Karanlık Aşk #1

Orijinal Adı:
Karanlık Aşk

Edebiyat Öğretmeni Gözünden;
2020 1. kitabı
Bir Edebiyat Öğretmeni olarak, bu kitap serisini öğrencilerimin elinde çok görüyordum. O zamanlar kapakları kahverengiydi. Biraz araştırma yaptığımda onlar için uygun olmadığını düşündüm ama neden uygun olmadığını onlara doğru ve düzgün bir şekilde açıklamak için en azından kitapla ilgili tam bir bilgimin olması gerektiğini biliyordum. Bu nedenle öğrencilerimin birinden 1. Kitabı ödünç aldım. Teneffüs aralarında başladığım kitaba evde devam ettim ve neredeyse bir günde kitabı bitirdim. Daha sonra diğer kitaplarını rica ettim ve hepsini çok kısa zamanlarda bitirdim. Edebi yönünü eleştirmek istemiyorum. Gördüğüm kadarıyla bir çok insan bu tarz kitapları dünya klasikleriyle karıştırıyor. Tarz olarak öyle farklılar ki. Edebiyatımızda böyle bir yazım şekli ve türü vardır. Biz buna serbest tarz diyoruz. İlla bir kitabın edebi değer taşıması için ağır bir dille anlatılmasına, betimlemelerle zenginleştirilmesine gerek yoktur. Ben o tarz kitaplardan hoşlanıyorum. Olmasını isterim tabi ki ama bir kitapta betimleme çok sık olmadığı için de yerden yere vurmam. Yazarın dili yalın olabilir. Bu akıcılığı sağlar ve yalın dille yazılmış kitapları seven de bir çok insan vardır. Gözüme arada çarpan yazım yanlışlarını ve bazı devrik cümleleri saymazsak kitap gençlere yönelik bir seridir. Yalın bir dili olduğu için sizi yormadan kolayca okuyabiliyorsunuz. Açıkçası karakterleri çok beğendim. Özellikle Haydar Cem adındaki karakter birkaç sene önce mezun olmuş bir öğrencime çok benziyor. İnternet ortamında okuduğum kötü yorumlarla alakalı açıkçası hiçbir yazı göremedim. Tecavüzü normalleştirilen, özendirilen, basitleştirilen hiçbir yer yok. Bu yorumlardan korktuğum için kitap serisinin tamamını okudum. Fazla ayrıntıya girmediği ya da olay döngüsünü karmaşık ve gizemli yazdığı için ön
2016 11. kitabı
Cok güzel bence harika bir kitap. 3 bölümden oluşuyor. Herşeye rağmen aşkından vaz gecmeyip bir çok şeye katlanan Elif'in aşkı. İntikam için yola çıkanlar ölmeyi, öldürmeyi, kaybetmeyi ve kaybolmayı göze alabilirler. Peki ya âşık olmayı? Elif, yaşadığı korkunç olaydan sonra hayatını değiştirmeye çalışırken hiç aklına gelmeyen bir sürprizle karşılaşıyor. Demir gibi soğuk ve karanlık bu genç adamın kokusu ona unutmak istediği şeyleri hatırlatırken, gözleri yeni bir dünyanın kapısına açılıyor.
Okudum. Beğendim.
2020 1. kitabı
Ben bu kitabı wattpad de okumuştum. Sonra basılınca seriyi aldım. Orasıyla basılı hali arasında dil bakımından dağlar kadar fark var. Daha akıcı hale gelmiş. Ayrıca söylemem lazım. Bir erkek olarak tüm seriyi lise zamanlarımda okudum. Şu anda üniversiteden mezun olmak için uğraşıyorum. Allahın izniyle avukat çıkacağım. Öyle bahsedildiği gibi kitabı okuyup gidip birine tecavüz etmedim. Özendiriyormuş, basitleştiriyormuş ya. Bilin istedim. Kitap basit bir dile hakim ama güzel kitapseverler. Bahsedildiği gibi tecavüzü normalleştiren bir durum yok. Onların tamamen uydurma olduğunu okursanız anlarsınız. Saygılar
Mutlaka okuyun!
2020 1. kitabı
Yazarın tüm kitaplarını okuyan biri olarak dili basit olsa da kurgu, karakterler, duygu geçişleri mükemmel bir kitap. Bahsedildiği gibi tecavüzü işlediği, basitleştirdiği bir durum yok. Sadece bu durum başına gelmiş bir kızın ayağa kalkmaya karar verdikten sonraki sürecini, yaşadığı zorlukları, intikamını, her şeye rağmen güvenebilmesini ve aşkı tatmasını anlatıyor. Okumadan yorum yazanlar var belli ki. Siz onlardan olmayın :)
Karanlık AşkTuğçe Aksal · Müptela Yayınevi · 2015773 okunma
45 yaşındaki bir annenin yorumudur.
2020 7. kitabı
Neden bu kitap serisinde, sürekli açık saçık sahneler varmış, her sayfada ayrı birine tecavüz ediliyormuş ve işin kötü tarafı bundan hoşlanılıyormuş gibi bir yargı oluşturuldu anlamıyorum. Çünkü böyle bir durum yok! Düşünülenin aksine, yazarı bu konuda öyle hassas ki, kitapta bu konuya değinmemiş bile. Kitap tecavüze uğrayan bir kızın, o ağır süreci geçirip ayağa kalkmak istemesinden itibaren başlıyor. Yani seneler sonrasını anlatan ve tecavüze dair hiçbir ayrıntı verilmeyen bir kitap. Başka kitaplarda ne tecavüz sahneleri okudum ben, eleştirmek istiyorsanız onların ismini vereyim gidip o kitapları karalayın. Yazarın tek hatası, internet ortamındaki ilk aylarda kitabın ismini TECAVÜZ koymasıydı. İsim bulamadığı için koyduğunu, hata yaptığını, binlerce kez hiç tanımadığı bizlerden özür dileyerek değiştirdi zaten. Bir insana sırf bu yüzden yüklenilmez. Hepimiz hata yapıyoruz. Allah affediyor, biz kullarının bu kini neden? Ben bile bu yazımda kim bilir kaç kez o kelimeyi kullandım, kullanacağım. Tecavüz kelimesi, hayat kadar gerçek bir şey. Haber sunanlar, kitap yazanlar, hatta sizler bile bir yazıda, yorumda, videoda kullanıyorsunuz. Kendi aranızda konuşurken bile kullanıyorsunuz. Ağzınıza hiç almamış gibi o kelimeyi, birini yargılamanızın Allah katında yeri olduğunu sanmıyorum. Bu kız kitabı yazdıktan sonra Tecavüz diye bir olgu oluşmadı. Aksine bu kızın kitaplarından sonra bu kötülüğü yaşayan kızlarımıza destek olmamız, ayağa kalkacağına inandırmamız, güvenmesini öğretmemiz gerektiği vurgulandı. Tabi ki mantık hataları vardı. Yazım yanlışları vardı. Belki bazı bölümlerde daha detaylı yazsa daha açık, anlaşılır olurdu ama bu onun kalemi, onun hayal dünyası. Kimse bu yüzden birini yargılayamaz. Ki bu güzel yüzlü yazar, ilk kitabındaki tüm hatalar yüzünden bile özür
Beğendim. Okumalısınız.
2020 1. kitabı
Ben bu kitaba da yazarına da çok üzülüyorum. Kitabın çok hakkı yendi, yazarının çok günahına girildi. Bu dünyayı bilmem de öteki tarafta bu kızcağızdan helallik almazlarsa cehenneme gidecek çok insan tanıyorum. Eleştirenlerde vicdan mı yoktu insanlık mı yoksa daha kötüsü beyin mi bilmiyorum ama bahsedilen hiçbir şey gerçek değildi. İnternet ortamında yazarken de, basılı halinde de kitabın okunmayacak bir yanı yoktu ama hatta aksine merak uyandırıp okutuyordu kendini. Kalemi benim gibi okumaktan kolay sıkılanlar için idealdi. Konusu diğer kitaplardan farklıydı evet ama bahsedilen gibi kötü işlenmemişti. Evet eksikleri vardı. Belki biraz daha detaycı olsa daha doğru anlaşılırdı ama beyni olan her insan bu kitabın tecavüzden çok yeniden doğuş hikayesi olduğunu anlar yani. Hayır kız konuyu işlememiş bile nasıl bir kindir bu Yarabbi. Yazmadığı cümlelerle yargılanmış garibim. Milletin günahına ortak olma insanoğlu. Okumuyorsan konuşma, konuşuyorsan da beynini kullan. Okuyun kitabı, beğeneceğinize eminim.
Yalan haberlere inanmayın
2020 1. kitabı
Karımın aşık olduğu kitap serisi. Corona yüzünden eve kapandık. Sıkıntıdan karımın kütüphanesine dadandım. Yorumlardan pek iç açıcı şeyler okuyacağımı düşünmüyordum ama yanıldım. Yazardan özür dilerim. Evet yaşıma göre çok basit ve gençlere hitap eden bir kurgusu vardı ama akıcıydı. Dilinin yalın olması tüm seriyi birkaç günde bitirmeme neden oldu. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim tecavüzü sıradan gösteren hiçbir kısım görmedim. Yorumlar sürekli bu şekilde ama kitapta tecavüzcüsüne aşık olan biri yoktu. Ne düşünülerek yorum yapıldı gerçekten şaşkınım. Eğer hızlı bir şeyler okumak isterseniz kesinlikle bu kitabı öneriyorum. Yazara da hayatında başarılar dilerim
Hey gidi Wattpad
2020 1. kitabı
Yazıldığı yıllarda olay yaratan ve kulaktan dolma haberlere kurban giden kitap serisidir. Wattpad sitesinde okumuştum. Yazarın ilk eseri olduğu için dili kolay anlaşılabiliyordu. Anladığım kadarıyla çok ağır betimlemelerden hoşlanmıyor kendileri. Yine de kendini okutmasını becermişti valla. Konuyu bakımından ilginç bir kitaptı. Biz alışmışız tecavüze uğrayanların ölmesine yada yaşamdan kopmasına. Herhalde ayağa kalkması ağır geldi hepimize. Hayalci bir yaklaşım ama gerçek olsa ne insanları topluma kazandırır belli değil. Eleştirilere kulak asmayın. Kitapta öyle karalanacak bir konu yok. Normalleştirilen basitleştirilen hiçbir konu yok. Biz başarıyı çekemeyen bir milletiz. O dönemler hızlı yükseldiği için çok gömmüştük bu kitabı da yazarı da. Okumayan insanlar da kötülere odaklandı. Severiz milletçe birine kötülük yapmayı. Halbuki sadece bir kitap lan. Neyse basılı hallerini bilmem ama kitaplar güzeldi. Tavsiye ederim.
2022 4. kitabı
Kitap hakkında baya kötü yorumlarla karşılaştım. Aslında kitap çok güzel yazar gereksiz cümlelere yer vermemiş içeriğinde tecavüze uğrayan bir kızın hayatının değişimini anlatıyor ben beğendim...
2020 23. kitabı
Kitap mükemmel bir kitap mıydı? Hayır. Ama güzeldi. Elif çok acı çekmiş bir kızdı. Tecavüze uğradı bununla baş etmeye çalıştı. Ama o kadar zor ki düşüncesi bile insanı mahvederken bu olayı yaşamak. Elif'e tecavüz eden Demir'in arkadaşarıydı. Demir değildi. Evet Demir'in de suçu var. Demir baştan beri Elif'in ilacıydı. Elif'i iğlestirerek azda olsa acısını dindirirdi ama asla acıyı yok edemezdi. Çete pişmandı ama pişmanlık fayda etmezdi. Elif asla çeteyi affememeli affetmezde.

Tuğçe AksalYazar · 15 kitap
2 Mayıs 1989 tarihinde Edirne’de doğan yazar, anne-baba mimar olan ailede mimarlık mesleğini seçmiştir. Mimar Sinan Üniversitesinde İç Mimarlık lisans üstü eğitimi sırasında iç mimarlığa yönelik iç mekan tasarımını kurgu ile birleştiren, hocası derste herkese roman yazın ancak iç mekanlarda anlatımda göreyim dediğinde şimdiki adı Karanlık Aşk olan kitabını yazmaya başlayan yazar, hocasının sen buna devam et sözü ile öncelikle Wattpad'de yazmaya başlamış ve kısa sürede 31 milyon okura ulaşınca yayınevlerinin dikkatini çekmiştir. Müptela Yayınları’ndan Karanlık Aşk 1-2-3-4, Şah, Mat, Anadilim Aşk 1, Veliahtlar kitaplarını çıkaran yazarın Çirkinlerde Sever, Koyu Kırmızı gibi kitapları da baskı sırasını beklemektedir. Halen Edirne'de özel aile şirketinde hem mimarlık hem de yazarlık yapmaktadır.