Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kimlik Gönderileri

Kimlik kitaplarını, Kimlik sözleri ve alıntılarını, Kimlik yazarlarını, Kimlik yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
“Geçmişini anımsamak, onu hep sırtında taşımak, dedikleri gibi, belki de insanın kendi ‘ben’ini koruyabilmesi için gerekli tek koşul.”
Özgürlük mü? Sefaletinizi yaşarken mutsuz ya da mutlu olabilirsiniz. Özgürlüğünüz, işte bu seçimi yapmaktan ibarettir. Bireyselliğinizi çoğunluğun oluşturduğu kazan içinde eritebilirsiniz ve bunu bozgun ya da sevinç duygusu içinde yapabilirsiniz. Bizim seçimimiz, sevgili hanımefendi, sevinç duygusu.
Sayfa 116Kitabı okudu
Reklam
Uzlaşma her an kışkırtmaya dönüşebilir, kışkırtma da uzlaşmaya. Önemli olan, hangi tutumu benimsemiş olursa olsun, insanın sonuna kadar gitme iradesini göstermesi.
Sayfa 111Kitabı okudu
136 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Milan Kundera’dan okuduğum ilk kitaptı. İlk kitap için doğru seçim mi bilmiyorum ama benim okuma zevkime hitap etti. Kitapla ilgili hiçbir beklentiye girmeden okumaya başladım. Ve okuma sürecinde bana çok güzel cümleler eşlik etti. Hiç sıkılmadan akıcı şekilde ama altlarını bol bol çizerek ve üzerine bol bol düşünerek okudum. Konusu da; ikili ilişkilerden yola çıkarak kimlik tanımlaması… Gerçek nedir? Sınır nerededir? İki insanın birbirinin alanına girmesi nerede başlar nerede biter ? Kadın davranışları, erkek davranışları üzerine bolca çıkarımlar yapabileceğimiz ve bunu bir olay örgüsü üzerinden rahatlıkla veren bir kitap oldu. Dilini çok sevdim hemen diğer kitabına geçiyorum. Okumadıysanız bir şans verebilirsiniz.
Kimlik
KimlikMilan Kundera · Can Yayınları · 20191,979 okunma
Hiçbir aşk suskunluğun üstesinden gelemez.
Önümdeki yaşamı bir ağaç gibi düşünüyordum. Ona, olasılıklar ağacı adını vermiştim. İnsan, yaşamı ancak kısa bir süre bu biçimiyle görebilir. Yaşam, sonra insana değişmez biçimde dayatılmış bir yol gibi içinden bir daha hiç çıkılamayacak bir tünel gibi görünür: Bununla birlikte, o eski ağacın görüntüsü içimizde silinmez bir özlem olarak kalır.
Reklam
Gerçeğin gerçekdışına, gerçekliğin düşe dönüştüğü kesin an hangisi? Sınır neredeydi? Sınır nerede?
Sayfa 132Kitabı okudu
…yaşamının kendisinden kaçan bir ucunu yakalar gibi.
Sayfa 130Kitabı okudu
Zaten çıplak ama onlar onu soymayı sürdürüyor! Onu benliğinden soymaya çalışıyorlar! Yazgısından soymaya çalışıyorlar! Ona başka bir ad verdikten sonra, kimliği olmayan kişilerin yanına atacaklar ve o, kim olduğunu hiçbir zaman kimseye anlatamayacak.
Sayfa 129Kitabı okudu
…bırakılmışlıklarını örtecek bir çatısı bile olmayan zavallı insanların yanına.
Sayfa 119Kitabı okudu
Reklam
Özgürlük mü? Sefaletinizi yaşarken mutsuz ya da mutlu olabilirsiniz. Özgürlüğünüz, işte bu seçimi yapmaktan ibarettir. Bireyselliğinizi, çoğunluğun oluşturduğu kazan içinde eritebilirsiniz ve bunu bozgun ya da sevinç duygusu içinde yapabilirsiniz. Bizim seçimimiz, sevgili hanımefendi, sevinç duygusu.
Sayfa 116Kitabı okudu
Ama bu durumda, yaşamın yüceliği nerede? Yalnızca tıkınmaya, çiftleşmeye, tuvalet kağıdına yazgılıysak, kimiz biz? Ve elimizden yalnızca bunu yapmak geliyorsa, bize söyledikleri gibi, özgür varlıklar olmaktan nasıl gurur duyabiliriz?
Sayfa 116Kitabı okudu
…makyaj yapılmış sefalet bu! Sefalet makyajcılarıyız biz!
Sayfa 115Kitabı okudu
‘Düşüncelerin uygunsuz bir aradalığı.’ Birbiriyle hiç bağdaşmayan bu tutumlar, nasıl oluyor da aynı kafanın içinde, aynı yatağı paylaşan iki metres gibi yan yana olabiliyordu?
Sayfa 112Kitabı okudu
Oysa yüzyılımız, bizim çok müthiş bir gerçeği anlamamızı sağladı: İnsan, dünyayı değiştirebilecek çapta bir yaratık değil, hiçbir zaman da olamayacak. Devrimci olarak benim deneyimlerimden çıkardığım temel sonuç bu.
Sayfa 110Kitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.