Katre-i Matem

İskender Pala

Katre-i Matem Gönderileri

Katre-i Matem kitaplarını, Katre-i Matem sözleri ve alıntılarını, Katre-i Matem yazarlarını, Katre-i Matem yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanın giyinebileceği en iyi elbise güzel ahlâktır.
Sayfa 187
Tefekkür kalbin kandilidir; o giderse kalp için ışık yok demektir.
Sayfa 184
Reklam
480 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Lale devri olaylarını anlatan tarihi bir roman.baştan sona sürükleyici. patrona Halil isyanı öncesi damat İbrahim paşa ve Sultan arasındaki olaylar akıcı bilineninde anlatılmış. Bir arkadaşım hediye etmişti bu kitabı okurken 3 çocuğum dünyaya geldi kitaptan etkilenip Gülcihan ismini verdim ona
Katre-i Matem
Katre-i Matemİskender Pala · Kapı Yayınları · 202222,3bin okunma
480 syf.
·
Puan vermedi
Yine bir Iskender Pala klasigi .Bu sanirim en muhtesem kitabiydi.Olaylar karmasık gelebilir ama yazar bu kadar karakteri oyle celiskisiz bir bicimde sunmuski kendinizi hikayenin icinde bulup karakterlerden birine burunuyorsunuz adeta .Lale devrinin en muhtesem donemi ve sonunda gelen felaketleri konu alan bu harika romani okumanizi kesinlikle tavsiye ederim.
Katre-i Matem
Katre-i Matemİskender Pala · Kapı Yayınları · 202222,3bin okunma
Gençlik hevesiyle olmayacak hayaller kurma. Bir şeyi çok umut etmek, umuda köle olmaktır.
Hani şair “ Bir hakikat kalmasın dünyada Allahım nihan” der ya ; işte öyle.
Reklam
Kişi odur ki dünya malından ihtiyacı kadarını alıp fazlasını yoksullara dağıta. Tevazuyu şereften daha fazla seve. Ilim istemekten bıkmaya. Başkalarının ihtiyaçlarını gidermeyi küçük görmeye. Başkasındaki iyilikleri büyütüp kendi iyiliğini hiçe saya.
Sayfa 177
O bir cevherdi, işlemeye sarraf gerekiyordu.
Sayfa 177
Lale Soğanının Gizemi: Aslında Hafız Çelebi'nin bütün sermayesi işte bu eğir kökü yiyerek beslenen kaplumbağalar idi. Kimse bilmezdi ama Çelebi güz mevsimi geldiğinde, lale soğanlarını toprağa gömmeden evvel bu kaplumbağaları toplar, iki gece tahta kasalar içinde bekletir, bu sırada kasaların zeminine değişik renklerde toprak boya yığar, boyalarına arasına nane ve fesleğen unu karıştırıp kaplumbağaların onunla beslenmesini sağlar, sonra onları boş kasalara alıp iki gün aç bırakır bu seferde önlerine yiyecek olarak lale soğanlarını koyardı...Kaplumbağalara hangi renk toprak yedirirse ısırılan lale soğanı o renkte çiçek açıyordu...
"Meğer ne kadar vefasızmışsın! Bunca yıl geçti aradan, ne bir haber, ne bir mektup?!" " Ey sevgisi kalbimde yer eden selvi boylu!.. Senin yüzünü görme bahtiyarlığından ben mahrum iken, o şerefi postacıya mı bağışlasaydım?!.."
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.