Yarası Keskin

Ekim 2025
Lapis Yayınları

2025 100. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2025 22:09
Vay be! Ne okudum ben böyle… Acilen devam kitabına ihtiyacım var! Yazarın kalemine hasta oldum desem yeridir. Harika bir mafya kurgusu okudum. Olay örgüne distopya evreni hakimdi ve muhteşem bir ilerleme sağlandı evreninde böylesi cidden okuduklarım arasında en iyisi. Her kesimin kendine özgü kuralları vardı kuralı es geçenin sonu belliydi. Durum böyleyken beklenmedik anda gelen ölümler ve peşi sıra gelen nefretle başlayan anlaşmalı bir evlilik… Ak Kemik; Kanunları ve gücü elinde tutup hüküm süren kesim. Halk Kesim; Ak kemikten uzak kesiminde belirli mesleklerde ve hizmetlerde çalışan kesim. Kara Kesim; Yeraltında yaşamaya mahkum edilmiş köleden ibaret kesim. ~ Bu dünya Ak kemik ve Kara Kemik olarak insanları ikiye ayırıyordu. Alt tabakada olan şansız insanların arasında Zergül’de vardı. Kara kemik olduğu için herkes ona tepeden bakarak küçümsüyordu doğuştan olan aksaklığı da eklenince insanların onunla dalga geçmesi kaçınılmaz oluyordu. Ama zekası onu hayatta tutuyordu. Nerede ne zaman ne yapacağını kesinlikle çok iyi biliyordu. Herkesin küçümsediği bu kadın gün gelecek hepsinin anladığı dilden konuşacaktı. O aslında yarı Ak kemikti. Ama şahbazoğlu ailesinin gayrimeşru çocuğuydu. Ak Kemikten babası Vural Şahbazoğlu. Kara kemikten yeraltı şehirlerinden olan Iskarta’da annesi hayat kadınlığı yapıyordu. Doğduğu andan itibaren hayat ona yüzünü gülmemiş aksine her zaman mücadele etmek zorunda kalmıştı. Annesinin ölümünden sonra bir nevi kuzen sayıldıkları Kılıç Şahbazoğlu’nun eşi Melek hanım sayesinde yeraltından kurtulmuştu çocukluğundan belli Şahbazoğlu ailesine hizmetçilik yapıyordu. Ak kemiklerde on iki hanedan vardı güçleri ve şöhretleri ile nam salmış ne dost oldukları ne düşman oldukları belli olan kanla kutsanmış hayatlar birbirleri üstündeki güç
2026 8. kitabı
Çok güzel bir distopya evreni var ama evrenle ilgili çok bir şey verilmediği için bize elimizdekiyle yetiniyoruz. Yazarın yalın bir dili olduğu için de bu konuda çok eksiklikler olmuş. Halk ak ve kara kemik olarak ayrılıyor. Ak kemikler zengin, soylu ve güçlü bir kesim. Kara kesimde halkın kara koyunları yani köleleri olduğunu söyleyebiliriz, yer altında yaşıyorlar. Zergül'ün annesi bir kara kemik ve hayat kadını ama bir ak kemikle birlikte oluyor ve Zergül doğuyor. Kızın annesi ölünce babasının tercihi Zergül'ü öldürmekken kadının kuzeni sayılan adam Kılıç Şahbazoğlu karısının isteğiyle kızı alıp malikanelerine götürüyor. Ve karısı Zergül'ü evin hizmetçisi olarak yetiştiriyor. Kızımız bir yetişkinken evin hanımı yani Kılıç'ın karısının 10 yıldır çocuğu olmayınca ve Kılıç'ın varise ihtiyacı olunca diyor ki hizmetçiye bir varis yapın... Kılıç'ın karısı bu konu üzerinde birçok kez tartışıyorlar ama adam kesinlikle kabul etmiyor, karısını seviyor. Derken bir gün suikastte karısını kaybedince intikamla karışık karısının son isteğini yerine getiriyor ve Zergül'le evleniyor. Kızımız hem psikopat bir adamla evli oluyor hemde yamyam sürüsü olan sosyetenin içine düşüyor. Kılıç'ın asla yumuşamaması bir darkrom için aşırı hoşuma giden kısımdı benim için. Finalde bile yumuşamış ve aşık değil! Kadını bir olayın ortasında bırakıp kendisinin sıyrılmasını beklemesi olayı da bence çok iyiydi. Her şeyin içinde kız kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda! Aşk yok şimdilik ama sahiplenme sınır tanımıyor. Gerilimi okumak keyifliydi. Kitabın tek eksiği derin yazılmamasıydı. Konunun potansiyeli çok iyiydi. Bir de anlaşmalı evlenen yan karakterleri burada geçiştirmek yerine ayrı kitapta detaylı okumalıydık onları da ayrı merak ediyorum... 4/5
2026 4. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2026 17:50
Tam olarak hikaye ne basta anlam veremdim acaba fantastikde eklemeyimi unuttular diye düsundüm o sekilde bir hava var.Kiliç şahbazoglu ,zergül bakin isimler bile dogu hikayesi gibi zaten kitapda bir dogu bir bati sentezide var.Ak kemikler, kara kemikler diye ayrim yapilan bir hikayede beklentim o yöndeydi sonra okudukca aslinda bunun bir mafya , asıret, karanlik dünya ,fakir kız ,zengin oglan hikayesi farkli ama basit anlatimi oldugunu anladim :)kafaniz karısmasin kitap tam olarak bu bir masa o masanın liderleri ve hanimlari tam olarak neyin iliskisi neyin üstunlügü oda belli degil kitabin ismi guzel icerigi tuhaf bir hikaye izlenimi birakiyor okuyacaklar bu saydiklarimin hepsine hazirlikli olsun.Hatta söyle diyeyim bir varis beklentisi var ama o varis neye dogacak o bile ilginç neyin varisi mafyaninmı ,asiretinmi,ak kemikliler denen tayfaninmı,neyin varisi.
2025 53. kitabı
Kasatura - Yarası Keskin | Draculessa Bu kitap, kapağından ismine, içeriğiyle her an gerilimi ve merakı dorukta tutan, sizi içine çeken bir karanlık atmosfere sahip Draculessa, kaleminin keskinliğini bir kez daha konuşturmuş ve okuyucuyu tehlikeli bir anlaşmanın tam ortasına bırakmış. Hayatı bir anda tepetaklak olan ve kaderin acımasız bir oyununa maruz kalan baş karakterimizin hikayesini anlatıyor. O, sevgilisiyle mutlu bir gelecek planlayan sıradan bir kızken, kendini kimsenin gözüne batmayan bir hizmetçiden, günahkârların aziz taklidi yaptığı bir kurtlar sofrasında buluyor. Kitabın merkezinde, anlaşmalı evlilik trope var. Baş karakterimiz, psikopat bir adamla zorla evlendirilmeye mecbur bırakılıyor. Bu evlilik, ona keskin bir yara açıyor ve bildiği tüm düzeni yıkıyor. Kaderin hazırladığı bu acı gelecek karşısında boyun eğmek zorunda kalışı, hikâyenin en can alıcı noktası. Zergül, hikayenin kurbanı ve kilit taşı. O, masumiyetten karanlığa doğru sürüklenen, hayatının kontrolü elinden alınmış bir genç kadın. İçinde bulunduğu bu zoraki durum, onun sadece dış dünyayla değil, kendi içindeki korkularla ve gücüyle de yüzleşmesini gerektiriyor. Onun çaresizliği, zamanla nasıl bir direnişe dönüşecek, bu en merak edilen konu. Kılıç ise Zergül'ü bu anlaşmalı evliliğe zorlayan, tehlikeli ve karanlık bir figür. Onun bu evliliği neden istediği, gerçek amaçları ve baş karakterimize olan tavrı, kitabın gerilimini sürekli yüksekte tutan ana unsur. Acaba o sadece zorba bir adam mı, yoksa bu zoraki ittifakın altında yatan daha büyük sırlar mı var? Eğer Dark Romance ve Mafya tehlikeli İlişki temalarını seviyorsanız, bu kitap tam size göre. Baş karakterin boyun eğmek zorunda kaldığı bu anlaşma, onu bilmediği bir dünyanın içine çekiyor. Her sayfa, yeni bir sır, yeni bir tehlike ve
Kasatura
2026 8. kitabı
Merhaba, nasılsınız? Bugün sizlere ilk kez okuduğum bir türle geldim ve şunu net söyleyebilirim. Artık bu türe daha sık şans vereceğim. Çünkü gerçekten bayıldım. Peki türü ne? Distopik evren Mafya Mafya romantizmi Dark roman Ve tabii ki en sevdiklerimden anlaşmalı evlilik Yazar, karanlık dünyayı öyle bir anlatmış ki okurken resmen içine çekiliyorsunuz. Kitapta şiddet ve +18 sahneler açık açık yer alıyor; beni rahatsız etmedi ama rahatsız olabilecekler için bunu özellikle belirtmek istedim. Zergül, “ıskarta” adı verilen yeraltı dünyasında yaşayan bir kız. Annesi hayat kadını, kendisi evlilik dışı doğmuş, gayrimeşru bir çocuk. Annesi kara kemik, Zergül de öyle. Ama babası ak kemiklerden biri,Vural Şahbazoğlu. Kara kemik olduğu için Şahbazoğlu soyadını alamıyor. Bir de Müge adında üvey kız kardeşi var. Annesi öldükten sonra, henüz çocuk yaşta kuzeni Kılıç Şahbazoğlu’nun evinde hizmetçilik yapmaya başlıyor. Doğuştan bir ayağı aksak. Aslında Kılıç’ın karısı Melek, Zergül’ü çok istemiştir. Zergül o evde en çok melek hanımı sever. Kılıç Şahbazoğlu, ana ailenin başı. Aynı zamanda narsist, psikopat ve fazlasıyla karanlık bir adam. (İtiraf ediyorum. Bu adama fena düştüm Bazı yerlerde delirtti ama bu karaktere de bu yakışırdı.) Düşmanı Batur’un kız kardeşiyle severek evlenmiş ama uzun süredir çocukları olmamıştır. Yaşadıkları dünyanın kanunlarına göre, çocuğu olmayan kadın ne hanede ne de sosyetede kabul görür. Karısı Melek, ona öyle bir teklif sunar ki Kılıç bunu sert bir şekilde reddeder. Bir gün Melek, bir suikast sonucu öldürülür. Kılıç, katili bulur ve intikam almak için onun sevdiği kadınla ile evleneceğini söyler. Bu kadın kim mi? Zergül... İşte bu noktada Zergül, Kılıç’la anlaşmalı evliliği kabul eder. Bu evlilik sadece çocuk içindir. Ama düştüğü dünya. Ne dost
2025 158. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2025 19:42
Ak Kemikler, piramitin en üstünde hüküm süren insanlardır ve bütün güç onların elindedir. Halk Kesim ise orta kısımda bulunan belirli mesleklere sahip inanlardan oluşmaktadır. Piramitin en altında ise Kara Kemikler vardır. Yeryüzünde yaşamaya hakkı olmayan, kimliği bile bulunmayan kölelerdir. Ve Zergül, bir Kara Kemiktir. Babası Ak Kemiklerin önde gelen ailerinden olan Şahbazoğlulardan olmasına rağmen Zergül'ün bir değeri bulunmamaktadır. Ve on altı yaşına kadar bir yeraltı şehri olan Iskarta'da yaşamıştır. Şahbazoğlu ailesinin reisi Kılıç gelip onu alarak evine hizmetçi yapmıştır. Ve on yıldır ailenin yanında çalışmaktadır. Kılıç Şahbazoğlu, güzel bir evliliğe sahip olmasına rağmen on yıldır çocuğu olmamıştır. Ve yaşadıkları toplumda bir varisinin olması çok önemlidir. Kılıç'ın karısı Melek bir suikast sonucu ölünce Kılıç'ın yeniden evlenmesi beklenilmiştir. Ve Kılıç karısını öldüren kişinin beraber olduğu kadını yani Zergül'ü eş olarak seçmiştir. Zergül ve Kılıç'ın yaptıkları anlaşmalı evlilik ikisi içinde zor bir başlangıç olacaktır. Tek kelime ile bayıldım.Evren, konu ve karakterler beni öyle bir içine çekti ki nasıl bitti anlamadım bile.Zergül, alt kesimden gelmesine rağmen zeki ve güçlü bir karakterdi.Aynı zamanda zekası sayesinde etrafındakileri çok güzel yönetti.Kılıç bile düşmedi değil yaniii..Kılıç ise o kadar farklı bir düşünce yapısına ve zekaya sahipti ki ağzım açık okudum.En önemlisi de Zergül'ün oyuncu tavrı ona geçmiyordu.İkili arasındaki duvar yavaş yavaş kalkmış olsa da hala pamuk ipliğine bağlılar.Ve Batur yüzünden başımıza her an bir iş gelebilir diye hissediyorum.Kılıç arada onu halleder ama benim aklımdaki deli soruların sahibi Erdem.Asıl onun olayından sonra kaosa doğru koşacak gibiyiz.Karanlık romantizm, anlaşmalı evlilik ve distopik bir
Konusunu birde beni okuyun
Okunma: 07 Mart 2026 00:00
Evren üç kesimden oluşur. (Fantastik değil. Yazar kendi evrenini oluşturmuş.) Piramidin üstünde Ak kemikler var. Zengin ve her şeye hükmetme gücüne sahipler. Ortada Halk kesim var. Sıradan bir hayat sürerler. En altta ise Kara kemikler var. Bunlarda yeryüzünde yaşamaya hakkı olmayan inanlardır yeraltında yaşam sürerler. Genellike kadınlarda hayat kadınlığı yaparlar. Zergül 16 yaşına kadar annesiyle yeraltında yaşıyor. Babası Ak kemiktendir. (Kılıcın amcası) Zergül 16 yaşındayken annesini kaybediyor ve başrol erkeğimiz Kılıç gidip onu olduğu yerden annenin hayatını yaşamak istemiyorsan benimle gel deyip alıp çıkarıyor. Ve kızımız Kılıcın evinde hizmetçiliğe başlıyor daha doğrusu Kılıcın karısının özel hizmetçisi oluyor. Yıllar sonra Zergül sevgilisiyle evlenmeyi beklerken, karısını suikast sonrası kaybeden Kılıçla evli buluyor. ~~~Yorumum~~~ Kitapta kötü adam okumayı seviyorum. Ama normalde kötü adam başrol kadın hayatına girince iyi oluyor ve bana göre hikayenin akışı değişiyor ama bu kitapta adam kitabın sonuna kadar kötü hatta diğer adamlarda kötü yani genel olarak kadın erkek Ak kemiğin alayı kötü Devam kitaplarında ne olur hiçbir fikrim yok. Özetleyecek olursak kitabı sevdim puntoloru büyük hikaye akıcı ve hemen sayfalar akıp gidiyor. ~~~Uyarı~~~ Fazlasıyla yetişkin içerik.
Mağaramda mutluyum
·%8 (31/384 syf.)·
Kitabı okumadan önce zaten mafya ve zoraki evlilik konuları olduğunu biliyordum,Ama bilmediğim şey ana erkek karekterin kızımızın hem kuzeni olması hemde kız senelerdir Adamı karısıyla beraber mutlu bir şekilde görüyor,Yani adamın zaten bir karısı var ve 10 yıldır evliler ve bizim kızda gayrimeşru bir çocuk olduğu için onların evinde hizmetçi olarak çalışıyor, Kılıç hikayeye ilk girdiğinde kendi kendime erkek karekter bu olamaz diye düşünmüştüm ama o olduğunu anlayınca şok oldum ,İlerleyen sayfalarda karısı ölüyormuş galiba sonra bizim kızla zorla evleniyorlar,Kusura bakmayın ama ben böyle bir ilişkiyi kabul edemem o kadarda geniş değilim,Senelerdir evli olduğunu gördüğü kuzeni ile yaşınacak aşk ilişkisi ilgimi hiç çekmiyor tam tersi çok rahatsız ettti beni