Zihinsel Rahatsızlıkları Damgalayan Kültür

Türler:
Sıralamalar

Puan vermedi·492 syf.·
2024 17. kitabı
Kimse Normal Değil, psikiyatri alanının bilimsel bir tıp branşı olarak kabul edilmesinden çok öncesinden başlayarak, özellikle de askeri psikiyatrinin önemli katkılarını ele alarak, zihinsel hastalıkların ve psikiyatri dalının günümüze kadar uzanan tarihsel hikayesini anlatıyor. Hastalıkların teşhislerinde isimlendirmenin hem hasta açısından, hem hasta yakınları açısından, hem de toplumun hastaya bakışı açısından çok önemli olduğunu ve aynı hastalığın daha az “damgalanma (stigma)” yaratacak kelimelerle ifade edildiğinde tedavi ve ilerleme olanaklarının da daha geniş olabildiğini gözler önüne seriyor. Aslında her şey ama her şey kültürün damgaladığı şekilde algılanıyor, çarpıcı bir farkındalık. Birçok bilim dalı gibi psikiyatrinin ve zihinsel hastalıkların da oldukça zorlu yollardan geçerek günümüzdeki haline ulaştığını görmek çok bilgilendirici ve ufuk açıcı bir tecrübeydi. Tavsiye edilir :)
Psikiyatri
2026 7. kitabı
Nörolojinin ilgimi çektiği bir dönemde şans eseri elime aldığım kitabın tam da bu konuların üstüne basması çok hoşuma gitti. Bilgilendirici bir kitap, okurken hiç sıkılmıyorsunuz, tavsiye ederim.
2025 23. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2025 17:26
Sanırım ben biraz farklı beklentilerle başladım kitaba. Zihinsel rahatsızlıkları psikolojik açıdan inceleyen bir kitap bekliyorken daha çok bu hastalıkların tarihine yönelik bir kitap buldum. O yüzden kendimce 6 puan verdim ama stigmayı ve zihinsel hastalık tarihini öğrenmek isteyen biriyseniz size hitap edebilir.

Roy Richard GrinkerYazar · 0 kitap
Roy Richard Grinker Amerikalı bir yazar ve George Washington Üniversitesi'nde Antropoloji, Uluslararası İlişkiler ve İnsan Bilimleri Profesörüdür. Grinker, Kuzey ve Güney Kore ilişkileri konusunda bir otoritedir.