Kitabı fazlaca beğendim, inceledim, ama yaşıma uygun mu bilmiyorum açıkçası pek emin değilim. Bu kitabın yaş ortalaması nedir rica etsem söylermisiniz?
• rosamund lupton - kardeşim
_ Genç kız, üniversitedeki öğretmeni tarafından hamile bırakılıp bebeği dünyaya getirmeye karar verdiğinde ise yalnız kalıyor Bundan dolayı ölümü intihar olarak görülüyor. Ablası aradaki mesafeye rağmen kardeşi için geri döndüğünde onu tanımanın verdiği güvenle olayın aslında intihar olmadığını öğreniyor. Son sayfasına kadar katilin kim olduğunu merak ediyorsunuz. Genel olarak bazı yerlerini gereksiz bulup anlamakta zorluk çeksem de sürükleyici polisiye ve gerilim seviyorsanız okumanızı tavsiye ederim
' Genellikle zaman her şeyi değiştirir ve her şeyi etkiler fakat sevdiğiniz biri öldüğünde zaman bunu değiştiremez, hiçbir zaman süresi bunu değiştirmeyecek, bu yüzden zamanın herhangi bir önemi kalmıyor
-5/10
Poliye - Gerilim - Psikoloji hepsinden var bu kitapta...
Son sayfaya kadar belli olmayan bir katil...
Ablanın kardeşine olan sevgisi...
Kugusu güzeldi fakat bazı yerlerinde kim kime ne dedi diye algılamada güçlük çektim :(
Tekrar tekrar okuyup anlamaya çalıştım :(
Rosamund Lupton belki de bunu bilerek, ilginin dağılmaması için yaptı, bilemiyorum...
eğer kardeşini yeteri kadar tanıyorsan, ölümünden sonra bile onu yalnız bırakmazsın ve katilini bulursun... Çevresindekilerin uzaklaşmasına neden olan bir skandal yüzünden yalnız kalan genç bir kızın ölümü üzerine ablasının olayı araştırma hikayesi. Genç kız, üniversitedeki öğretmeni tarafından hamile bırakılıp bebeği dünyaya getirmeye karar verdiğinde yalnız kalıyor ve bu nedenle ölümü intihar olarak görülüyor. Abla, aradaki mesafeye rağmen kardeşi için geri döndüğünde, onu çok iyi tanımanın verdiği güvenle, olayın aslında intihar olmadığını, çok daha karanlık işlerle bağlantılı olduğunu öğreniyor. gerilim seviyorsanız kaçırmayın.
Kesinlikle mükemmeldi. Kardesler arasındaki bağları mükemmel anlatıyordu ve cok duygusal bir kitaptı.sonu biraz belirsiz gibi olsa da her şey acığa cıktı. bir ablanın kardesi için tüm hayatını bırakıp onu araması ve bütün duygular o kadar güzel aktarılmıs ki elimden bırakamadım kitabı.
Kitabı alma isteğim "kardeşim" kelimesi yuzundendi aldım okudum çok sevdim hüzünlendim polisiye de sevdiğim için beni etkiledi doğrusu sizde okumalisiniz.
Sürükleyici, etkileyici ve bir o kadar da dramatik bir kitap.Olaylar son sayfalara (hatta son sayfada bile) kadar çözülemiyor. Yazarın anlatım tarzını da çok beğendim, ilk kitabı olmasına rağmen bence çok başarılı.Psikolojik gerilim sevenler takip etmeli.
Psikolojik gerilim tarzı olarak değerlendirilecek bir kitap. Akıcı giden bir hikaye fakat kitap bitince daha farklı bir son olmasını dileyeceginiz bir kitap kitap çok fazla ters köşeye yaptırmıyor. Kitap merak uyandırıyor bir kaç sayfa sonrasını merak ediyorsunuz fakat merakınız giderilmiyor. Bu kadar güzel konusu olan akıcı bir kitabın eksikleri olması? bu kitabın ikincisinin yazılması gerektiğini düşünüyorum kahramanların durumlarının açıklığa kavuşması gerekiyor.