Alamut'tan Kahire'ye - Talon #3

Nur Yener
2013
Yurt Kitap Yayınları
Orijinal Adı:
Assassination in Al-Qahirah (Talon #3)

·408 syf.·
2026 2284. kitabı
James Boschert’ın "Talon Serisi" adını taşıyan tarihi macera destanının üçüncü halkası olan "Alamut'tan Kahire'ye Fedai" (orijinal adıyla Assassins of Cairo). İlk kitapta Alamut Kalesi'nde bir suikastçı olarak yetiştirilen, ikinci kitapta ise Kudüs'te Tapınak Şövalyeleri'nin arasına sızan Talon, bu üçüncü kitapta Orta Çağ dünyasının bir diğer görkemli ve tehlikeli merkezine, Fatimi hilafetinin kalbi olan Kahire'ye doğru yola çıkıyor. Kudüs'teki kanlı çarpışmaların ve karmaşık ittifakların ardından Talon'un yolu bu kez Mısır'ın kalbi Kahire'ye düşer. Dönemin Kahire'si, zenginliği, entrikaları ve her an patlamaya hazır siyasi yapısıyla tam bir cadı kazanıdır. Bu kitap, serinin diğer adımlarına kıyasla askeri meydan savaşlarından ziyade "saray entrikaları, casusluk ve gizli suikastlar" üzerine yoğunlaşıyor. Güven kavramının tamamen yok olduğu bir ortamda Talon'un zekasını ve sezgilerini nasıl kullandığını izliyoruz. Tarihi kitapları ön planda tutmadığım, seri kitapları çok fazla konunun uzantısı olarak gördüğüm halde;bu seri okunmaya, zaman ayırmaya değer olarak görüyorum. Anlamlı okumalarınız olsun.
2025 115. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2025 17:36
Talon De Gilles'in Maceraları Üçüncü Kitap: Fedai Talon, bu sefer Tapınak Şövalyesi olarak asıl var olduğu topraklara dönmek istiyor. Ancak işler tersine dönüyor. Bir kaza sonucu kendini Mısır'da bulur. Yine ihanetin, entrikanın, aksiyonun eksik olmadığı bir serüvenin içinde olan Talon bu sefer deSultan Selahaddin ile dolaylı olarak yolları kesişir. İlgisini çeken herkesin okumasını tavsiye ederim.
tarihi roman
2017 13. kitabı
Okunma: 31 Ağustos 2017 14:28
Serinin şu ana kadarki en iyi kitabı diyebilirim. Olaylar özellikle bir önceki kitaba göre çok daha akıcı ve güzel işlenmiş. Macera beklenmedik olaylarla şekil alıyor ve Talon bu kitapta yeteneklerini zekasıyla birleştirmeyi öğreniyor. Talon'un bu gelişimi maceraya ayrı bir zevk ve yön katıyor.
2020 51. kitabı
Talon bu defa Mısır da yapıyor yapacaklarını. Tek solukta okunacak müthiş bir kitap. Üçüncü ciltte iyiden iyiye bu konunun Hollywood tarafından ele alınması kanaatine vardım. Efsane bir film serisi olur
2020 44. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2020 22:07
Kitabın baş kahramanı Talon'un ailesinin kalesini kurtardıktan sonra asıl amacı aşık olduğu Ravan ve arkadaşı Rıza'yı tekrar görebilmek umuduyla Filistin'e doğru yolculuğunun birçok yerinde ihanete uğrayarak öldürülmek istensende hepsinden kurtulur. Kurtulur kurtulmasına ama Kahire'de ölümden kurtulan Talon ve serinin bu kitabında yoldaşı ve çok sevdiği arkadaşı Max ile birlikte zindana atılırlar ve Talon'un sivri zekası sayesinde buradan da kurtulurlar ama peşlerini bir türlü bırakmayan belalar yüzünden Kahire ve çevresinde da takılı kalırlar... Harika zevkli ve akıcı bir kitap. Keyifli okumalar.
2020 157. kitabı
2500 sayfalik bir seri; #jamesboschert 'in kaleminden. #alamut serisinin ilk uc kitabi olan (yukaridaki uclu) kitaplardan onceki paylasimlarda bahsetmistik. Ozet gececek olursak #talon adli hristiyan prensini kacirip #fedai gibi egitilmesiyle basliyordu hikayede. Fedai olarak yasiyan Talon daha sonra özüne dönüyor ve #tapinaksovalyeleri -ne katiliyordu. Inisli cikisli ama surukleyiciydi serinin ilk uc kitabi. Ask da vardi hikayede... Sonra #alamutfedaisitalon ust basligiyla #yunanatesi adli kitap geldi; epey yorucu gecti, sayfalar ilerlemiyirdu adeta ve son kitabi okuyup okumamak arasinda tereddutlerim olusuyordu. Ilk uc kitapta yer alan ask hikayesi merak ettigim icin son kitabida okumaya karar verdim.. #fedaininsonyolculugu #birsahinucuyor adli kitap neredeyse ilk uc kitaba yakin bir aksiyonla gecti ve ara kitabin yasattiklarini unutturdu.. Hikaye tam bitti hemde mutlu sonla dedigimizde; "Hikayenin sonlandigini sanmayin, cunku fedailer artik Talon'dan intikam almak istiyor" diye de BEKLEYIN MESAJI VERILDI. Ama maalesef hikayenin devami gelirse ben okumayacagim. Cunku anladim ki #tarihiroman-larda hikaye uzadikca konudan uzaklasiliyor ve sadece roman oluyor ve bu #tarih-i konulara yapilan buyuk bir haksizlik oluyor.
2021 8. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2021 10:29
Kitap baştan sona aksiyon diyebilirim. İlk sayfalarda başlayan hareketli, gerilimli sahneler kitabın sonuna kadar inişli çıkışlı devam ediyor. Öyle ki kahramanlar azıcık dursun dinlensin yeter diyorsunuz.Hikayenin kahramanı bir amaçla yola çıkıyor ve kader onu olmadık yerlere sürüklüyor. Kan, intikam ve birazcıkta aşk var. Hikayenin ikinci aktörünün aşka yenik düşmesi ve eğilmiş olması fikrimce biraz o vakur karakteri zayıflatmış. Macera ruyalarınızda bile devam edebilir. Son bir yılda okudugum en aksiyonlu roman bu oldu. Tavsiye ederim.

James BoschertYazar · 8 kitap
James Boschert 1950'lerin başında Malaya kolonisinde büyüdü. On beş yaşında İngiliz Ordusu'na katıldı. Daha sonra Ortadoğu'da yaşadı ve Umman, Lübnan, İsrail ve İran ordusunda çalıştı. Boschert, 1978'de İran şahı devrildiğinde İngiltere'ye geri döndü. Kuzey Denizi'ndeki bir tankerde mühendis olarak çalışmaya devam etti. California'daki Lawrence Livermore'daki Ulusal Ateşleme Tesisi'nde lazer teleskopların geliştirilmesinde optik mühendisi olarak çalışmıştı.