Kayıp Kız

Ağustos 2016
Sonsuz Kitap

2026 35. kitabı
Okunma: 13 Mart 2026 17:17
Roman, gerilim ve gizem seven okuyucular için sürükleyici bir romandır. Hızlı gelişen olayları ve merak uyandıran kurgusuyla okuyucuyu son sayfaya kadar içinde tutmayı başarır. Yazar, sade ve akıcı bir dil kullanır, Bölümler genellikle kısa olduğu için kitap hızlı okunur. Ayrıca yazar olayları farklı bakış açılarıyla anlatarak okuyucunun hikâyeyi daha iyi anlamasını sağlar. Kitap, insanların zor durumlarda bile pes etmeden mücadele edebileceğini ve cesaretin ne kadar önemli olduğunu vurgular...
Alıntı
2017 397. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2017 13:18
Sade ve akıcı bir dille yazılmış, kolay okunan güzel bir kitap. Konusuna gelince; Pizza dükkanında çalışan genç bir kız teslimat yaptığı gece kaybolur. Arabası nehir kenarında terkedilmiş bir halde bulunduğunda yanında kanlı bir taş vardır. Herkes kızın kaçırılıp, öldürüldüğünü düşünür. Bir kişi hariç.... Başlarda tempo biraz düşük olsa da, özellikle son iki bölümde merak duygusu tavan yapıyor.
2017 20. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2017 20:42
Kaderini gerçekten değiştirebilir misin? Onlar değiştirdi. Ben de keyifle okudum. Heyecanlı, merakta bırakan ve muazzam bir kitap. Aldığımda içimde beğenmeyeceğim gibi bir his vardı. Ancak ben çok ama çok beğendim.
2017 137. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2017 23:31
--Spoiler -- Polisiye romanlarını bir şartla severim. Yazar ince titiz bir olay örgüsüyle yazacak ki okur kafasında kurguyu kurabilsin. Yeri geldiğinde adrenalin patlaması yaşasın. Bu kitabı da öyle bir umutla seçmiştim… Yarı zamanlı pizza teslimatı yapan üç arkadaş. Kayla, Drew ve Gabie Olaylar ise yoğunluk olarak Drew ağzından anlatılır. Peki nasıl anlatılıyor bu olay ? Bazı anlatım yeri hariç(tıbbi terimler) sade ve akıcı bir dille anlatılıyor. Akşamın ilerleyen saatlerinde bir sipariş telefonu… Siparişi not alıp arabasıyla adrese götürürken kaçırılan Kayla. Arkadaşını kurtarmaya çalışan Gabie ve Drew ekip kurmaya karar verirler. Ekip, birkaç polis, bir medyum (sözde dedektif) ve Kayla’yı tanıyan bazı arkadaşlarından oluşuyor. Kitabın ilerleyen sayfalarında bu ekibin iyi işler çıkaracağını varsayıyoruz. Kaçırılmadan sonra her şeyin heyecanlı ve etkileyici bir şekilde anlatılacağı gibi. *Gönül isterdi ki bu ekip Rıza Baba’nın kontrolü altında olsun.* Olaydan hemen sonra Kayla’nın neden/ niçin kaçırıldığına ve kimin kaçırılacağı şüphesi üzerinden çalışılır. Fakat ilginçtir ki bu olaydan birkaç sayfa sonra Kayla tamamen unutulup olay Gabie ve Drew üzerinden anlatılır. Kayla’ya tam aşk sözlerini söylemeye hazır olurken, sözlerin eyleme geçmesini engelleyen kaçış Drew’e yakın arkadaşı olan Gabie’ye yaklaştıracak. Yüzlerce sayfaya sığacak olan bu ikili arasında ki ilişki, başrol oynayan Kayla’yı unutturacak. Kitabın son sayfalarına gelirken, olay anlatımı kitabın başlarında kaybolan Kayla’a geçiyor. Aniden şüphe çeken bir adam, olayı Kayla’nın kurtarılıp ailesine teslim edilmesine neden olacak süreci başlattıyor. Kayla’yı kaçıran adam da söz de Kayla’yı Gabie sanarak kaçırmış, savunma o yönde çatışma esnasında anlatılır bu savunma. Silahlar
2018 7. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2018 00:00
Kitabı gerçekten hiç beğenmedim. Tamamen vakit kaybıydı bana göre. Okumasanızda olur. Olaylar karakterler o kadar karışıktı ki. Evet hızlı okunuyor. Ama çok sıkıcı. Kafa karıştırıcı. İlkten olayı dahi anlayamayıp tekrardan okumak zorunda kaldım.
2017 24. kitabı
Başlarken a101 den 4 tl'ye aldığım bu kitaptan pek bişey beklemiyordum. Ama beklemediğimin üstüne çıktı resmen ve bayıldım kitaba. İyi ki okumuşum dedim ve bence okuyun. Kesinlikle okuyun yani bu kadar. Hiçbir spoiler falan vermek istemiyorum. HARİKAYDI.
2020 43. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2020 23:25
Kitap okurken zorlanan veya kitap okumaya yeni başlamış arkadaşlar için başlangıç olarak seçilebilecek iyi bir kitap. Ayrıca kitap okumayı sevmeyen arkadaşlarınıza hediye edip teşvik edebilirsiniz. Çok kolay okunan, konusu anlaşılır, sade ve akıcı bir dille yazılmış. Yalnız başlarken daha umutlu başlamıştım ancak sonrasında yarım kalmasın diye bitirdim, düşündürücü veya size bir şeyler katabilecek bir kitap değil. Kitap okumuşum hissi değil de ufak bir macera filmi izlemişim tadını aldığım bir kitaptı. :)
kayıp kız, April Henry inceleme
2026 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2026 18:23
Korku- gerilim türünde olan bu kitabı çok sevdim. Gabie bir Mini Cooper kullanıyor ve ayrıca yarı zamanlı pizza teslimatı yapıyordur. Bir gece Kayla, ile Gabie vardiya değiştirmeye karar verirler. Kayla bir adam tarafından kaçırılır. Pete'nin Pizzasında çalışan Drew ile Gabie ortak olur ve Kayla'yı aramaya karar verirler. Gabie hiç bir zaman Kayla'nın öldüğüne dair bir inanç beslemez. Kayla'nın cenaze töreni düzenlediği hâlde bile. Drew, John Robertson'u bulan kişidir. John Robertson Gabie'ye takıntılı olan kişidir, ve ayrıca Kayla'yı kaçıran kişidir. Ve polisler tarafından yakalanır. Güzel bir kitaptı okurken bütün gerilimi hissettim diyebilirim. Korku ve gerilim seviyorsanız eğer size öneririm. Şimdilik hoşçakalın...
İnceleme
2017 14. kitabı
24 saat olmadan bitirdiğim sürükleyici kitaplardan biri Kitabı almamın tek nedeni taşıdığı ismin bende özel bir yeri olmasıydı; alırken kitap hakkında iyi ya da kötü bir fikrim yoktu. Fakat şu an herkese rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir kitap konumunda! Ve hatta şiddetle tavsiye ediyorum! Birazda konudan bahsedecek olursak Pizzacıda çalışan bir kzın psikopat biri tarafından sahte adres verilerek kaçırılması. Bu süreçte kızın ailesi de dahil herkes onun öldüğünü ve nehre atıldığını sanarken aslında o bodrum kata hapsedilmiş acı içinde yaşamaya çalışıyordu... Neyse ki güzel sonlulardan
·312 syf.·
Kayla. Kitabın isminden de kim olduğunu tahmin edebileceğiniz kişi. Dree ise kitabın başında olayların anlatıldığı ağız. Sonradan bir çok yerde göreceğiz onu. Ayrıca çok fazla karakter olduğundan ve her bölüme girdiğinden ilk zamanlar bayağı kafanız karışacak gibi. Sıkıntı olarak gördüğüm diğer bir bölüm ise suçlu-katilin çok çabuk öğrenilmesi ve kalan sayfaları büyük bir heyecan ve merak yerine katili kim yakalar diye izliyorsunuz. Yani kitabın bende puanı oldukça düşük desem yeridir. Kitabın sonunu anlayınca hani hiçbir kıymeti kalmıyor bende. Yani yazarların buna dikkat etmesi gerek. 300 sayfanın daha 60. Sayfasında katili anlıyorsanız o kitap olmamıştır bence. Yoksa ne için okuyoruz ki bu kitapları. Bunlar sonuçta şiir değil, masal değil, polisiye adı altındaki ‘Uyduruk’ eserler işte. Amaç okuyucuya bir şeyler katabilmek değil sadece maddi kazanç. Böyle kitaplar ve bunların yazarları da gözümde her zaman ‘Rezil’ tanımının karşılığıdır..