Puan

9.110 üzerinden
235 kişi
2025 32. kitabı
Okunma: 26 Mart 2025 23:49
Yaşar Kemal’in ilk öykü kitabı olan Sarı Sıcak kitabında yer alan Kalemler öyküsü, ayrı bir kitap olarak yayımlanmış. Çocuklar için çizimlerle süslenmiş güzel bir kitap. Yazık ki tüm çocukların aynı koşullarda ve aynı imkanlarla büyümesi mümkün olmuyor. Öykünün içeriği ise her çocuğun içinde bulunduğu koşullardan fazlasını hak ettiğini anlatır. Oğlumun okuma atölyesinde okuduğu kitaptı, eşlik etmek istedim.
KalemlerYaşar Kemal · Yapı Kredi Yayınları · 2016742 okunma
Kalemler Öyküsü, Kitap İncelemesi.
2022 5. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2022 18:19
Babam sınıfındaki öğrencilerine okutmuş, eve de getirip anneme okuttuktan sonra ben de okumak istedim. Bir türlü kısmet olmamıştı okumaya, vaktim varken hemen okuyayım dedim. Ne iyi yapmışım... Çok sarsıcı; başta o güzel güzel işlediği, betimlediği şeyi sona doğru değiştirmesi.. Kullandığı dilin basit fakat bir o kadar da büyüleyici ve realist olması.. Yaşar Kemal'in en güzel yanlarından biri bu. Kısa ve öz ama çok yoğun. Çocuk kitabı olarak basılmış, Sarı Sıcak öykü kitabından alınmış. Bence mutlaka okunmalı herkes tarafından. Çocukların okumasında bana göre bir sakınca yok, tabii bu ailelerin tutumuna kalmış bir şeydir. Ben severek okudum. Hem zevkli hem de sarsıcı, insanı tepetaklak ediyor... "Her biri okuyan, büyük, iyi, bilgili adam olacak, çöpçü olmayacak çocuklara yardımın mutluluğundaydı. Bu onların gözlerinden apaçık okunuyordu."
Sarı Sıcak
Sarı Sıcak
İnsan ve Toplum
2020 14. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2020 22:53
Az sayfalı bir hikaye kitabı. Resimlendirilmiş olması okumayı hızlandırıyor. Bir yalanın hikayesi, kalemler için yalan söyleyen Neriman’ın ve ailesinin yaşamı. Bir yalan ve beraberinde getiren sonuçları okuyorsunuz. Okumanız dileğiyle
Rüstem Çavuş İkilemi
2025 13. kitabı
Genelde çapraz okumalar da kısa öykü hikayeleri okumazdım. Ama bu sefer usta yazar Yaşar Kemal'in okurken insanın içini burkan, insanı hüzünlendiren Kalemler kitabıyla yol almak istedim. Spoi vermemek için sadece yüzeysel bir değerlendirme yapacam. "Bir çöplük, bir şehir demektir. " Sözüyle İstanbul'u çöpleriyle birlikte iki şehir olarak görüp öyküye dalmamızı sağlıyor. Sivas'ın Zarasından göçüp İstanbul' un çöplüğünden çıkan sevinç ve üzüntüyü sarsıntıcı bir şekilde küçük bir kızın anlatımından dinliyoruz. Özenle vakit ayrılıp, okunması gereken bir kitap.
2020 72. kitabı
Kitap başka insanlar tarafından beğenilen bir kitap Yaşar Kemal de sevilen bir yazar. Ama bu kitap bana pek hitap etmedi. Bana kalırsa olaylar çok ilgi çekici şekilde anlatılmamış. Benim okuma zevkime hitap etmeyen bir kitap.