Japonların "İyi Dinleme" Sanatı

Orijinal Dil:
İngilizce

2026 9. kitabı
Okunma: 21 Mart 2026 16:21
Kiku, dinlemenin yalnızca bir iletişim aracı değil, aynı zamanda derin bir anlama ve bağ kurma pratiği olduğunu hatırlatan etkileyici bir kitap. Yazar, farklı dinleme türlerini bol örneklerle detaylı bir şekilde ele alırken, okuru kendi dinleme alışkanlıklarını sorgulamaya davet ediyor. Özellikle yavaş ve yumuşak dinleme kavramları, modern hayatın hızında kaybettiğimiz dikkat ve empatiyi yeniden düşünmemizi sağlıyor. Kısacası Kiku, daha iyi anlamak ve anlaşılmak isteyen herkes için kısa ama derin bir rehber niteliğinde.
KikuHaru Yamada · Say Yayınları · 20253 okunma

Haru YamadaYazar · 0 kitap
Haru Yamada, sosyodilbilim alanında doktora yapmış bir araştırmacı, yazar ve dinleme konusunda önde gelen bir uzmandır. Haru, konuşmacı ve dinleyici odaklı konuşmalar fikrini ilk akademik yayını olan "American and Japanese Business Discourse"da ortaya attı. Dinleyici odaklı konuşmalar kavramını Oxford University Press ile yaptığı bir yayında geliştirdikten sonra, New York Times'ın en çok satan yazarı Deborah Tannen'in önsözünü yazdığı "Different Games, Different Rules" adlı kitabını yayınladı. Konuşmalar üzerine yaptığı öncü analizler o zamandan beri uluslararası yayınlara ve dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde temel ders kitabı olarak kullanılan dergilere yol açtı ve makaleleri akademik çalışmalarda düzenli olarak alıntılandı. Akademik konferanslarda deneyimli bir konuşmacı olan Haru'nun dinleyici odaklı konuşmalar üzerine yazdığı makale, Doğu Michigan Üniversitesi ve Belçika'daki Antwerpen Üniversitesi'nde düzenlenen Üç Kıtalararası Küresel İşletme ve İletişim Konferanslarında En İyi Makale Ödülü'nü kazandı. Transatlantik öğretim deneyimi, Arizona Üniversitesi, Westminster Üniversitesi, Imperial College, Boston Üniversitesi Küresel Programları ve Richmond Üniversitesi'ni kapsamaktadır. Ayrıca, mezun olduğu Georgetown Üniversitesi, Birleşik Dünya Kolejleri'ndeki uluslararası okul ağı ve Londra'daki Lycée Français Charles de Gaulle'e de mentorluk hizmeti vermektedir. Bunun ötesinde, Chelsea Westminster Hastanesi'nde gönüllü olarak çalışmakta ve rekabetçi bir tenis oyuncusudur; yakın zamanda, Brexit sonrası pişmanlıklarından hala muzdarip olan Fransız ailesinin gözetimi altında eski Başbakan David Cameron'a karşı gergin bir maç oynamıştır. Haru'nun yaşam misyonu, dinlemeyi savunmak ve dinlemeyi günlük yaşamın düşünceli bir parçası haline getirmektir. Bu amaca ulaşmak için, üniversiteye gitmeden önce yedi uluslararası taşınma deneyiminden ve hatta çalışan bir yetişkin olarak edindiği becerilerden yararlanarak her gün dinleme pratiği yapar. Şu anda Londra'da Fransız partneri, iki çok dilli, melez ve çok kültürlü çocuğuyla, yaşlı bir Bengal kedisinin yönettiği, karma bir çalışma ve iki kuşaklı evde yaşamaktadır. Dinlemek çok önemlidir.