Kaplan Arayışı

Colleen Houck
Çevirmen:
Can Besen
Tahmini Okuma Süresi:
15 sa. 52 dk.
Sayfa Sayısı:
560
Basım Tarihi:
Şubat 2016
Yayınevi:
Artemis Yayınları
ISBN:
9786051426969
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Sanırım favorilerime girdi...
10/10
·560 syf.··
2025 54. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 02 Eylül 2025 14:06
KESİNLİKLE OKUNMASI GEREK. Biraz spoilerli anlatım.. Bu kitap tam olarak 1. Kitabin bittigi yerden basliyor ilk 100 sayfa boyunca karakterlerin tekrar bir araya gelmesini bekliyoruz. Aralarindaki sorunlari cozuyorlar ve yazarimiz bu sure icerisinde bize tatli bir ask hikayesi anlatiyor. Tabii bu cok uzun surmuyor. Hikayemizin ana kotusu (kaplanlarin lanetlenmesine neen olan adam sanirim adi lokeshti) kelseydeki tilsimi almak icin kelsey nin pesine düşüyor. Ren Kelseyi kurtarmak için kendini feda ediyor. Yani bu kitapta reni maalesef pek okuyamıyoruz. Kelsey hem sevgilisini hemde bu süreçte arkadas oldugu kishani (renin kardesi) kurtarmak icin tekrar bir maceraya atılıyor. Aslında bu kitapta kelsey nin gercekten Ren e aşık olup olmadigini cok sorguladım. Sanirim bunda kishanin kelseye aşık olması ve bazi yakinlasmalarini okumanın payı oldu. Kelseyde her ne kadar reni seviyorum desede eger ilk karşılaştığım kishan olsaydı aşık olduğumda o olurdu düşünceleri aslında çoğu kitapta okuduğumuz 1 hafta ormanda başbasa kaldıkları icin aşık olduklarını sanan karakterleri hatırlattı. Kelsey onların aksine daha doğru kararlar veriyor gibi sanirim kelseyi yargılamaya nedenimde bu oldu. Aslinda maceralarını yanında bir aşk üçgeninde okuyoruz. Ama sizi sıkan cevap bariz onu seçmelisin delirtme beni dediğiniz kitaplardan degil. Açıkçası ben hala doğru kişinin Ren mi kishan mi olduğuna karar veremedim. Sanirim yayinevi kitabi çevirmeye eği icin asla ogrenemeyecegim. Eğer günümüzdeki kitaplardaki sözde "aşklardan" duygu olmadan smut tan sıkıldıysanız ve birazda farklı bir fantastik evren istiyorsanız karakter gelişimi biraz drama okumak istiyorsanız alın okuyun hic pişman olmazsınız.
Kaplan ArayışıColleen Houck · Artemis Yayınları · 201652 okunma
8/10
·560 syf.··
Beğendi
·
2022 14. kitabı
Bazı bölümleri beni çok yordu sihirler büyüler orman efsun bir sürü şey koşa koşa okuyorsun çok sıkmıştı ama sonrası çok iyi toparladı en güzel anı da beni hüzünlendirdi neden aşk kavuşmaya izin vermiyor Tabii ki yine bay Kadam nasıl efendi kibar bir insan hep böyle insanlarla tanışmak istemiştim bu bölümde Kishanı daha çok beğendim
Kaplan ArayışıColleen Houck · Artemis Yayınları · 201652 okunma
Puan vermedi·560 syf.··
2021 45. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 20 Aralık 2021 04:18
Evettt bir kitap daha bitti şükür:) Kaplan Laneti serisinin ikincisi,bu da ilki gibi heyecanlıydı.Ren ile olan kısımları beni aşırı sardı amma velakin sonrası tam bir hayal kırıklığı oldu.Ren olmadan hiç tadı yoktu.Zaten kitabın kapağında siyah kaplan olmasından anlamalıydım.Hele Kishan'ın davranışları sinirimi bozdu.Yine abisinin sevdiği kızı seviyor olması ne kadarda kitabın ilerletmek,macera katmak için olsada bana iyi gelmedi.Birde üstüne ülkemizde serinin devamının çevirisi daha yapılıp basılmamış yani aşırı merakta kaldım diyebilirim. Sonu ise çok üzücü oldu.Gözlerimden yaş geldi tam bir aşk kadını olarak.Umarım en kısa zamanda devamı çevirlir ülkemizde. İlkini sevenler bunu da seveceklerdir ama bence benim gibi hissedecekler:) İyi okumalar.
Roman
Kaplan ArayışıColleen Houck · Artemis Yayınları · 201652 okunma
8/10
·560 syf.··
Beğendi
·
2022 12. kitabı
·
6 günde okudu
·
Okunma: 03 Temmuz 2022 23:25
Ren ve Kelsey Oregon' da yeniden buluştular ve duygularından emin olmak için birbirlerine zaman ve bir miktar özgürlük sundular. Tam herşey yoluna girdi, kavuştular derken, Oregon' u terk edip birbirlerinden ayrı düşmelerine neden olacak bir karmaşanın içine düştüler. Ren' i bulmak ve laneti bozmak için Kishan ve Kelsey yine fantastik bir yolculuğa çıktılar. Yolculuk nelere gebeydi? Aradığını bulmak her zaman beklentilerini karşılar mıydı? Sorularla dolu bir sonla bitti kitap. Yine aşk dolu, fantastik, mitolojik bir macerayı okuduk. Kelsey' nin Kishan' la daha çok zaman geçirip kafa karışıklığı yaşadığı kısımları sevmedim. Son bölümde yaşananlar da şaşırttı ve üzdü açıkçası. Ama, sonraki kitaplarda dağılan parçaların toplanacağını düşünüyorum. Ben serinin bu kitabını da yine çok beğendim. Sade, akıcı bir dili vardı ve hızla okunuyordu. Mitolojik kısımlar, aralarda verilen kültürel, tarihi bilgileri öğrenmeyi, araştırmayı çok sevdim. Her yaştan okuyucunun rahatlıkla okuyabileceği, fantastik masal kitabı okumayı sevenlerin özellikle seveceği bir kitaptı. Ben çok çok zevkle okudum. Herkese tavsiye ediyor, bol okumalı günler diliyorum. Kitaplarla kalın.
Kaplan ArayışıColleen Houck · Artemis Yayınları · 201652 okunma
10/10
·558 syf.··
2020 13. kitabı
·
285 günde okudu
·
Okunma: 30 Kasım 2020 22:00
*!!SPOILER İÇERİR!!* Kels ve Ren'in başından geçenlerin hız kesmeden devam ettiği bir kitaptı. Kitap Ren'in onu görmek için Hindistandan yanına gelmesi ile aşklarını tekrardan yaşamasıyla başlar. Kels bir kaç ayını, gününün 6 saatini kaplan olarak geçiren esmer ve yakışıklı hint prensiyle geçirir. Evleri yan yanadır ve aynı üniversite eğitim görüyor aynı kurslara katılıyorlardır. Bu kısımda Ren, Kels'in hayatında değilken onun hayatında olan değişikliklere (üniversiteden 3 cocuklar eş zamanlı randevu planlaması) şahit ve olur ve bu oyuna kendiside dahil olur. Modern dünyada yaşanan normal bir ilişki kurmak için normal çiftler gibi yemeğe çıkarlar, baş başa vakit geçirirler, film izlerler. Her şey sıradan basit ve eğlencelidir. Olaylar Kels'in Ren'in e-postalarında Bay Kadam ile gizli saklı konuşmalarından şüphelenmesi ve Ren'in kendinden bir şeyler sakladığını düşünerek bir şeyler öğrenme çabasıyla başlar. Ren'in anlattığına göre Lokesh, Kels'in peşine düşmüştü ve onu ele geçirmek için saldırmasından korkuyorlardı. Onun adına sahte bir pasaport, yabancı bir kimlik çıkartırlar ve Kels dışarıda yabancı bir kimlikle yaşamaya başlar. Bu kısımdan sonra Ren'in kardeşi (siyah kaplan) Hindistandan buraya gelir ve Kels'i koruma görevinde abisine eşlik eder. Hepsi bir baskın olmasını ve Lokesh'in Kels'i almaya çalışacağını düşünerek bir kaçış planı hazırlarlar. Ormanda gizlenmiş bir araç ve yeterli teçhizatla kaçış planları hazırdır. Ya da onlar planı hazır zannediyorlardır. Lokes'in adamları tarafından ansızın yapilan baskınla ormana doğru kaçan üçlü bir tuzağa düşerler. Ren, Kels'i korumak amacıyla onu Kishan'a verir ve ikisi Ren'i arkalarında bırakarak kaçmak zorunda kalırlar. Kels kendinde değildir siyah kaplan çok yara almıştır ve abisi Ren adamlara
Kaplan ArayışıColleen Houck · Artemis Yayınları · 201652 okunma
Puan vermedi·560 syf.··
2020 165. kitabı
·
25 saatte okudu
·
Okunma: 31 Mayıs 2020 11:25
Kelsey, Ren' in iyiliği için onu terk edip memleketine döner ama bir süre sonra Ren dayanamaz ve peşin sıra gider. Kelsey' e serinin ikinci kitabının ilk yarısında beyaz kaplan Ren, ikinci yarısında da Ren' in kardeşi siyah kaplan Kishan eşlik etmektedir. İtiraf edeyim kitabın ilk yarısından pek hoşlanmadım :) İkinci kısmın hikayesi telafi etmeseydi serinin devamını okumayı da asla düşünmezdim. Artık serinin devamı ne zaman çıkarsa... Kitaplar 1- Tiger's Curse 2011 ( Kaplan Laneti ) 2- Tiger's Quest 2011 ( Kaplan Arayışı ) 3- Tiger's voyage 2011 4- Tiger's Destiny 2012 5- Tiger's Dream 2018
Kaplan ArayışıColleen Houck · Artemis Yayınları · 201652 okunma
Reklam