Kaybolan Devran

Çağlayan Aslan
Tahmini Okuma Süresi:
4 sa. 12 dk.
Sayfa Sayısı:
148
Yayınevi:
Doğrudan yayıncılık
ISBN:
9786254128745
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Kaybolan Devran
10/10
·148 syf.··
Beğendi
·
2022 1. kitabı
İnsanın içindeki kötü diye adlandırdığınız nefs,kötülük,karanlık, ya da gölge yanımız bizim en karanlık zamanlarımızda kendini gösterir. Ona siz ne isim verirseniz verin, onunla yüzleşmedikçe insan iç huzura hiçbir zaman erişemeyecek, hiçbir zaman kendini bulamayacaktır. Her zaman mutsuz,bitkin ve yorgun olacak. Çünkü kaçtığınız gölgeniz, korkularınız veya geçmişiniz sizin enerji alanınızda büyür ve genişler. Kabule geçip "kendi içinizde"bir yolculuğa çıktığınızda içinizden üçüncü kişi doğacak. Aslında "3" yok. Hepsinin "1" olduğunu göreceksiniz. Devran da kaybolmuştu. İlk aşkının verdiği acılarla hayattan ilk tokatını yemişti. Kendini bulmaya da hiç niyeti yoktu. "Başa gelmeden bilmek, ileriyi görmek dahilerin özelliğidir. Biz deliyiz bilemedik komutanım"dedi. O güne kadar sevgisinden, merhametinden, vicdanından ve kendinden kim için ne kadar vermişse, yine kendi canını yakarak, acı içinde acı çekerek bu duygulardan kurtulmaya çalışacaktı. Bir kitabın henüz ilk sayfalarını okurken bana son sayfasını merak ettiriyorsa ve son sayfasına geldiğimde mutluluktan uçuyor veya yoğun duygular yaşayıp gözyaşı döküyorsam, o kitap gönlümde taht kurmuş demektir. KAYBOLAN DEVRAN, bana bu duyguları fazlasıyla yaşattı. Emeğine, yüreğine,kalemine sağlık ÇAĞLAYAN ASLAN.
Roman
Kaybolan DevranÇağlayan Aslan · Doğrudan yayıncılık · 022 okunma
10/10
·148 syf.··
2022 3. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 12 Şubat 2022 09:15
Kitabın daha ilk iki sayfasında başlıyor ruhsal kayboluş. Yazar, girizgahı kendi diliyle yaptıktan sonra baş karaktere bırakıyor sözü ve son bölüme kadar Devran'dan dinliyoruz insan psikolojisinin nasıl alt üst olabileceğini ve o psikoloji ile daha ne kadar kaybolunabileceğini. Fiziksel hastalıklar gibi ruhsal hastalıklar da daha ilk belirtiden itibaren kontrol altına alınıp tedavi edilmezse çığ gibi nasıl büyür ve büyüdükten sonra insan kendi sınırını nasıl zorların hikayesidir Kaybolan Devran. Kurgu, yine sert ve samimi anlatım tarzı kitabı okurken birebir yaşamama sebep oldu. İstisnasız her mekanda ve olayda kendimi Devran'ın yanında sesssiz sakin onu gözlemlerken buldum. Sadece Devran değil, amcası Sultan ve Komutanı Hasanla birlikte aynı ruhsal travmaları, hastalıkları tedavi edilmemiş kadınlar yüzünden yaşayan üç adamın başından geçen akıl almaz olayların sonunda kitap bittiği zaman kocaman bir boşluğa düştüm. Benim çok sevdiğim ve benimsediğim roman karakterleriyle aramda hastalıklı bir bağ var. Karakter kişilikleri gibi karakter isimleri de özel ve bana göre anlatılan hikayeyle bağlantılı seçilmiş isimler. Babamın Gözyaşları kitabını da aynı samimi hislerle okumuştum. Hikayeler de çok güzeldi ancak romanın tadı çok başka olmuş. Kısacık kitapta bir kamyon dolusu his, olay ve macera. Kitabı okurken elleriniz terleyebilir, sıcak basabilir, üşüyebilir ve istemsizce ağlama krizine girebilirsiniz. Keşke ilk sayfada bununla ilgili bir yasal uyarı olsaydı. Kalemle alakası yok, yazarın yüreğine hislerine ve aklına sağlık. Yazı yeteneğinden ziyade üstün hislerle yazılmış bir roman. Yoksa bu kadar etkilemesi mümkün olmazdı. İlk kitaptan beri başarılarınız daim olsun diyorum. İnanıyorum. Olmuş.
Psikoloji
Kaybolan DevranÇağlayan Aslan · Doğrudan yayıncılık · 022 okunma
Puan vermedi·148 syf.··
Beğendi
·
2022 12. kitabı
·
26 saatte okudu
·
Okunma: 19 Şubat 2022 21:15
“Dervişin de dehanın da delinin de okulu yalnızlıktır…” Kitabın mottosu bu cümledir. Devran, amcası Sultan ve komutanı Hasan’ın geçmişte yaşadıkları benzer acıların birleştirici gücünü, başlarına gelen talihsiz olayların hasta ruhlarını içinden çıkılmaz bir hale getirişini, kimi zaman öfkeli kimi zaman gözlerim dolu dolu okudum. Travmalarını onlarla yaşadım, kayboluşlarına şahit oldum. Hikayeden bir an bile kopmadım. Sizin de her satırda kendinizi hikayenin içinde bulacağınıza eminim. Bir sene olmadı henüz, Babamın Gözyaşları ile kalemiyle tanıştık Çağlayan Aslan’ın. Nevi şahsına münhasır tarzı ile başarılı bir giriş yapmıştı edebiyat dünyasına. İlk romanı Kaybolan Devran ile de kendine özgü tarzını aynı ustalıkla aktardığını görüyoruz. Buraya not düşüyorum: Yakın zamanda Çağlayan Aslan‘ın cümleleri hatta kitapları tabiri olacak kitapseverlerin dilinde. Daha nicesini okuyabilmek dileğiyle… Kalemin sonsuz olsun. Çağlayan AslanÇağlayan Aslan
1000Kitap
Kaybolan DevranÇağlayan Aslan · Doğrudan yayıncılık · 022 okunma
10/10
·148 syf.··
2024 66. kitabı
·
29 saatte okudu
·
Okunma: 28 Mart 2024 20:00
Kitabın en başında okuduğum bir cümleyle kendime çok yakın bulup sanki o benmişim gibi hissettiğim bir adam var, Devran. “Emrivaki ile bana nefes al dense o nefesi almayıp kendi kendini boğacak da ben, Devran, 18 ay boyunca olur olmaz her türlü emre emredersiniz komutanım diyecek ve demekle yetinmeyip bu emirlere itaat edecektim.“ deyince; erkek olsam Devran olurdum diyerek kitabı Devranlaşarak okudum.Ve Devran olup Isparta Eğridir Komando Okulu’na giderek Davraz manzarası eşliğinde askerlik nasıl şeymiş tecrübe ettim.Allah’tan silah yerine kalem verip yazıcı yaptılar bizi.Hoş bu iş Devran’ın pek de hoşuna gitmedi.Karşı çıkıp ilk dayağını yiyince de uslanmadı bizim deli oğlan.Revirde yatarken sayıklamalarından Ayman’ı öğrendik Devran’dan. İlk aşkı, ilk yanlışı, ilk yanılışı imiş meğer. Meğer bizim deli olan aşktan delirmiş.Bu bilgi geçince ile elde durur mu o yapraklar el altında, hızlı hızlı çevirip ilerliyoruz merakla. Her canı sıkılıp bunalıma girenin saçının okşanıp pışpışlandığı yer değilmiş asker ocağı, çok net görüyoruz. Peki en büyük dostlukların kavgayla başladığının doğruluğuna bir kez daha inanmışken, Hasan Hüseyin Üsteğmen ile beraber kendimizi Hakkari Dağlıca Komando Taburu’nda bulur muyuz dersiniz? Daha amcası Sultan var bi de ama bahsetmeyeceğim size çünkü istiyorum ki bir insanın psikolojisi en çok ne kadar dağılır, duygularımızı fiziksel olarak hangi şiddetle hissederiz, iç dünyamızdaki hezeyanların sebebi bir tek biz miyiz, deli miyiz yahu biz niye durup durup altüst olalım, ne yani çevremizdeki insanların hiçbir kabahati yok bu çalkantılarda ya peki niye kaybolur bir insan, kaybolmayı istediği için mi yoksa kaybolmaktan başka bir seçeneği olmadığı için mi, bunları sorun kendinize. İşte tüm bu soruları sorduracak size #kaybolandevran
Kaybolan DevranÇağlayan Aslan · Doğrudan yayıncılık · 022 okunma
6/10
·148 syf.··
2024 41. kitabı
·
26 günde okudu
·
Okunma: 24 Haziran 2024 18:47
Net olan herşeyi çok seviyorum. Tekrara düşmeyen bir anlatım, kurgu içerisinde havada kalmayan karakterler ve içeriğe yakışan, okuyanı tatmin eden bir son. Sevgili Çağlayan AslanÇağlayan Aslan in ikinci kitabı ve dilerim son olmaz, çünkü kalemi gelecek vadeden, kalite kokan birisi. Kitabın ismi Kaybolan DevranKaybolan Devran, ama umuyorum bir devam kitabı olur da çok sevdiğim Devran'ın kendisini "yeniden" bulduğunu okuruz. Ne dersiniz Sayın Çağlayan AslanÇağlayan Aslan ? Olamaz mı?
Kaybolan DevranÇağlayan Aslan · Doğrudan yayıncılık · 022 okunma

Yazar Hakkında

Çağlayan AslanYazar · 2 kitap
12 Nisan 1981 İzmit doğumlu yazar, eğitim hayatına İzmit 28 Haziran İlkokulu’nda başladı. Ortaokul ve lise eğitimini İzmit Mimar Sinan Lisesi’nde tamamladı. Hayatında dönüm noktası olduğunu bilmeden, yazın hayatının da temelini oluşturan ve diğer öğretmenlerinin kuramadığı bağlantıyı ve anlayışı sunan lisedeki edebiyat Öğretmeni Erdoğan Bey sayesinde yazmanın ve edebiyatın ilk tohumları atılmış oldu. Aykırı, farklı ve net çizgileri, okul hayatında yaşadığı olumsuzluklara karşı duruş sergilemesine ve ilişiğini kesip eğitimine açık lisede devam etmesine neden oldu. Sonrasında Kocaeli Üniversitesi Lojistik Bölümü’nde okudu. Halen deneme, öykü ve yazın çalışmaları devam eden yazar Kocaeli ilinde yaşamaktadır. Yayımlanmış ilk kitabı olan 'Babamın Gözyaşları' deneme - öykü türünde kaleme alınmış, farklı ve özgün üslubu ile dikkat çekmektedir.