Kıbrıs Zorbasına Karşı - Talon 7.Kitap

Nur Yener
Kasım 2019
Yurt Kitap Yayın
Orijinal Adı:
Assassins of Kantara (Talon #7)

2021 3. kitabı
Kitap güzel ötesi. Yalnız bilgi de veriyor. Ben Kıbrıs ın bakır yatağı olduğunu ve adını bakırdan aldığını bu kitaptan öğrendim Öneriden ziyade şiddetle tavsiye ediyorum
Kantara FedaileriJames Boschert · Yurt Kitap Yayın · 201939 okunma
İyi dostlar biriktirdim, hepsi ailem oldu.
2021 4. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2021 12:44
Geçmişin gölgelerinden kaçınmak için geleceğin ışıltısına yapılan bir yolculuk. Bu kitapta kahramanımız Talon ve ailesi güvenli bir gelecek için uzun bir yolculuğa çıkıyorlar. Beklentilerinin dışında gelişen bazı durumlar kendileri için yeni tehditler oluşturmakta ve güvenli olduğunu düşündüğü topraklara ulaştığında durum hiç de iç açıcı değildir. Yolculuklarının sonunda Kıbrıs'a ulaşırlar ve bu toprakları yurt edinmek için mücadeleye girerler. Maceralarının temel hatları bu şekilde gelişir ve devam eder... Serinin bütünlüğü açısından birleştirici bir kitaptı diyebilirim. Okurken aklıma Şebnem Ferah'ın Sigara şarkısından şu sözler geldi: "İyi dostlar biriktirdim, hepsi ailem oldu." Talon'un maceraları boyunca edindiği bir çok dost bir araya geldi ve yazarın hikayeye böyle yön vermeyi tercih etmesi benim hoşuma gitti. Karakter gelişiminde gelinen noktada, Talon, geşmişinde biriktirdiği meziyetlerin üzerine bir de yöneticilik vasfı eklemiş oldu. Rıza ise repertuvarına eğitmenliği ekliyor. Diğer yan karakterlerin gelişimi de tatmin edici. Yazarın dili de hikayenin sürükleyiciliğine katkıda bulunmuş. Ancak bazı yerlerde gereksiz detayların olması ve bazı olayların çok yüzeysel anlatılması, bana tutarsız geldi. Kitap daha uzun da olabilirmiş, daha kısa da olabilirmiş diye düşündüm. Velhasıl seri güzel ilerliyor. Önceki kitapları sevdiyseniz bunu da seveceksiniz muhtemelen. Zaten sevmediyseniz yedinci kitaba kadar okumazsınız :) Bazıları için de bıkkınlık verebilir maceradan maceraya atılmalar. Saygı duyarım.
2020 7. kitabı
Okunma: 06 Mart 2020 13:54
Basitçe yazılmış tarihi bir roman, iyiler çok iyi, yetenekli, harika savaşçı ve zeki, kötüler de bir okadar kötü, beceriksiz ve aptal. Ayrıca çok fazla gereksiz ayrıntı var okurken çok sıkıldım, 200. Sayfadan sonra anca ana konuya girebiliyor. Benim için zaman kaybıydı.

James BoschertYazar · 8 kitap
James Boschert 1950'lerin başında Malaya kolonisinde büyüdü. On beş yaşında İngiliz Ordusu'na katıldı. Daha sonra Ortadoğu'da yaşadı ve Umman, Lübnan, İsrail ve İran ordusunda çalıştı. Boschert, 1978'de İran şahı devrildiğinde İngiltere'ye geri döndü. Kuzey Denizi'ndeki bir tankerde mühendis olarak çalışmaya devam etti. California'daki Lawrence Livermore'daki Ulusal Ateşleme Tesisi'nde lazer teleskopların geliştirilmesinde optik mühendisi olarak çalışmıştı.