Kış Bilgisi

2013
Profil Kitap
Sıralamalar

2021 17. kitabı
Kısın kurtlar dumanın yoğunluğu gibi sisler arasından doluşur Çamlar rüzgarda savrulur Bacalar siyah duman cikardigi için bir ergen siniri ile Ergenler genelde hep büyüklerine öfkelenir. Kaldığı yerde pansiyonda olsa her şeyin sorumlusu babasinin olduğunu düşünür Bir insanın birini tanıması için bir arada olması gerek mesela kışın
2021 340. kitabı
İbrahim Tenekeci 'Son Düzlük' isimli kitabında, "bundan on sene sonra Ahmet Murat'ın Kış Bilgisi kitabı hatırlanacak; bu kitap 2004 yılında çıkmıştı denilecek." diyerek iyiliğin, doğruluğun ve güzelliğin sessiz sedasız ilerleyişine örnek gösterir Kış Bilgisi kitabını. Tıpkı Tenekeci'nin söylemi gibi iyilik, dinginlik, sessizlik ve doğrulukla dolu mısralar sarıp sarmalamış Ahmet Murat'ın eserini... İnceliğine bakıp aldanmak büyük aldanış olur doğrusu... Tavsiyedir, vesselâm...
2020 216. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2020 16:43
Kısa ama zihnimde yer edinen bir şiir kitabı oldu. . Ben geçerdim kaşık bala gömülüyor gibi ağır Bir çocuğa bir rüya damlıyor gibi hafif Hayır, anlatamadım.

Ahmet MuratYazar · 14 kitap
Ahmet Murat ya da tam adıyla Ahmet Murat Özel, şair, yazar, akademisyen, çevirmen, editör, radyo ve televizyon programı sunucusudur. Ahmet Murat Özel 30 Haziran 1971 tarihinde Karaman'da doğdu. Babası iktisatçı Osman Özel annesi Fatma hanımdır. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Özel Lale Erkek Lisesi ve Karaman Lisesinde okudu. Mısır'da başladığı üniversite hayatına Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde devam eden Ahmet Murat, yüksek lisans çalışmasını ve doktorasını Selçuk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde tamamladı. Ahmet Murat, Konya’daki öğretmenlik (1997-2002) hayatından sonra çalışmalarını İstanbul'a taşıyarak çeşitli dergilerde editörlük ve Marmara FM için “Okuma Gözlüğü” adlı bir program yaptı. İbn Haldun Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Ahmet Murat, TRT 2 kanalında Edebiyat Söyleşileri adlı programı hazırlayıp sunuyor ve Nihayet dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapıyor. Dört şiir kitabı, üç deneme, üç araştırma ve biyografi kitabı olan Ahmet Murat, ilk kitabı Kaf ve Rengi ile Necip Fazıl Ödülü'ne layık görülmüştür. Eserleri Yedi İklim, Hece, Kırklar, Dergâh, Virgül, Kaşgar dergilerinde yayınlanmıştır.