Kaz Çobanı Serisi 1

İlk Yayın Tarihi:
19 Ocak 2009
Karakedi Yayınları
Orijinal Adı:
The Goose Girl (The Books of Bayern #1)
Sıralamalar

2008 7. kitabı
Okunma: 25 Şubat 2008 00:00
Kildenree'nin veliaht prensesi Anidori bir gün kraliçe olmayı beklerken annesinin gizli bir hamlesiyle komşu krallık Bayern'in genç prensiyle evlenmek üzere ülkesinden gönderilir. Ve onu bilinmez bir geleceğe taşıyacak olan üç aylık zorlu yolculuk böylece başlar. Yolculuk sırasında nedimesinin ve beraberindekilerin ihanetine uğrayan Ani, bilmediği bir ülkede, hiç tanımadığı insanlar arasında kendini yapayalnız bulacak, konforlu saray yaşantısından çok uzak bu yeni hayatında sahip olduğundan haberdar bile olmadığı güçlerini keşfedecektir. Bir Grimm Kardeşler masalı olan Kaz Çobanı, Shannon Hale'in olağanüstü yeteneğini ve dehasını konuşturduğu yeniden anlatımıyla inanılmaz, orijinal ve büyülü bir romana dönüşüyor..
Kaz ÇobanıShannon Hale · Karakedi Yayınları · 201031 okunma
2026 168. kitabı
Kaz Çobanı #okudumbitti Bende tam bir masalın içinden geçip büyümeye dönüşen kitap hissi bıraktı. Bu yazar atmosfer kurmayı çok iyi biliyor. Dilin, rüzgârın, kuşların sesi… Her şey yumuşak bir tınıyla başlıyor ama o “yumuşaklık” sakın sizi yanıltmasın; hikâye ilerledikçe içi ihanet, yalnızlık, hayatta kalma ve yeniden kendini kurma duygusuyla dolup taşan güçlü bir yolculuğa dönüşüyor. Ani’yi sevmemin en büyük nedeni “kusursuz prenses” olmamasıydı. Sessiz, içe dönük, kırılgan… ama tam da bu yüzden gerçek. Sarayın konforundan koparılıp bilmediği bir ülkeye sürüklendiğinde, olayların onu nasıl değiştirdiğini izlemek çok etkileyiciydi. Kitap, “güç” kavramını bağırarak anlatmıyor; Ani’nin güçlenmesi yavaş yavaş, küçük kararlar ve küçük cesaretlerle oluyor. Ve bu, bana göre hikâyeyi daha inandırıcı ve daha dokunaklı kılıyor. Bir de hayvanlarla kurduğu bağ… Falada’nın varlığı, kuşların dili, doğayla kurulan o ince iletişim… Bunlar kitaba masalsı büyüyü veriyor ama aynı zamanda Ani’nin yalnızlığını da derinleştiriyor. Bazı sahnelerde içim gerçekten burkuldu. Buna rağmen kitabın karanlıklaşmayan bir tarafı var: Umut hep bir yerden sızıyor. Bayern tarafına geçildiğinde tempo benim için belirgin şekilde açıldı. Yeni insanlarla kurulan bağlar, küçük bir “ekip” hissi, güvenin yeniden inşası… Özellikle kadın dayanışması ve arkadaşlık tarafını çok sevdim. Romantizm ise tadında; hikâyeyi ele geçirmiyor, sadece duygusal bir sıcaklık bırakıyor. “Kaz Çobanı” benim için masal yeniden anlatımı olmanın ötesinde, “kendini bulma” hikâyesi oldu. Shannon Hale’in kalemi hem zarif hem de net; duyguya boğmadan duyguyu geçiriyor. Eğer masalsı atmosfer, güçlü karakter dönüşümü ve tatlı bir umut duygusu arıyorsanız, bu kitap iyi gelir. @bilgekultursanat #kazçobanı #bayernserisi
Kaz ÇobanıShannon Hale · Karakedi Yayınları · 201031 okunma

Shannon HaleYazar · 15 kitap
1974’te ABD’de dünyaya gelmiştir. Otuzdan fazla çocuk ve yetişkin kitabı kaleme alan Shannon Hale, kitaplarıyla Newbery Honor Ödülü, Josette Frank Ödülü, Eisner Ödülü Adaylığı gibi pek çok başarı elde etmiştir. Yazma serüvenine on yaşında başlamış, Yaratıcı Yazarlık alanında eğitim aldıktan sonra yazmayı hiç bırakmamıştır. Austen Diyarı isimli kitabı sinemaya uyarlanmıştır. Eşi Dean Hale ile ortak imzasını taşıyan eserleri de vardır. Shannon Hale dört çocuğu ve eşiyle birlikte Salt Lake City, Utah yakınlarında yaşamaktadır.