Kimsin Sen?

1 Nisan 2019
Pusula Yayınevi

Puan vermedi·140 syf.·
2020 16. kitabı
İnsanın gerçek potansiyelini ortaya koyabildiği anlamlı ve mutlu bir yaşam ancak kendini gerçekçi bir şekilde tanıyarak yeteneklerinin ve sınırlılıklarının farkında olmasıyla mümkündür. Bu kitap kendinizi gerçekçi olarak tanıma ve anlama yolunda size eşlik edecek... Hayatımızın bazı anlarında hepimizin sorduğu bir sorudur bu Kimsin Sen?...
2019 197. kitabı
Okunma: 03 Kasım 2019 01:34
Kişisel gelişim kitaplarını hep sevmişimdir. Yazarın anlatımı kalemi çok hoşuma gitti. Başlıklar ayrı bir güzellik katmış kitaba kısa kısa hikayeler öyküler ile süslenmiş kitap. Tavsiye ederim kitap ile kalın.
Kendini tanıma
2020 50. kitabı
Okunma: 02 Eylül 2020 21:55
✔Kitap 17 bölümden oluşuyor. Aslına bakarsanız her bölüm birbiri ile bağlantılı. ✔Kitap kendimizi aramamız gerektiğinden bahsediyor. Kendimizi tanıma yolunda çok güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum. ✔Satırlarda kendinizi bulduğunuz bu kitapta yazarın hayatından da örnekler bulacaksınız. ✔Ben çok beğendim. KPSS'ye kalan son günlerde motive oldum. Amacımın ne olduğunu bu zorlu süreci neden atlattığımı görmemi sağladı. Siz de kendinizi tanımak istiyorsanız bu kitabı kesinlikle okumalısınız. ✔Azim, umut ve zevkle
2020 88. kitabı
Yazar tavsiyeleri kendi hayatından örnekler vererek somut şekilde açıklamaya çalışmış. Kitap 17 bölümden oluşuyor. Her bölümde farklı konulara değinilse de vermek istediği mesaj netti. Hayatımızla ilgili kararlar alırken başkalarını değil kendinizi tanıyarak, elalem işkencesini hayatınızdan çıkararak belirlediğiniz hedef için azim gösterin, olacağına dair umudunuz olsun ve hedefinizi gerçekleştirirken zevk alın, mutlu olun.
2020 52. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2020 02:33
Yazarımız Bakın Ne Demiş Kitabında: "Bir Çoçuk 6 Yaşında İş Hayatına Kızılay Güvenpark'ta Su Satarak Başlayıp Bu Kitabı Yazma Noktasına Geliyorsa Sizde Birşeyleri Başarmak İçin Şanş Perisinin Gelmesini Beklememelisiniz. Hayata Bir Adım Önde Devam Etmek İstiyorsanız Önce Umudunuzun Olması Gerektiğini Bilmelisiniz. " İnsana Azmi,Umudu,Başarıyı,Kendine İnanmayı Anlatan Bir Kişisel Gelişim Kitabı. Çok Uzun Zamandır Bu Tarzlarda Okumamıştım. Ve En Çok Sevdiğim Kısmı Kitabın Yazarın Kendi Yaşantısından Anlatımlar Yaparak Okuyucuya Aktarması. Kimi Zaman Kişisel Gelişim Kitapları Sıksada Bu Kitap Beni Hiç Sıkmadı. Hem Samimi Hemde Akıcı Bir Dili Vardı. Kişisel Gelişim Severlere Duyurulur Ve Son Olarak da Diyorum ki KENDİNİZİ KENDİNİZLE ZAMAN GEÇİRMEYİ YALNIZLIK SAYMAYACAK ŞEKİLDE YETİŞTİRİN Ruhunuza Herdaim Kitap Kokusu Sinsin
2019 18. kitabı
"1990"lı yılların insanlığı ile şu an günümüz şartlarının insanlığı çok değişmiş durumda." Ne kadar doğru söylemiş yazarımız.Bende hep derim keşke 90'lı yıllara tekrar dönsek diye ama maalesef... . Yazarımız kendi hayatından yola çıkarak yaşadıklarını, gözlemlediklerini bizlere sunmuş.Bizlere çok güzel örnekler vererek bizim hayatlatımıza da dokunuşlarda bulunmuş.Ünlü yazar düşünürlerin sözleriyle öyle güzel pekiştirmi cümlelerini gerçekten bu detaya ayrıca bayıldığı mı söylemeden geçmek istemedim. . Kimseyi yeterince tanıyamayız zaten kimse artık gerçek yüzünü göstermiyor.Elalem ne der diye hayatınızı yaşamayın unutmayın bu sizin hayatınız.Başarmaktan korkmayın,hata yapın ama hatanızdan ders çıkarın,insanların anlattıklarına ses verin.Hayat insana fazla yük yüklemeyi seviyor ve bizler dünya ya bir daha gelmiyeceğiz oyüzden Azim Umut ve Zevkle hayatınızı güzelleştirin... insan asla yorulmaktan söz etmemeli çünkü yorulduğun an hayatını tamamen değiştirebilecek bir fırsatı kaçırabilirsin. Bir umudun varsa ekecek tohumunda vardır. Mümkün müdür ki,bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselenilsin? (Mustafa Kemal Atatürk)
·140 syf.·
2019 57. kitabı
Ve bir kitabın daha kapağını kapattım, "Kimsin Sen?" kitabı kendimizi tanımamız açısından rehber olacak türde bir kılavuz, yazar yaşantısından örnekler vererek çok güzel bir kitap çıkarmış, sizlerde okuyun kendinizi ne kadar tanıdığınızı bulmaya çalışın, her daim kitapla kalın.
2019 48. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2019 13:24
Kişisel gelişim kitabı,basmakalıp cümleleri okumayı sevmiyorum. Aklıma hemen Cem Yılmaz ın bu konuya dair sözleri geliyor ‘’ Yanındakiyle konuşmaz ,evrenle konuşur, evrenden iste, bin bin bin … koca devranın işi yok verir bin liranı,koca devran sonuçta  ‘’ Ama bu kitap okuttu kendini. Karşılıklı sohbet eder gibi, çok samimi bir şekilde ve içinden nasıl geliyorsa öyle yazımış, bu sebeple bir iki saatte okudum,güzel bir dinlenme oldu. Kitabın kapağı çok hoşuma gitti. Bence büyük anlamlar içeriyor. Mesela diyor ki : Etrafımızda her telden insan var: suratsızı,güleryüzlüsü,asabisi., hayatı tiye alanı,mış gibi yapanı,kibirlisi,cana yakını vs vs… Sen hangisisin?? Yazar kendi yaşadıklarından yola çıkarak insana dair,hayata dair her konuya ufak ufak değinmiş. Aslında bildiğimiz ama kenara ittiğimiz, hatta yanlış olduğunu bile bile uyguladığımız,bir türlü icraata geçiremediğimiz konular… Yazara hak vererek katılamadığım tek bir konu var. Hem hak verip hem katılmamak nasıl olur derseniz ,konuyu söyleyeyeim o zaman ‘’para.’’ Evet o malum kağıt parçası…Uğruna insanların birbirini öldürdüğü, üç kuruş fazla cebe atmak için ne dümenlerin döndüğü,ne hayatları söndüren o kağıt parçası. Malesef günümüzde onsuz olmuyor. Çok şanslı değilseniz…(buranın ucu açık) en temel ihtiyaçlar için bile muhtaçsınız o kağıt parçasına,bu yadsınamaz bir gerçek. Evet bu demek değil ki paranın tutsağı olacağız,ama onsuz olmuyor bu nokta da parayı çok basite indirgeyemeyeceğim. Bunun dışında dediğim gibi güzel bir dinlenme oldu. Özellikle Atatürk e dair alıntılar yapması çok hoşuma gitti.
2020 9. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2020 16:09
Osman Erdoğan ~~ Kimsin Sen ? . ✏Öncelikle şunu söylemeliyim çok değişik bir kişisel gelişim kitabı okudum. Kitap birçok başlık altında bölümlerden oluşuyor.Benim en sevdiğim kısmı kendi hayatını anlatarak bizlere örnekler vermesi.Böyle olunca okurken sıkılmıyor insan.Normalde de kişisel kitabı okurken beni fazla içine çekmiyor o sırada kafamda binbir düşünce okuduğumda anlamıyorum.Belki bi sayfayi beş kere okuyorum.Ama bu kitapta öyle olmadı roman tadında yazılmış.Bölüm başlarında ve aralarında önemli insanların anektodları ise konuya son derece uyumlu bir şekilde aralara serpiştirilmiş. . ✏İnsanevladı doğduğu anda başlayan hayatına her saniye bir şeyler ekleyerek devam ediyor.İlk gün boş kağıda dakikalarını,günlerini yazarak yaşamaya başlıyor.Diye başlamış yazarımız bu kitaba.Ve o yüzden çocukluğundan başlayarak anlatmış hem bizim hem onun başına gelebilecekleri yada gelecekleri.Azim,umut ve zevkle neler basarabilecegimizi, Olumsuz dusuncelerimizin hayatımızı nasıl olumsuz etkiledigini bu yüzden olumlu düşünmemizi gerektiğini, yaşadığımız hayatta insanları tanimamizin hatta kendimizi tanimamizin önemli olduğunu, bazen"Umrumda degil" diyebilmeyi,rol model seçerek kendimize bazı konuları kolay aşabilecegimizi, özgüven sahibi olmamız gerektiğini,insanlarla iletişimin yanında kendinle de iletişim kurabilmeyi yani kendi kendine konuşmayı öneriyor, kendimizi ve insanları aldatmamamiz gerektiğini, hayatta bizi alıkoyan herseyden uzak durmamız gerektiğini, teknoloji denilen bu tutsakliga bağımlı kalmamamızı,elalem denilen organizma ya kulak asmamamizi,inancımızı kaybetmememizi,para denilen kağıt parçasına değerleri bizim yukledigimizi rakamların yuklemedigini,bedavacilikla yaşayan insanlara dikkat etmemiz gerektiğini ve bakış açısı denilen o açıyı düzgün kullanmamız
İlişkiler
2019 2. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2019 17:59
yazarın bir zamanlar bana yorumlamam için gönderdiği kitaptır. genel hatlarıyla insanın sahip olması gerektiği beceri ve bunları yönetme biçimini,kendini tanıma eğilimine yönlendiren ve bunu başaran bir kitap. yazar yer yer bize hayat tecrübelerini de dile getirmiş ve anlatılmak istenen duyguyu pekiştirmeye çalışmış, benim kanımca da başarılı olmuş bir kişisel gelişim kitabıdır ;)