İlk defa bir kitabı okurken bu kadar sıkıldım bitsin diye okudum sadece sarmadı beni hiç karakterler arasındaki tutarsızlıkta çoktu beğenmedim maalesef
“Kaybettiğiyle ruhu çürüyordu.”
“Kaybettiğimle ruhum çürüyordu.”
Yeni bitirdim. Gerçi o mu beni bitirdi ben mi onu bilemedim. Hangi karaktere üzülsem diğerinin hatrı kalır.
kapağı ve tasarımı gördüğüm an tutuldum kitaba bu yüzden alıp hemen okumak istedim ve an itibariyle bitirip yorum yapmaya geldim. kesinlikle okunmaya değecek bir kitap. karakterlerin uyumuna bayıldım diyebilirim. seveceğimi düşünüyordum ama bu kadar beklemiyordum en acilinden ikinci kitabı okumak istiyorum. yan karakterlerin bol olduğuda bir kitapdı aynı zamanda. kitabın sonu beni şoka soktu ve devamı nasıl ileryecek çok merak ediyorum. gözde ve atakan sizi çok sevdim.
çok severek okudum. Okurken sürekli yüzümde bir gülümseme vardı, hatta duygulandığım sahneler de oldu. Askerler birazcık hassas noktam Çok akıcı bir kitap; okurken asla sıkılmıyorsunuz. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen bence gayet güzeldi. Severek okudum. Çok ufak iki eleştirim var ama bunlar büyük şeyler değil. Ben gerçekten severek okudum.
sanirim yazarin ilk kitabi ben uygulamadan okuyordum kitap oldugunu gorur gormez aldim finali hic beklemiyodum orasi kesin ikinci kitapta ortalik kizisacak gibi duruyor yazarin kalemi guzel akici ve yormuyor karakterlerin uyumu cok tatli en cok onlari sevdim normalde ben yan karakter daha cok severim ama bu sefer ana karakterlere bayildim
Kitabın kapağını kapatıp buraya geldim. Birkaç saat önce puanımı vermiştim sonunu okumamla birlikte puanım hala geçerli. Karakterlerin uyumuna bayıldım . Gözde ve atakanın çekimini çok sevdim. Onlara o kadar bağlandım ki gözümde yaşla yazıyorum bu satırları. İkinci kitap bir an önce gelmeli onları okumak bana yetmedi. Yan karakterlere gelecek olursam onur can ve çiğdeme çok güldüm bükre ve elizin duruşlarını çok sevdim korayı başta sevemedim ama sonra öyle içime oturdu ki ne desem bilemiyorum gözde karakterine bayıldım gözdem de gözdem diye dolanacağım etrafta atakan gibi az kaldı ve atakan green flagin hasısın atakan
Yeni bir yazar, yeni bir kitap… Kapağı görür görmez ben bunu okumalıyım dedim. İyi ki diyorum…
Son zamanlarda okuyup da bağlandığım nadir kitaplardan biri oldu. Genel kitleye hitap edecek bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yazarın dili akıcı, yormuyor, betimlemeler tadında, karakter içi anlatım yerinde. Bunun dışında kitap sürükleyici, merak uyandırıcı.
Gözde ve Atakan’ın ilişkisi beni hem kahkahalara boğdu hem de yüzümde buruk bir tebessüm bıraktı. Sonu beklenmedik yerden geldi. Her bölümde bir şeyler öğreniyorduk ve yerine oturuyordu ama kitabın son bölümü tamamen ters köşeydi.
Ah Beste dedim yani ah Beste…
Gözde her şeye rağmen gülümseyebilen bir karakterdi. Bu dik duruşu beni kendine hayran bıraktı. Kendimi gördüm onda.
Atakan nasıl güzel seviyor anlatamam. Onu okumak o kadar güzeldi ki
Ah şu watty erkekleri… Bir yenisi daha eklendi haremime.
Sözün özü okumaya değer. Daha çok yazarım da yeterli. Son zamanların benim için en iyisi.
Sevgili Nazlıcan'ın ilk basılı eseri olan Kamelya beni eğlendiren, hüzünlendiren ve aşkla dolduran bir kitap oldu kesinlikle. Yazar tim ve ilişki dinamiklerini öyle güzel ve doğal yazmıştı ki her anlarında aşırı eğlendim. Sayfalar öylesine hızla akıp gitti ki buraya alıntı atmayı planlarken o sayfaların arasında kaybolduğum için alıntı atmayı unuttum.
Gözde katmanlı ve enerjik yazılmış bir kadın karakter olmuştu bence. Hayatın getirdiği sınavlara rağmen neşesini kaybetmeyen kendi ile birlikte herkesi güldüren bir kadın karakterdi.
Atakan ise kendine has bir beydi kesinlikle. Özellikle orijinal küfürleri kendisindeki favori yönlerimden biri oldu. Bunun yanında Gözde ile olan ilişkisinin gelişimi gözlerimden kalp çıkarmama sebep oldu. Doğal ama bir o kadar da vurucu bir çiftlerdi.
Kitabın askeri yönü de tam istediğim gibiydi. Tim dinamiklerinin yanında karakterlerin meslekleri sadece isimle kalmıyor. Onlarla birlikte operasyonlara ve yaşamlarına da konuk oluyorduk.
Ve o sondan sonra sevgili yazardan terapi ya da hemen ikinci kitap talep ediyorum.
Selam kitapseverler
Kalem ile yeni tanıştığım bir kurgu ile geldim.
Gözde Başer; Doktor kızımız. Babası yıllardır peşinde olduğu bir örgüt tarafından saldırıya uğrar ve gözde o sırada babası ile beraber. Babası şehit düşer ve gözde annesi ve kardeşleri ile beraber hayatı tutunmaya çalışır. Gözde artık acil tıp uzmanı olmuştur. Aldatılmasıyla beraber çıkan haberler doğrultusunda dayanamaz ve tayinini ister.Ve tayini Hakkari Yüksekova’ya çıkmıştır.Bunu ailesiyle paylaştığında ne annesi ne de erkek kardeşi olumlu karşılamaz.Tüm bavulunu toplar ve havalimanına gider. Tabi çılgın kızımız gittiği yerde arabasına çarptı adamı görmeyi beklemiyordur.
Kıdemli üsteğmen Atakan Sarper Gündoğdu;Kurtuluş timinin komutanı.
Arabasına çarpan magandayı kaldığı lojmanda alt komşusu olarak görünce bu çarpışmanın onları birleştireceğiden habersizdi.Zira kadın her gördüğü yerde bir sakarlık çıkarıyor ve üzerine mutlaka bir şeyler döküp kendisine zarar veriyordu.
İkili zaman zaman birbirlerine nefretle yaklaşsa da zamanla birbirlerine daha çok yakınlaşacaklar.Zira Gözde’nin kendisinden saklanılan bir çok gerçek vardır.
Genel olarak karakterler çok eğlenceliydi özellikle gözde karakteri bulduğu her fırsatta Atakan’ın üzerine bir şeyler dökme konusunda aşırı güldürdü beni. Atakan bu sakar kadından uzaklaşmayı hiçbir şekilde düşünmedi.
Bir de Atakan’ın timinden onur karakteri beni çok güldürdü kitap boyunca.
Tam olaylar bitti bunlar iyi olacak derken habire ortaya çıkan sırlar son sayfaya kadar soluksuz okumama sebep oldu.
Hele son iki bölüm resmen nefesimi kesti
Ben acilen ikinci kitabı istiyorum.
Merhabalar ben geldim, Kamelya’dan bahsedeceğim
Uzun soluklu bir serinin ilk kitabı Kamelya. Asker kurgusu bağımlısı kişiliğimin okurken çokça eğlendiği, romantik kişiliğimin yerlerde yuvarlanıp çığlıklar attığı bir serüven oldu kendisi. Çok eğlenerek okudum ve bana kendimi çok iyi hissettirdi.
Ayrıca sade ve anlaşılır bir yazım diliyle yazılmış olması bana sorarsanız bu kitabı tam bir RS kurtarıcısı yapıyor Kolayca akıp gidiyor. Derslerden boğulmuş olmama rağmen çok rahat okudum.
Gelelim evrenimize. Gözde karakteri dikbaşlılığı sivri dili ve deli dolu tavırlarıyla kitabın gözdesiydi bana sorarsanız. Biraz dengesiz bir karakter ve kendini çok utandırıyor ndlwsblwsnkd ama onu Gözde yapan önemli şeyler bunlar. Çok zor şeyler yaşamış. En başından bir şehit kızı zaten. Kardeşinden büyük darbeler almış. Psikolojik sıkıntılar çekmiş ve yeni bir hayata adım atmak istediği an en yakınları tarafından ters tepkilerle karşılaşıyor. Bu kadar olayın üstüne arabasıyla bodoslama giriyor birinin arabasına, kimin dersiniz? Atakan Sarper Gündoğdu yani nam-ı diğer Gündoğurmaz. Evet, ikilimiz bu şekilde tanışıyor ve bu tesadüf Hakkari’de aynı lojmanda komşu olmaya kadar uzanıyor. Gözde’den aşağı kalır bir yanı yok onun da, bunları birbirlerinden başka kimse almaz zaten ben size söyleyeyim. Mecburlar yani Kendisi biraz arsız biraz da kıskanç bir bey. Ağzı da inanılmaz iyi laf yapıyor. Onun da yaşadığı çok acı tecrübeler var ve öyle benziyor ki yaşamaya devam edecek…
Gözde’yle fena bir ikili oldular kitabın en başından beri. Aralarındaki o kimya öyle derin hissediliyor ki, okudukça onlara daha çok çekiliyorsunuz. Kavga edip itişseler bile mıknatıs misali çekiliyorlar birbirlerine
Timimiz, Kurtuluş Timi kitaptaki bir diğer başyapıt. Timden çok bir aile gibi olmuşlar ve bu gerçekten dibine
25 Mayıs 2002 yılında Antalya’da doğan Nazlıcan, üniversite okurken aynı zamanda tiyatroyla tanıştı. Üniversite ve tiyatro eğitimlerinin ardından tiyatro oyunları ve skeçler yazdı. Sahnede oyuncu olarak da yer aldı. Kendini bildi bileli yazmakla iç içe olsa da, bunu uzun süre düzenli bir kaleme dökmek aklına gelmedi. Şimdi ise ilk eseri Kamelya ile yazarlık kariyerine resmen adım attı.