Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik Tedavisi

Sümer Öztanrıöver

Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik Tedavisi Sözleri ve Alıntıları

Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik Tedavisi sözleri ve alıntılarını, Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik Tedavisi kitap alıntılarını, Kekemelik Aşısı: Okul Öncesi Çocuklarda Dolaylı Kekemelik Tedavisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Yeryüzündeki diğer insanlar, her nasılsa sizin temel gerilim düzeyinizi kekeleme noktasına çıkaran yegâne nesnelerdir,” diyordu Dr. Schwartz
Sayfa 42
Reklam
dünyayı bugünkü duruma getiren nedir, bilir misin? yarım işler, yarım konuşmalar, yarım günahlar, yarım iyiliklerdir. sonuna kadar git be insan!
Kendini özgürce ifade edemeyen, aile içinde kaygı yaşayan çocuklar; toplum içinde de kendilerini ifade etmekte zorlanabilmektedir.
Sayfa 15
Reklam
Konuşma yetinizi kalıcı olarak kullanamamak öğrenilmiş çaresizliğe yol açıyor. Kekemelik, dışarıdan bakan bireyler için bir buz dağının sadece görünen kısmıdır. O buz dağının görünmeyen devasa yüzünde ise kendine güvensizlik, kendini küçük görme, değersizlik, korku, anksiyete, yalnızlık , depresyon, reddedilme düşünceleri ile içine kapanma ve daha birçoğunu bulabilirsiniz..
Sayfa 14
Dünyayı bugünkü durumuna getiren nedir,bilir misin ? Yarım işler,yarım konuşmalar,yarım günahlar,yarım iyiliklerdir.Sonuna kadar git be insan !!
Sayfa 111Kitabı okudu
Reklam
Neyi istediğinize odaklanın neyi istemediğinize değil!..
Hiçbir şey size kendi düşünceleriniz kadar zarar veremez! Çünkü söz, büyüdür. “Asla düzelmeyecek “, “Hiçbir şey işe yaramadı ve yaramayacak “, “Çok zor “, “Bunu asla yapamam”, “Hiçbir zaman akıcı konuşmayacağım..” Bu düşünceler buna uygun bir hayat inşa eder.
Sayfa 115
Kekemeliğin önlenmesi amacıyla anne babalara için yayınlanan kılavuzda dolaylı bir yöntem olarak 8 temel etken sıralanmaktadır (Weir&Bianchet,2004; Richels ve Conture,2007). 1. Kekemeliği önlemek adına ilk önce dinlerken karşıdaki kişiyle daha yoğun temas kurun. 2. Konuşmasını kesmeyin vuruş düzeltmesini isteyin. 3. Yavaş konuşmaya özen gösterin. 4.Duraklama sürenizi arttırın. 5. Konuşurken sık sık durun. 6. Yavaş bir konuşma hızı kullanım ve koş cümleler kullanmaya özen gösterin. 7. Özel bir konuşma zamanı yaratın ve çocuğunuzla yavaş konuşma pratikleri yapın. 8. Sakinliğinizi koruyun ve duygularınız kontrol etmeye gösterdiğini çocuğa belli etmeyin.
Sayfa 31-32
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.