Bir Yedinci Yüzyıl Kudüs Hikayesi

Şubat 2004
Literatür Yayıncılık

2015 153. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2015 00:00
Arkadaşım tam bir Kudüs hayranıdır. En çok gitmek istediği yer orasıdır. Bu kitabı ve hakkındaki malumatı paylaşmıştı. Merak etmiştim. İyi ki okumuşum diyorum.
Tarih
KayaKenan Makiya · Literatür Yayıncılık · 200417 okunma
2018 49. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2018 10:38
Farklı bir kitap, ciddi emek ürünü olduğu belli. ‘Muallak’ kayası ekseninde dinler tarihinden çok sayıda anekdot anlatılmış. Kaynak kullanımı çok etkileyici ama biraz da bu yüzden ortalama müslümana ters gelebilecek anlatımlar var. Hz.İbrahim’in kurban etmeye niyetlendiği oğlunun Hz. İshak olması gibi. Başlıkta ‘...Kudüs Hikayesi’ denilmesine rağmen metinde hemen hep ‘Yeruşalim’ ismi kullanılmış. Peygamberlerin isimlerini sıkça ‘Aaron’, ‘Isaac’ şeklinde görmemiz anlaşılan çeviriden kaynaklanıyor. İlgilisine tavsiye edilebilecek bir kitap yine de.
KayaKenan Makiya · Literatür Yayıncılık · 200417 okunma

Kenan MakiyaYazar · 2 kitap
Bağdat doğumlu. 1981'de mimarlık çalışmalarını bıraktı, Irak üzerine kitaplar yazmaya başladı. İlk kitabı Korku Cumhuriyeti: Modern Irak Politikası best-seller oldu. 1991'de Anıt kitabını yayımladı. Hıyanet ve Sükûnet: Arap Dünyasında Savaş, Tiranlık ve Başkaldırı kitabı 1993'te The Gelber Ödülü aldı. Brandeis Üniversitesi'nde ders vermektedir.