Sisli Bir Londra Hikayesi

Sıralamalar

Kiracı İnceleme
2022 1. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2022 23:43
Son derece olaysız, beklentisiz, sürprizsiz, garip bir kitaptı. Kadının endişeleri, eşinin sonradan şüpheleri falan derken kitap bitti. Kitapta sadece bunlara yer verilmiş. Cinayetler hakkında net bilgiler yok, neden cinayetlerin işlendiğine dair bilgiler yok, neler yaşandığına dair hiçbir bilgi yok. Vasat bir kitaptı tavsiye etmiyorum.
2020 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2020 21:09
Kitap gerçekten de çok çok sürükleyici. Elime aldığım ilk anda beni sardı bitirene kadar gerçekten de elimden bırakamadım ama malesef sonu beklediğim gibi bitmedi. Kitabın sonu tatmin edici değildi böyle bitmemeliydi bence:)
2018 2302. kitabı
İlgi çekici çözümlemeleriyle, polisiye ve psikolojik gerilim sevenlerin seveceği bir kitap olmuş. Yazar Marie Belloc Lowndes’in "Karındeşen Jack" cinayetlerinden esinlenerek kaleme aldığı Kiracı, karanlık atmosferi ve merak uyandırıcı kurgusuyla sizi içine çekiyor. Alfred Hitchcock tarafından filme uyarlanan romanın her sayfasında şüphe, korku, merak ve heyecan duyacaksınız. instagram.com/sihirliflut facebook.com/groups/20736322...
2018 33. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2018 10:57
Kitap sonlarına gelene kadar oldukça heyecanlı, hareketli ve dinamikti. Sisli bir akşamda mali çöküntü yaşayan bir yaşlı bir çiftin kapılarının bir yabancının çalmasıyla değişiyor her şey... Başta yaşlı çiftimiz bu garip ve cömert kiracılarından memnun olsalar da işlerin seyri zamanla başkalaşıyor. Böylesine değişik konusu olan ve zaman zaman insanı oldukça geren bir kitabın alelacele bir sona bağlanması açıkçası hayal kırıklığı yarattı. Kitap Sherlock Holmes kitaplarıyla karşılaştırılmış ancak bu son derece yersiz bir karşılaştırma bana sorarsanız. Sherlock Holmes öyküleri kült, zekice işlenmiş, son ana kadar gizemini koruyarak okuyucuyu ters köşe yapan kitaplardır. Yine de son birkaç sayfası dışında tatmin edici bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
2025 19. kitabı
Okunma: 31 Mart 2025 00:18
Konusu: Tanıtım bülteninden; Maddi gücü tükenme noktasına gelmiş çaresiz bir çift, kimsenin uğramadığı pansiyonlarına gizemli bir adamın gelmesiyle umutlanır. Kapılarını çalan bu centilmen, parasız ve sefil geçen günlerinde adeta tünelin ucundaki ışık olmuştur. Özellikle Bayan Bunting, koyu bir dindar olması nedeniyle ondan son derece etkilenmiştir. İnceleme: Kitap, Karındeşen Jack hikayesini ilk taşıyan bir eser olma özelliği taşıyor ve bu da kitabı oldukça meşhur ediyor. Karakterlerin gelişimine tanık olduğumuz bu kitap çok fazla polisiye özellik taşımasa da pansiyon işleten çiftin hikayesini etkileyici bir biçimde ortaya koyuyor. Kitapta beklenildiği gibi bir gizem yok fakat olayların gidişatını ve hikayenin sonunu merak ediyorsunuz. Bu klasikleşmiş olan eseri kesinlikle sizlere de tavsiye ediyorum ve keyifli okumalar diliyorum.
2025 15. kitabı
Öhö öhö, Atmosfer gerçekten güçlüydü. Londra'nın o sisli karanlık parasızlık kokan halini baya derin hissettiriyor. Katil kim, peşinde koşan bir kitap beklemeyin daha çok yoksulluk korku vicdan azabı üçgenine dayanıyor. Ev hanımının kafasındaki gelgitler çok iyi verilmiş. Tempo yer yer çok yavaş. Eğer “cinayet, kovalamaca, aksiyon” bekleyerek başlarsan, kitabın büyük kısmında “Eee, hani ne zaman bir şey olacak?” diye söylenebilirsin. Bazı sahnelerde çok fazla tekrar hissi var Final kısmı için 'bence gayet tatmin ediciydi' diyenler ve 'anam bu yarım kalmış ya' diyenler arasında domates atma kavgası çıkabilir. Şimdiden tatmin edici ekibinde yerimi almış olayım. Kısaca, gerilimi bağırmadan veren, sessiz sessiz huzursuz eden, güçlü atmosfere sahip ama yer yer sabır isteyen bir kitap.
2025 76. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2025 10:21
Marie Belloc Lowndes 'ın 1913'te yayınlanan Kiracı adlı eseri gerilimlerle dolu. Bir binada seri katille nasıl yaşanır sorusunu sorduruyor size. Ekonomik olarak zor zamanlardan geçen Bunting çifti, evlerinin üst katlarını pansiyonerlere kiralamaktadırlar. Uygun bir kiracı beklerken bir gün kapıları çalar. Gelen kişi yalnız, kibar ve genç bir adamdır. Yalnız olmak ve rahatsız edilmemek için evdeki tüm boş odaları kiralar. Saygılı ve beyefendi tavırlarındaki kiracıları Bayan Bunting'in çok hoşuna gider. Buntinglerin mutlu olduğu bu günlerde Londra'da hemen her gün yeni bir kadın cinayeti haberi çıkmaktadır. Bir seri katil sokaklarda dolaşmaktadır. Bunting çiftinin dedektif dostları Joe Chandler, bu cinayet dosyalarıyla ilgilenen dedektiflerden biridir ve onlara son yaşananlardan haberdar etmektedir. Hayat gündelik akışında sürerken Buntinglerin kiracısının gecenin bir vakti dışarıya gezmeye çıkması, yaptığı garip deneyleri, sürekli sakladığı çantası Bunting çiftinin aklında soru işaretleri oluşturur. Kiracıları, sokaklarda kol gezen seri katil midir? Satırlarda sürekli bir belirsizlik hakim ve bu okuma zevkini çok yükseltiyor. Sürekli bir gerilim havası hakim hikayeye. Tek sinir olduğun konu karı koca Bunting çiftinin şüphelerini birbirleri ile paylaşmamaları oldu. Kanlı sahneli gerilimleri sevmeyenler için çok uygun bir kitap, içinde hiç mide bulandırıcı sahne yok. Sadece gerilim sizi bekliyor.
2024 18. kitabı
İthali polisiye dizisinin birinci kitabı olan Kiracı, yazar Marie Belloc Lowndes 1913 yılında kaleme almış. Londra'da korku salan Karındeşen Jack cinayetlerinden esinlenerek bu kitabı yazdığı söyleniyor. Sonrasında Alfred Hitchcock tarafından sinemaya uyarlanmış. Yazar poliseyeden ziyade dönemin ekonomik durumuna ve aile yaşantısına daha çok yer vermiş. Ailenin yanında kalan kiracının tuhaflığı ve ev sahibi olan yaşlı kadının kiracı hakkındaki düşünceleri bizi bir nebze meraklandırsa da, cinayetlere dair detaylı bir anlatım yok. Elbette kitabı güzümüzde yazılan birçok polisiyeden daha başarılı. Sadece Londra'da gece işlenen cinayetleri daha detaylı okumak isterdim. Olay yerini, katilin kurban arayışını ve katilin düşüncelerini. Her ne kadar Korku Burnu'ndan bir tık düşük olsa da, gizemli anlatımıyla birçok okuru memnun edecek kitaplardan. #
2025 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2025 07:52
Bu kitabı çok sevdim. Yazarın dilimize çevrilen ilk eseri olduğunu daha sonra öğrendim. Müthiş bir edebi şölen, harika bir anlatı. Kitabın son sözünde de okuyacağınız üzere kitap; birçok suç edebiyatı klasiğine yol açmış, birçok Alfred Hitchcock eserinde yönetmenin esinlendiği ve aynı zamanda beyaz perdeye de aktardığı bir kitap olmuştur. Suçlunun daha ilk sayfalarda kendini gösterdiği eserde bir Mr. Hyde durumu söz konusu. Karakterlerin ilerleyen sayfalarda gelişip büyüdüğü, kitabın sonuna doğru her birinin ete kemiğe büründüğü eserde pek çok polisiye motife rastlamak mümkün. Türü sevenlerin kesinlikle seveceği bir kitap.
2024 29. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2024 00:22
Kiracı ithaki polisiye klasikleri serisinin ilk kitabı ve benim de okuduğum ilk kitap. Yazar kitabı Karındeşen Jack'den esinlenerek yazmış. Ve bol bol bu esinlenmelere de rastlıyoruz. Ellen ve Robert Bunting çifti çok zor zamanlar geçiren bir çift. Eskiden hizmetçi olsalar da artık evlerinden oda kiralayarak geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Bir gün umutsuzlıklarının derinliklerindeyken kapılarını Bay Sleuth çalıyor ve kiracı olarak evin üst katına yerleşiyor. Bay Sleuth oldukça sıradışı bir kişilik. Ev sahipleri onu memnun etmek için ellerinden gelenleri yapıyorlar, öyle ki adamın hizmetini sadece Ellen yapıyor. Bu sırada Londra'da peşi sıra gerçekleşen cinayetler de büyük ilgi odağı. Bay ve Bayan Bunting bu cinayetlerin failinin kim olduğunu tahmin ederken aynı zamanda da tekrar geçmişteki hallerine dönmek istemiyorlar. Kitapta kimin katil olduğunu en başından beri biliyoruz. Daha çok karakterlerin etik değerleri, vermeleri gereken ama verdikleri tepki ve vicdan muhasebelerini okuyoruz. Bayan Bunting'in kiracılarının katil olduğunu tahmin ederken hissettikleri, düşündükleri, kendi içsel endişelerini bol bol görüyoruz. Gizem unsurundan çok karakterlerin kendi duygu ve düşünceleri ön planda. Benim için okuması zevkli, akıcı bir kitaptı. Sonu da bence tıpkı Karındeşen Jack cinayetleri gibi bitti. Bu konuda da beni tatmin etti.

Marie Belloc LowndesYazar · 1 kitap
Marie Belloc Lowndes, 5 Ağustos 1868 yılında Marylebone, Londra, İngiltere'de dünyaya gelmiştir. Yazar ve tarihçi Hilaire Belloc'un ablasıdır. 1898 yılından ölümüne kadar aktif olmuş, heyecan verici olayları psikolojik ilgi ile birleştirdiği için edebi bir üne sahip olmuştur. Eserlerinden üç tanesi ekrana uyarlanan Marie Belloc Lowndes, 14 Kasım 1947 yılında Hampshire, İngiltere'de hayatını kaybetmiştir.