Kleopatra

Orijinal Adı:
Cleopatra: A Life

2020 3. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2020 10:37
Bugüne kadar okumuş olduğum Kleopatra’yla ilgili en gerçeğe yakın ve tarafsız bulduğum tek kitap buydu.Yer yer kopmalar ve hızlı geçişler olmasına rağmen ben kitabı çok beğendim.Üzerinden binlerce yıl geçmiş olmasına rağmen ben kitabı okurken sanki o çağda Mısır ve Roma’da yaşıyormuş gibi hissettim.Benim gibi antik Mısır, antik Roma meraklısı biriydeniz bu kitap tam size göre. Keyifli okumalar diliyorum
2015 62. kitabı
Okunma: 06 Ekim 2015 00:42
Daha çok kleopatra,nın yönettiği krallıktan çok krallığını elde tutabilmek için yaşadığı aşk hayatından bahsediliyor çok sevmedim ama okudum yinede. Başladığım kitabı bitirmeden bırakamıyorum.
2025 23. kitabı
Schiff, Kleopatra'nın hayatını antik kaynaklara dayanarak yeniden inşa ederken, onun siyasi zekâsını, diplomatik becerilerini ve liderlik vasıflarını ön plana çıkarır. Kleopatra'nın Julius Caesar ve Marcus Antonius ile olan ilişkileri, sadece romantik bağlamda değil, aynı zamanda siyasi ittifaklar olarak ele alınır. Kitap, Kleopatra'nın Roma İmparatorluğu ile olan karmaşık ilişkilerini ve bu ilişkilerin onun hükümdarlığı üzerindeki etkilerini detaylandırır.​
2019 1. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2019 20:47
Uzun zamandır okuduğum en iyi tarih kitaplarından birisi diye düşünüyorum.Yorum yapmadan önce bazı bilgileri maddeler halinde sıralamak istedim. *Büyük İskender,Caesar,Mark Antony,Octavian,Herod,Kleopatra dönemini hakkında bilgi edinebileceğiz bir kaynak. *Fulvia,Octavia,Kleoptra'nın Caesar'dan olan oğlu Caesarıon,Antony'den olan ikizleri Alexander Helios ve kleopatra Selen çağa nasıl damgalarını vurdular *Roma,Yunanistan,Mısır,Libya,Cezayir Kıbrıs,suriye ekonomosi ,politik etkileri savaşları mücadeleleri neler? Plutarch,Dio,Dante,William Shakespeare,Şamlı Nicolas,Çiçero ,Homer Demouthanes yorumları *Kleopatra'nın yetişme tarzı (Eğitim 9 bil bilmesi zekası Hitabet sanatı ,Etkili konuşma ) *Ptolemy Hanedanı ve mısır yaşamı *İskenderiye ve bergama Kütüphanesi (Çağa damgalarını vuran kütüphaneler ) Ve dip not : Hala mezarı bulunamayan Kleopatra Ptolemy Hanedanı'nın son kraliçesi olarak (iskenderiye'de ) altın çağını yaşatmış onunla birlikte çağ kapanmış tahtında 22 yıl hükümdarlık yapmıştır.Öldüğünde 39 Yaşındaydı. Yukarıda yazdığım tüm maddelerin detaylarına o yılları yaşarmışçasına anlatmış yazar bir çok tarihi gerçeği içinde barındıran Pulitzer Ödülü alan mükemmel bir kitap.
Tarih
2020 75. kitabı
Bugüne dek yaşamış en ünlü kadınlar arasında VII. Kleopatra, yirmi iki yıl boyunca Mısır'a hükmetti. Bir defasında krallığını kaybetti, sonra tekrar kazandı, neredeyse tekrar kaybetmenin eşiğine geldi, sonra krallığını imparatorluğa genişletti ve sonunda hepsini kaybetti. Çocukluğunda bir tanrıça, on sekiz yaşında bir kraliçe, kısa süre sonrasında ünlü biri olarak, spekülasyon ve yüceltmelerin, dedikodu ve efsanelerin vazgeçilmez konusuydu; hatta yaşadığı dönemde bile. Gücünün zirvesindeyken, neredeyse bütün Akdeniz sahilini, herhangi bir Mısır hükümdarının son krallığını yönetiyordu. Bir an için Batı dünyasının kaderini de ellerinde tuttu. Evli bir adamdan bir çocuğu, bir diğerinden üç çocuğu daha oldu. Benim gibi Mısır tarihine hayransanız aslında Mısır'ın her şeyine hayransanız okuyunca büyük zevk alacaksınız. Okurken piramitlerde, Mısır sokaklarında geniyorsunuz ve bu muhteşem. Dili de akıcı ve sürükleyici.