Aforizma - Alıntı - Kıs(s)a

Sel Yayıncılık

Nitelikli okur adayına tüyolar
2015 8. kitabı
Okunma: 21 Kasım 2015 21:46
“Sığlıkistan’da” yaşayan bir “kitapçokseverseniz” bu kitabın sizin için yazıldığını söyleyebilirim. Cumhuriyet gazetesi Kitap ekinde Selçuk Altun’un yazmış olduğu, kitap-okur-yazar-sanat-edebiyat-koleksiyonerlik-müzik-tarih-coğrafya ve daha bir çok konuda “tüyo” vermeyi amaçlayan yazılarının bir araya getirilmesinden mürekkep bir kitap. Selçuk Altun sadece yazdıkları ile değil yaptıkları ile de memleketin kültür dünyasında az emeği yoktur. Bana göre bu toprakların mütevazı bir “Medici’sidir”. Eğer nitelikli okur olmak istiyorsanız, kültür dünyasının labirentinde kaybolmamak istiyorsanız Selçuk Altun iyi bir pusuladır. Yıllar sonra ikinci kez elime aldığımda yazarın öneri doğrultusunda bir çok yapıtla tanıştığımı bir kez daha hatırladım. Teşekkürler Selçuk Altun.
Kitap İçin 2Selçuk Altun · Sel Yayıncılık · 201051 okunma
2021 108. kitabı
Selçuk Altun’u takip edenler, sevenler için olduğu kadar edebiyat dünyasından anektodlar, yazarlar ve kitaplara ilgi duyanlara da önerebileceğim bir eser. Ancak maalesef baskısı yok, Kitap İçin 4 İş Bankası Kültür Yayınlarından çıktı, umarım serinin önceki kitapları da basılır da okuruz.
Kitap İçin 2Selçuk Altun · Sel Yayıncılık · 201051 okunma
2025 263. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2025 19:41
“Kitaplar, yalnızca okuduğumuz şeyler değil, bizi inşa eden haritalardır.” Selçuk Altun’un “Kitap İçin 2” adlı eseri, tam anlamıyla bir bibliyofilin ruhuna dokunan bir kitap. Bu eser, sadece kitapları değil; kitapları yazanları, okuyanları, biriktirenleri, terk edenleri ve onların içinden geçen düşünce evrenini anlatıyor. Altun’un bu kitabı bir “okuma güncesi” değil, bir tür edebi harita. Kitaplar arasında gezinirken Borges’ten Tanpınar’a, Pessoa’dan Nabokov’a uzanıyor. Okur, bazen bir dedektif gibi bir kitabın peşine düşüyor, bazen bir sahafın rafında unutulmuş bir kitabın anlamını sorguluyor. Altun’un dili hem bilgece hem incelikli. Onu okurken, bir yazarla değil, kitaplardan bir ev kurmuş bir dostla konuşuyor gibisin. Bu kitap seni değil, sen bu kitabı seçtin… ve artık sorumlusun.
Kitap İçin 2Selçuk Altun · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202451 okunma

Selçuk AltunYazar · 16 kitap
Selçuk Altun, 1950’de Şavşat’ta (Artvin) doğdu. 1973’te Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Özel sektörde otuz yıl yöneticilik yaparken, YKY’de yönetim kurulu üyesi ve başkanıydı. Kitapları: 2001-2023 döneminde 9 romanı, 2 kısa romanı ve 5 deneme kitabı yayımlandı. 2022’de Kitap İçin-5‘le, ülkemizin en önemli ödüllerinden Sedat Simavi Edebiyat Ödülü’nü kazandı. Dört romanının yayın hakları yirmiye yakın ülkeye satıldı, yapıtları özellikle ABD ve İngiltere’de ses getirdi. 2024’te The British Library’de yapılan “European Writers’ Festival”da (Avrupalı Yazarlar Festivali) Türkiye’yi temsil etti.