Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kastamonu Lâhikası

Bediüzzaman Said Nursî

Kastamonu Lâhikası Gönderileri

Kastamonu Lâhikası kitaplarını, Kastamonu Lâhikası sözleri ve alıntılarını, Kastamonu Lâhikası yazarlarını, Kastamonu Lâhikası yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Her şâkirdin vazifesi, yalnız kendi îmanını kurtarmak değil; belki başkasının îmanlarını da muhafaza etmeye mükelleftir. Kastamonu Lâhikası
Reklam
Herkes, midesini düşünmeye başlıyor. Kalb, hakikattan ziyade ekmeği düşünüp hayata, yaşamaya yardıma koşup vazife-i hakikiyesini ikinci derecede bırakır.
"İşlerin en hayırlısı zorlu olanıdır." el-Aclûnî, Keşfü'l-Hafâ, 1:55
Risale-i Nur talebelerinden bir genç hâfız, pek çok adamların dedikleri gibi dedi: "Bende unutkanlık hastalığı tezayüt ediyor, ne yapayım?" Ben de dedim: "Mümkün oldukça nâmahreme nazar etme. Çünkü rivayet var. İmam-ı Şâfiî'nin (R.A.) dediği gibi, Haram nazar, nisyan verir."
Mümkün olduğu kadar geçici rüzgârlara ehemmiyet vermeyiniz, bakmayınız.
Reklam
Evet, şimdi Küre-i Arz'da herkes ya kalben, ya ruhen, ya aklen, ya bedenen gelen musibetten hissedardır, azap çekiyor, perişandır.
Bu asrın bir hassası şudur ki, hayat-ı dünyeviyeyi hayat-ı bakiyeye bilerek tercih ettiriyor. Yâni kırılacak bir cam parçasını baki elmaslara bildiği halde tercih etmek bir düstur hükmüne geçmiş.
Elbette bu büyük kazancı kaçırmamak için takvada, ihlâsta, sadâkatta çalışmak gerektir."
Fakat, cânilerin cezalarından zarar gören mazlumların hakkında gizli bir merhamet var.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.