Gerçek Olduğunda

When It`s Real
Sıralamalar

2023 360. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2023 23:41
Erin Watt’ın Kağıt Prenses serisini okuyup,zerre kadar hoşlanmamış biri olarak bu kitabı es geçecektim ama okuduğum bazı iyi yorumlar sebebiyle bir şans vermek istedim.Kitap tipik bir peri masalı hikayesi barındırıyor.Çok ünlü bir gencimiz var ve imajı çok kötü .Sürekli partilemeler,kızlar,uyuşturucu,içki vs vs…kendini battıkça battığı bir durumda buluyor,artık müzik yapamıyor,hayranları şikayetçi derken menejeri ve halkla ilişkiler uzmanı imajını değiştirmek için rastgele bir kız seçiyorlar,sahte bir ilişki kuruyorlar ve bu da başrol kızımız oluyor.Onun da paraya ihtiyacı var .Hikayede burada başlıyor. Öncelikle Oakley nasıl bir isim Allah aşkına kitabı okurken zorlandım.Bir başrole neden böyle salakça bir isim verilir çözemedim.Oakley İlk başlarda aşırı gıcık bir karakterdi sonra biraz toparladı.Vaughn karakterini ise manasız bir şekilde sevemedim.Kızın kitapta ciddi bir falsosu vardı ona da takılmış olabilirim.(kod adı Luke olayı)Ayrıca kızın erkek arkadaşı W denilen o şerefsize aşırı ayar oldum onu söylemeden geçemeyeceğim .Okuduğum en kötü erkek arkadaşlar sıralamasında şuan liste başına geçti.Kitapta Vaughn’un ablası ve Oakley’in koruması daha çok sevimliydi bence onların hikayesini yazar derinleştirdeydi süper olurdu.ikizler de çok tatlıydı. Sonuç olarak çok sevemediğim ama nefret de edemediğim bir kitap oldu.Yazar bahsettiğim diğer serisine göre daha düzgün bir dille yazdığı,benim için çıtasını bir tık yukarı çıkardığı ve bu tarz kitaplara çok doyduğum için 6 puan verdim.Hak eder mi tartışılır ama yine de bu tarz masalvari hikayeleri seven herkese önerebilirim.Tabi sizi sarsacak veya çok etkileyecek bir kitap beklemeyin.İyi okumalar
2023 16. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2023 21:20
10/8 ️️️️ Herkese selamlar . Geçtiğimiz aylarda okuduğum bu genç-yetişkin kurgu romani ile geldim bu kez. Kitabimiz bir kere klisenin dibi, sahte sevgili olayı. Ne diyorduk klişe severiz yeter ki okutsun Zaten yazarimiz da bu konularda ihtisasi olan ve mahlas adi ile kitabı yazan Elle Kennedy. Kendisinin ulkemizde çıkan tüm kitaplarını okumustum ama Erin Watt ismiyle yayınlanan bir kitabini ilk kez okudum. Bol eğlenceli, diyaloglu, yazarin su gibi akan kalemi ile epey keyifli bir kitap olmuş. Oakley Ford 19 yaşında, dunyaca ünlü bir pop yıldızdır. Fakat uzunca bir süredir yeni şarkılar uretemediginden ve yalnizca magazin haberleri ile anildigindan şarkıcı kimliği tehlikeye girmek üzeredir. İstediği yapım şirketi de tüm bunları göz önüne alıp onunla çalışmak istemeyince menajeri onun imajını kurtarmak icin sahte sevgili durumu yaratmaya karar verir. Bunun içinde en uygun aday Vaughn olur. Vaughn ise ablası ve ikiz erkek kardesleri ile anne ve babasını trafik kazasında kaybetmiş, kardeşlerini sosyal hizmetler almasın diye üniversite hayallerini ertelemis, ablası ile evi gecindirmeye çalışan ve yemek yapmaktan çok hoşlanan mütevazi bir genc kızdır. Paraya ihtiyaçları olduğu için Vaughn teklifi kabul eder ama Vaughn'in bir erkek arkadaşı vardır ve önce onu bu durumun sahte olduguna ikna etmeleri, sonrada tüm dünyaya sahte ilişki yaşadıklarına inandirmalari gerekecektir. Vaugh ve Oakley'nin diyaloglarıni çok sevdim. Özellikle Oakley'nin Vaugh'in ailesine bu kadar yakın olması, onlara içten davranması çok hoştu. Oakley çok ünlü bir anne babanın çocuğu olmasına ve tüm dünyanın ona hayran olmasına rağmen yalnız biriydi. Tek samimi olduğu kişiler korumalariydi. Onun adına bu kalabalıkta yalnız olmasına üzülmüştüm. Bir de Vaughn'in erkek arkadaşı cidden çok iticiydi. Kiz
2023 14. kitabı
Okunma: 01 Şubat 2023 19:55
Yazar ile aramıza ismi lazım değil Royal serisinden sonra kilometrelerce mesafe girmişti ama bu kitapla o mesafeleri kapattık. Kitap, genç yetişkin türünde kurgu tamamen klişelerle dolu ama karakterlerin birbirleriyle olan diyalogları o kadar eğlenceli ki asla rahatsız olmuyoruz. Toksik ilişkileri seviyoruz, çünkü aşk acısı çekmek kalabalıklar içinde yalnızlığı yaşamak çilekeş kalbimizi besleme şeklimiz. Oakley Ford, Grammy ödüllü bir şarkıcı, ilham perileri kendisini epeydir terk etmiş durumda ve müzik yapımcıları bu kötü çocuğa destek vermek istemiyor. En azından kendisini toprlayana kadar. Çok zeki reklam ekibi ve menajeri Oak'ı toparlamak için çok parlak bir fikirle iyi aile kızı Vaughn'ın kapısını çalar. Vaughn, ebeveynlerini trafik kazasında kaybetmiş ablası ve ikiz kardeşleriyle yaşayn tam bir aile kızı. Hem fakir hem çileli hem de güzel Imaj toplamak için gayet ideal özellikler bunlar.. Başlarda itiraz etsede para sıkıntısından kurtulmak için menajerin bu çılgın teklifini kabul etmek zorunda kalır. Vaughn ile Oakley sözleşme gereği önce Twitter üzerinden flörtleşmeye, sonra yüzyüze buluşmaya ve son olarakta aşk itiraflarını cümle aleme duyurmaya başlar. Bir noktadan sonra hangisi rol hangisi gerçek birbirine karşıyor ve bizim klişe aşkımız başlamış oluyor. Kurgu çok fazla tanıdık gelebilir ama diyaloglar o kadar eğlenceli ki kitabı manasızca keyifle okuttu. Her santimetreye düşen romantik kitaplara bir yenisini daha ekleyelim ve kitabı mutlaka alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
GERÇEK OLDUĞUNDA - ERİN WATT
2022 55. kitabı
Harika bir genç - yetişkin kitabı. Klişe mi, evet. Güzel mi, yine evet. Okurken çok keyif aldım, yazardan daha önce herhangi bir kitap okumamıştım, Royal Serisi yüzünden bir önyargım vardı ama. Karakterlerimiz 17 ve 19 yaşında bu yüzden sancılı karar verme süreçleri vardı, ki bu doğaldı da bence. Ben Oakley'yi inanılmaz sevdim, gerçekten onu okumak çok güzeldi. Vaughn biraz sonradan akıllanan bir karakter benim gözümde. Kitap her iki karakterin gözünden anlatılıyor, bu benim için her zaman bir artıdır. Şu sektör ve ünlü hayatlarını okurken hep çok garip hissetmişimdir, özellikle çok popüler olan ünlülerin yaşam kısıtlılığına güzel değiniyor bence kitap. Dediğim gibi genç - yetişkin türü sevmiyorsanız bu kitabı da sevmezsiniz ama benim gibi seviyorsanız bu kitaba bir şans verin derim. Dönüp dönüp bakacağım, gerçekten sevdiğim bir kitap oldu. Ben kitaba 10 verdim ama bunun sebebi karakterleri ve kitabı sevmem, yoksa eksikleri vardı kitabın. Mesela ben Vaughn'un bazı kararlarını okumak isterdim, yani en azından bir tık daha uzun olabilirdi bence. Tabi biraz daha uzun olması okuyucuyu sıka da bilirdi o yüzden bu şekilde de gayet iyiydi.
2022 41. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2022 17:02
Çok nadir gençlik romanı okumayı seviyorum. Böyle, bir elin parmaklarını geçmez önereceğim ve bayıldım dediğim kitaplar. Erin Watt, bilginiz gibi bizim Elle Kennedy. Mahlas kullanarak yazdığı kitapları bence genç kitleye daha fazla hitap ediyor. Eğlenceli, keyifli vakit geçirmek için tam aradığım kitap oldu. Oakley ve Vaughn arasında geçen konuşmalar aşırı eğlenceliyidi. Vaughn, Oakley’in ışıltısına kapılmadıkça Oakley’in delirdiği zamanlar çok hoşuma gitti. Olaylar klişe ve tahmin ediyorsunuz ama ben yazarın kalemini seviyorum. Yalın ve basit tutması hoşuma gidiyor. Romantik, eğleneceli ve akıcı bir şeyler okumak istiyorsanız bence şans verin. Nadir de olsa keyif aldığım gençlik romanlarından biri oldu. Bir günde okuyup bitirdim. Çok fazla yetişkin içerik yok. Bu yüzden bence 15-16 yaş üzeri okuyabilir.
2022 25. kitabı
Kitapta çok fazla tahmin edilebilirlik mevcut. Yazarın anlatımı güzel ama çok klişe diyebilirim. Tavsiye edebileceğim bir kitap değil bol zamanınız varsa okuyun derim.
2023 25. kitabı
Oakley Ford, on dokuz yaşında Grammy ödüllü bir sanatçıdır. En son albümünü yapalı iki yıl olmuş ve bu sürede de takipçilerinin büyük bir kısmını kaybetmiştir. Tabi kötü imajı da bu kayıba nedendir. Acilen kendini toparlaması ve bir albüm çıkarması gerekmektedir. Ancak Oakley ilhamını kaybetmiş ve yaratıcılıkta büyük sorunlar yaşamaktadır. Onu kurtaracak şey ülkenin en iyi yapıcılarından biri olan Donovan King ile çıkaracağı albümdür. Ancak bunun için imajını düzeltmesi gerekmektedir. Menajeri Jim, normal bir kızla bir yıllığına anlaşmalı olarak sevgili rolü yapmasını önerir. Vaughn Bennett, ailesini iki yıl önce bir trafik kazasında kaybetmiş ve eğitimine ara vererek ablası Paisley’e evi geçindirmesi için yardım etmeye karar veren on yedi yaşında bir kızdır. Ablası üniversiteyi bitirdikten sonra Diamond Yetenek Menajerliği’nde çalışmaya başlamıştır. Jim’in, Paisley’in masasında Vaughn’un fotoğrafını görmesi ile sahte kız arkadaş sorunu çözülmüştür. Bir yıl boyunca sahte bir ilişki içinde olmak ve bunu yürütmek ne kadar zor olabilirdi ki? Bir yılın sonunda ise özgür olacaklardı. Genç kurguları seviyorum ve bu da kesinlikle sevdiklerim arasına girdi.Sahte aşklar, müzikler, eğlencenin olduğu genç kurgular benim favorim.Oakley için çok üzüldüm. Kalabalığın içinde çok yalnızdı ve arkadaşları aslında arkadaşı değildi. Sürekli insanların ondan bir beklentisinin olması çok kötüydü.Vaughn’un ise aşk hayatı kesinlikle bir fiyaskoydu. W senden nefret ediyorum.Vaughn ve Oakley’nin aralarındaki diyaloglar çok eğlenceliydi.Sonrasında ise çok tatlı bir çift oldular. Bu arada kitapta çok olmasa da kısımlar bulunuyor. Güzel bir genç kurgu arıyorsanız tavsiyemdir.
2025 6. kitabı
Ünlü bir müzisyen olan Oakley Ford uzun süredir albüm çıkaramamış. Bir tıkanma dönemine girmesinin yanısıra o dönem fazla dağıtmıştır. Medyanın önünde de umursamaz parti çocuğu konumundan olan Oakley imajını düzeltmek için bir şeyler yapması gerekiyordu. Menejeri bu durumu düzeltmek için sıradan komşu kızı gibi gözüken halkın sempatisini tekrar kazanmasını sağlayacak sahte bir sevgili ayarlar. Vaughn Bennett anne babasını kaybetmiş. Ablası ve ikiz erkek kardeşleri ile sıradan bir hayatları vardır. Ama maddi olarak güçlük çektikleri için üniversite hayallerini bir sene ertelemiş ablasına destek olur. Ne yaparlarsa yapsınlar zorlanırken Oakley menejerinin teklifi onları bu zor durumdan kurtaracaktır. Sadece bir sene dayanıp sahte sevgili rolünü yapması gerekir. Beklentinizi yüksek tutup okumamanızı tavsiye ederim. Çünkü konusu tam bir klişe. Bu tarz kitap seviyorsanız alıp okuyabilirsiniz
2022 118. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2022 00:00
"Tanımadığım, benden hoşlanmayan bir kızla çıkıyormuş numarası yapmak cazibemi bana geri kazandıracaksa, bu kızın şimdiye dek sahip olduğu en iyi erkek arkadaş olacaktım..." Selamm Yine romantik, eğlenceli bir kitapla geldim bugün. Genç kurgu dediğimiz ama herkesin rahatlıkla okuyabileceği karakterlerin çok tatlı olduğu diyalogların yüzünüzde gülümseme bırakacağı bir kitap Gerçek Olduğunda. Oakley Fort ünlü bir pop sanatçısı.On dokuz yaşında olmasına rağmen milyonlarca kitlesi var. Ama son iki senedir sanatında bi tıkanma yaşıyorken, yavaş yavaş da gözden düşme tehlikesi altındadır. Bu durumu düzeltmek için de menajeri ile birlikte bir plan yaparlar ve kendi halinde ünlü olmayan bir kız bulup onunla Oakley'i ilişki yaşıyormuş gibi göstereceklerdir. Bunun için de Vaught Bennet biçilmiş kaftandır. Anne babasını genç yaşta kaybetmiş ablasıyla birlikte ikiz kardeşlerini yetiştirmek için paraya ihtiyaçları vardır. Böylelikle sözleşmeler hazırlanır, imzalar atılır ve bizimkiler medyanın önünde iki sevgilidir artık. Oakley'in planı düzgün işlerse, o çok istediği yapımcı King'in gözüne girebilecek, ona artık büyüdüğünü ve duruldugunu ispatlayabilecektir. Tabi yalanla başlayan bu aşk, yavaş yavaş her ikisinin de kalbinde gerçeğe dönüşünce bize de tam bir ziyafet sunuyor ve dünyanın gözü onların üzerindeyken aşkı nasıl bulduklarını okuyoruz... Bu kitapta en sevdiğim kesinlikle Oakley karakteri oldu. Çok tatlı sempatik ve sevecendi hem de o ailede yetişmesine rağmen. Ve hayatta ki en güzel şansı da Vaught ile tanışması oldu. Zıt gibi gözükselerde bence birbirlerine benziyorlardı ve çok iyi oldular. Güzel akıcı keyifli ve eğlenceli bir kitap. Türü sevenlere rahatlıkla tavsiye edebilirim....
2023 17. kitabı
Bu yazarların (bilmeyenler için 2 yazar birlikte yazıyorlar)kağıt prensesi serisini okumuştum ve benim için ortalama bir seriydi.Bundan dolayı bu kitap için de çok bir beklenti ile başlamadım. Kağıt prenses serisine göre bu kitap aslında daha gençlere hitap ediyor.Baş karakterlerimiz liseden daha yeni mezun olmuşlar.Kız karakterimiz Vaughn , uzun zamandır okuduğum en olgun karakterlerden biri, ebeveynlerini trajik bir kazada kaybetmiş ve ablası ile birlikte ikiz erkek kardeşlerine bakmak için üniversiteye gitme planın ertelemiş cefakar bir abla.Erkek karakterimiz Oakley ise Grammy ödüllü 19 yaşında bir dünya starı. Oakley 'in kötü giden kariyerini toparlamak için menajeri sahte bir sevgili ayarlamaya karar veriyor(çok uzatmayayım). Şans eseri bir şekilde Vaughn fotoğraflarını görüyor ve doğru kız bulduğunu anlıyor. Yaşlarına göre bence oldukça güzel bir ilişkileri oldu.Normalde bu tarz kitaplarda yanlış anlamalardan dolayı çok uzun bir süre karakterlerimiz acı çeker ,sakın yanlış anlamayın bu kitap klişe bir kitap yani elbette bu tarz bir olay oldu, fakat yazarlarımız (nasıl yaptılar inanın bilmiyorum)hiç o sıkıntılı dönemleri rahatsız edici bir şekilde işlememişlerdi.Tam tersine olması gereken bir olaymış gibi gösterdiler ve tak bir gecede bitiverdi. Eğer kafa dağıtmak istiyorsanız okuyacağınız tatlı romantik bir kitap olur .
2023 Okuma Raporları