ve Hasan Basri'nin Kader Risalesi Metni ve Tercümesi

Faruk Beşer
Haziran 2015
Nun Yayıncılık

2015 46. kitabı
Prof. Dr. Faruk Beşer "Kader Meselesi" kitabında Kaderin tanımı, sıkça sorulan bazı sorulara verdiği cevaplar, günümüzden örneklerle başlamış kitabın ilk bölümüne. Sonrasında Kur'an-ı Kerim'den Kader hakkındaki bazı ayetleri ve hadis kitaplarından bazı sahih hadisleri paylaşmış. Son olarakta Hasan Basri'nin Kader Risalesinin neden yazıldığının izahını yapıp tercümesini paylaşmış. Çok istifade ettiğim bi kitaptı. Mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum. Dili kolay ve anlaşılır olması da ayrı bi güzellik. Herkes rahatça alıp okuyabilir..
Din
Kader MeselesiFaruk Beşer · Nun Yayıncılık · 201552 okunma

Faruk BeşerYazar · 25 kitap
22.4.1952 de Trabzon da doğdu. İlkokulu Trabzon´da, Ortaokulu İzmit İmam Hatip Okulunda, Liseyi ise Yozgat İmam Hatip Lisesindernokudu (1972).rnrnAtatürk Üniversitesi İslamî İlimler Fakültesinden mezun oldu (1978). Mezun olduğu Fakültede İslam Hukuku dalında " İslamda Sosyal Güvenlik" adlı teziyle doktor oldu (1985).rnrnDiyanet İşleri başkanlığına bağlı olarak 8 yıl muhtelif görevler yaptı. Malezya International Islamic University’de iki dönem hocalık yaptı (1993-1994).rnrnDöndükten sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesine intisap etti. 1994te doçent, 2000 Yılında da Profesör oldu.rnrnAynı fakültede iki yıl dekan yardımcılığı yaptı. ABD´ne gitti ve University of Pittsburgh´ta Misafir Profesör olarak altı ay araştırmalarda bulundu (1999-2000). 2005-2006 yıllarında Dubai’de Faculty of Islamic and Arabic studies’de öğretim üyesi olarak çalıştırnrn20 kitabı yayımlandı, 600’ü aşkın TV programı yaptı. Halen Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır. Beşer, 14 Ocak 2024 tarihinde 71 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi Kocaeli'de toprağa verildi.