Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Roy Richard Grinker

Roy Richard GrinkerKimse Normal Değil yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
0
Okunma
0
Beğeni
143
Görüntülenme

Hakkında

Roy Richard Grinker Amerikalı bir yazar ve George Washington Üniversitesi'nde Antropoloji, Uluslararası İlişkiler ve İnsan Bilimleri Profesörüdür. Grinker, Kuzey ve Güney Kore ilişkileri konusunda bir otoritedir.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Amerika Birleşik Devletleri, 1961

Okurlar

2 okur okuyor.
6 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Şamanlara göre insan duygusal sıkıntılar çektiğinde, bu sadece bedeninde ya da ruhunda yanlış giden bir şey olmasından kaynaklanmıyordu, dünyada yolunda gitmeyen şeylerden de kaynaklanıyordu.
Psikiyatri sahte bir idolü, gerçekte var olmayan bir şeyi taklit ediyor.
“Psikiyatri sahte bir idolü, gerçekte var olmayan bir şeyi taklit ediyor. Doktorlar, gerçekleri keşfetmekten çok kendi geliştirdikleri ve görüs birliği içerisinde kabul ettikleri modellerde gözlemlediklerini standartlaştırıyorlar. Ayrıca belirtileri tedavi ettikleri durumlar, gerçek hastalıklardan çok daha sık yaşanıyor. Psikiyatrik durumların daha az objektif olduğunu ya da elle tutulur gerçeklere daha az dayandığını düşünüyoruz, çünkü böyle olduklarını düşünmemize neden olacak sayılara ya da görsellere henüz sahip değiliz.” -Roy Grinker, Kimse Normal Değil, Okuyan Us Yayınları, syf: 36
Reklam
Toplumun diğer özellikleri gibi ekonomi, akrabalık, politikalar ve teknoloji de rahatsızlıklar ve engelleri deneyimleme, bunlardan bahsetme ve yargılama biçimimizi etkiler. İlaç kullanımının kendisi zaten kültürün bir ürünüdür. Temeli öncelikle bedeni ve zihni birbirinden ayırabileceğimiz inancına, ikinci olarak da zihni içerisinde yaşadığımız ortamlardan ayırabileceğimiz inancına dayanan ideolojik bir duruştur; sanki kültür biyolojik gerçekleri gizleyen can sıkıcı bir etkenden ibaretmiş gibi.
Kârı maksimize edene, üretene ve serbest piyasaya bayılırız. Öncelik sıralamamızda kendine yetebilmeyi, devletin bakım yükümlülüğünün, kilisenin ya da toplumun önüne koyarız. Piyasa değerleri artık hayatlarımızın her noktasını ele geçirdi, genellikle "ekonomi" olarak değerlendirdiğimiz şeylerin sınırlarını aştı; tıpkı büyük araştırma bursları daha çok para kazandırdığı için, üniversitelerin kimyaya Shakespeare’den daha çok değer vermesi, sigorta şirketlerinin hayatlarımızın ya da uzuvlarımızın bedelini belirlemesi gibi.
Kellogg’s ve Cinsellik
“Kellogg's mısır gevreğini ya da granolasını yiyen çoğu kişi, kahvaltısının mastürbasyonu önlemek üzere icat edildigini ve pazarlandığını bilmez, hatta bilmek de istemez. Kellogg kardeşler, aşırı cinsel arzu ve aktivitenin olduğu işlev bozukluğunun, zihinsel ve fiziksel neredeyse tüm hastalıkların temelinde yattığına inanıyorlardı.” -Roy Grinker, Kimse Normal Değil, Okuyan Us Yayınları, syf: 78
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok