Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kastamonu Lahikası

Bediüzzaman Said Nursî

Kastamonu Lahikası Gönderileri

Kastamonu Lahikası kitaplarını, Kastamonu Lahikası sözleri ve alıntılarını, Kastamonu Lahikası yazarlarını, Kastamonu Lahikası yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Risale-i Nur'un mesleği ise: Vazifesini yapar, Cenab-ı Hakk'ın vazifesine karışmaz. Vazifesi, tebliğdir. Kabul ettirmek, Cenab-ı Hakk'ın Vazifesidir. Hem kemmiyete ehemmiyet verilmez. Sen o havalide bir tek Âtıf'ı bulsan, yüzü bulmuş gibidir. Merak etme. Hem mümkün olduğu kadar hariçten gelen küçük ilişmelere ehemmiyet verme. Fakat ihtiyatla, bu atalet mevsimi ve gaflet zamanı ve derd-i maişet ibtilası zamanında, cüz'î bir iştigal de ehemmiyetlidir. Tevakkuf değil, muvaffakıyetsiz mağlubiyet yok! Risale-i Nur'un her tarafta Galibane Fütuhatı var.
Mimsiz gaddar medeniyetin zalimane düsturu olan, “Cemaat için ferd feda edilir, milletin Selâmeti için cüz'î hukuklara bakılmaz” diye, öyle dehşetli bir zulüm meydanı açmış ki, kurûn-u ûlâ vahşetlerinde de emsali vuku' bulmamış. Kur'an-ı Mu'ciz-ül Beyan'ın Adalet-i Hakikiyesi, bir ferdin hakkını cemaata feda etmez; “Hak, Haktır; küçüğe büyüğe, aza çoğa bakılmaz”
Reklam
Hem Takva içinde bir nevi Amel-i Sâlih var. Çünki bir haramın terki Vâcibdir. Bir Vâcibi işlemek, çok Sünnetlere mukabil Sevabı var. Takva, böyle zamanlarda, binler günahın tehacümünde bir tek içtinab, az bir amelle, yüzer günah terkinde, yüzer Vâcib işlenmiş oluyor. Bu ehemmiyetli nokta niyetiyle, Takva nâmıyla ve günahtan kaçınmak kasdıyla, menfî ibadetten gelen ehemmiyetli A'mal-i Sâlihadır.
"Görelim Mevla neyler Neylerse güzel eyler."
Sayfa 254
Nur'un hizmetinde çalıştıkça hem maişetçe hem istirahat-i kalpçe bir genişlik, bir ferah zâhir bir surette hissediyoruz. Ben kendimce o kadar hissediyorum ki nefis ve şeytanım dahi o bedahete karşı hayret ederek sustular.
Ehl-i hakikatin sohbetine zaman, mekân mani olmaz; manevî radyo hükmünde biri şarkta, biri garpta, biri dünyada, biri berzahta olsa da rabıta-i Kur'aniye ve imaniye onları birbiriyle konuşturur.
Reklam
*nisyan(unutkanlık)
İmam-ı Şafiî'nin(ra) dediği gibi:"Haram nazar,nisyan verir ."
Sayfa 118
Hem bedbaht, muannid bir adam, Risale-i Nur aleyhinde hem şakirdlerinin bir rüknü aleyhinde mütecavizane bulunduğu hengâmda, bir iki gün sonra meyhaneye gidip içe içe çatlamış, orada ölmüş. Bu neviden çok hâdiseler var. Demek Risale-i Nur, dostlara tiryak olduğu gibi düşmanlara da sâıka oluyor.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.