Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kardeşlik Yazıları

Kolektif

Kardeşlik Yazıları Gönderileri

Kardeşlik Yazıları kitaplarını, Kardeşlik Yazıları sözleri ve alıntılarını, Kardeşlik Yazıları yazarlarını, Kardeşlik Yazıları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Başkalarını sevdiğimiz nispette sevilmeye layık oluruz. Bu da bizi huzurlu yapar, mesut eder. Herhalde saadetin baş şartı kendinden başkasını sevebilmek kabiliyetidir. İçimizdeki sevginin dışarıya projeksiyonu bizi de sevilecek kimselerden yapar. Başkasını sevmeyen aslında kendisini sevmiyor demektir.
Sayfa 65
Arkadaşlık adâbı; tebessümle karşılamak, söze selamla başlamak, samimiyetle sohbet etmek, mecliste halince yer vermek, ayıbını görmemek, kusurunu bağışlamak, sevmeyeceği şeyi yapmamak, kırıcı ve rencide edici latifelerden kaçınmak, yerli yersiz ve lüzumsuz şaka ve münakaşaları terk etmek, herhangi bir menfaat için değil Allah rızası için dostluk etmek, kendini ondan aşağı görüp kibirli tavırlarla kardeşlik bağını kırmamak, kötülüğü varsa zamanla hayırlı yola teşvik etmek, müptela olduğu bir düşkünlük anında bilhassa elinde tutmak, gıyabında Hüdâ’ya ilticada bulunmaktır.
Sayfa 78
Reklam
"Nefsinin yığınla kusuruna aldırış etmeyip Allah ve Resûlü’ne iman eden bir müminin kusurlarıyla uğraşan kimse ne kadar aldanmıştır.."
Sayfa 60
"Sakın nefsine uyup bir can incitmeyesin Hüsnü edebi koyup bir can incitmeyesin El ile döğseler de dil ile söğseler de Bin kez incitseler de bir can incitmeyesin Hepsi kardeşlerindir yolda yoldaşlarındır Halde haldaşlarındır bir can incitmeyesin Beyhude canın sıkıp insanlığından çıkıp Dil kabesini yıkıp bir can incitmeyesin.."
Sayfa 58
Müminlerin bir arada bulunmaları
"Kalpler ve gayeler birleştiği zaman nusret ve selâmete ulaşılır, dilekler kemâliyle tahakkuk eder. İşte bunun içindir ki, Hak Teâlâ Hazretleri insanların günde beş defa mescidlerde bir araya gelmelerini ve haftada bir defa camide toplanmalarını, senede iki defa bayram münasebeti ile bir mekânda cem' olmalarını ve ömürlerinde bir defa da Hac vesilesiyle bütün beldelerden gelip Beytullah'ın etrafında birleşip Arafât'ta hep birlikte vakfeye durmalarını emretmiştir.."
Sayfa 50
Dostluk Üzerine
Fethi Gemuhluoğlu: "Dost ol kişidir ki, öldürülmesi muhakkak ve mukarrer olan gecede Peygamber-i ekber'in yatağında yatar; O'na Şâh-ı Velâyet denir. Dost ol kişidir ki, Yâr-ı Gâr'dır. Kucağında, mübarek bir emanet vardır. Bütün delikleri elbisesinden muhtelif parçalarla tıkar, son deliğe tabanını dayamıştır. Kucağındaki emanet, uyumayan uyanıklık içinde uyur görünmektedir. Oradan Ebû-Bekr'i yılan sokar. Dost son deliğe tabanını, taban gibi görünen gönlünü uzatandır, gönlü ile orayı tıkayandır.."
Sayfa 40
Reklam
Nurettin Topçu
Ümidimiz, miracın davetçisi olan o Büyük Dost’un sohbetine kavuşmak olunca dünyamız da değerli olacak, bu sefil alemde dost arama çabalarımız boşa gitmeyecektir. İşte o zaman “dünya güzelmiş, çünkü o Büyük Dost güzel! ” diyebileceğiz..
Sayfa 39
Ali Fuat Başgil
"Maddeye tapan insanda insanlık seciyeleri silinmekte; fazîlet, ferâgat ve fedakârlık yerine feci bir 'BOŞVER' zihniyeti hâkim olmaktadır.."
Sayfa 33
Süleyman Hilmi Tunahan
"Gayrin menfaatini kendi menfaatinden üstün tutmayan, kamil mümin olamaz.." Eller yahşi, ben yaman, Eller buğday, ben saman.
Sayfa 26
Mehmet Akif Ersoy'un kardeşlik adına söyledikleri
"Din-i mübîn, kavmiyet, cinsiyet gibi insanları birbirinden uzaklaştıran esbabi aradan kaldırarak, dünyanın muhtelif noktalarındaki cemaatleri birleştirmiş iken, biz kalkıyoruz da aynı toprakta yaşayan cemaat-i İslâmiyeyi, kavmiyet hissiyle parçalamak istiyoruz!.."
Sayfa 12
Reklam
"İslâmiyet, eşitlik ve kardeşlik telkinleriyle, Allah’ın ipine sımsıkı sarılmak hakkındaki emirleriyle, tefrika çıkarmak ve cemaatten ayrılmak hakkındaki kesin yasaklamalarıyla arazi ve milliyet sınırlarını harikulade bir kolaylıkla kökünden söküp atma hassasına sahip yüce bir dindir. Uzak doğudaki bir Müslümanın nefsi Afrika’nın en meçhul bir köşesindeki Müslüman kardeşini kendisiyle her yönden eşit saymaktan çekinmez.." Babanzâde Ahmet Naîm
Sayfa 9
"İki türlü beraberlik vardır: Bilgiden doğan beraberlik, bir de sevgiden doğan. Hangisi daha muteberdir? Sevgiden doğan beraberlik. Kalp nerede ise sen orada mutebersin."
27 öğeden 16 ile 27 arasındakiler gösteriliyor.