Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kâtibinin Gözünden Sultan Baybars

İbn Abdüzzâhir

Kâtibinin Gözünden Sultan Baybars Hakkında

Kâtibinin Gözünden Sultan Baybars konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
9/10
3 Kişi
7
Okunma
3
Beğeni
605
Görüntülenme

Hakkında

Sultan el-Melik ez-Zahir Rükneddin Baybars, İslam Dünyası'nın XIII. yüzyıldaki iki büyük düşmanı olan Haçlılar ile Moğollara karşı verdiği mücadelelerin en büyük kahramanı olarak temayüz etmiştir. Onun Kıpçak bozkırlarından bir Memlûk askerliğine ve oradan da Sultanlığa kadar uzanan serüveninin en belirleyici yönü; yetenekleri konusundaki farkındalığı, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, hakimiyeti altındakilere ve kendisine hizmet edenlere gösterdiği cömertliğidir. Bütün bunlara taktiksel dehası, düşmanlarına karşı özgüveni ve onların kalplerine saldığı amansız korkuyu da eklemek mümkündür. Öyle ki kimi zaman sadece adı dahi düşmanlarını savaşmadan dağıtmaya yetmiştir. Yine bireysel cesaretiyle mücadele meydanlarında bizzat teşkil ettiği örnek ile askerlerini 17 yıllık saltanatı sırasında başarıdan başarıya koşturmuştur. Elinizdeki kitapta bu büyük Türk-İslam hükümdarının yaşam hikayesini olayların en yakın görgü şahidi olan kâtibi Muhyiddîn İbn Abdüzzâhir'in anlatımından takip etmek/okumak imkanını bulacaksınız.
Çevirmen:
Aydın Usta
Aydın Usta
Tasarımcı:
Sercan Arslan
Sercan Arslan
Tahmini Okuma Süresi: 10 sa. 12 dk.Sayfa Sayısı: 360Basım Tarihi: Şubat 2021Yayınevi: Yeditepe YayıneviOrijinal Adı: عن حياة السلطان الظاهر بيبرس وأحداث عهده.
ISBN: 9786257705257Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 16.7
Erkek% 83.3
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

İbn Abdüzzâhir
İbn AbdüzzâhirYazar · 1 kitap
Abdülmelik b. Mervân’ın Filistin emîri Ravh b. Zinbâ‘ el-Cüzâmî’nin soyundan gelen kıraat ve nahiv âlimi Ebû Muhammed Reşîdüddin Abdüzzâhir’in oğludur. Hayatının yaklaşık ilk kırk yılı hakkında fazla bilgi yoktur. Kaynaklar sadece tahsilini Kahire’de yaptığını, Ca‘fer el-Hemdânî, Abdullah b. İsmâil b. Ramazan ve Yûsuf b. Mahîlî ve diğer bazı âlimlerden dinî ilimler okuyup onlardan hadis rivayet ettiğini ve özellikle fıkıh, hadis ve lugat ilimleriyle edebiyat alanında büyük şöhret kazandığını yazar; talebeleri ve kendisinden hadis nakledenler arasında da Birzâlî, İbn Seyyidünnâs ve Ebû Hayyân Esîrüddin’in isimlerini verir. Kalkaşendî’nin, Baybars zamanında Dîvân-ı İnşâ’da görev yapan “kâtibü’d-dest” veya “kâtibü’d-derc” unvanlı üç münşîden biri ve onların başkanı olduğunu söylediği İbn Abdüzzâhir (Ṣubḥu’l-aʿşâ, I, 104), bazı tarihçilere göre Sultan Kalavun (1279-1290) tarafından kâtibü’s-sırlığa getirilmiştir.