Ocak 2016

Merhabalar herkese...
'ın kaleminden
Klon
Klon
isimli kitabının kendimce küçük bir incelemesiyle buradayım. Kitabın konusu; Bir grup bilim adamı, yeni nesil biyolojik silah üretmek
KlonGeoffrey Girard · Panama Yayıncılık · 20161,116 okunma
Kötülük genlerden mi gelir yoksa yanlış eğitimle mi insan kötü olur
2020 37. kitabı
Okunma: 15 Kasım 2020 15:55
Kitap komplo teorisi diye bakılan bir konu hakkında yazılmış. Bir bilim adamı büyük bir deney için seri katillerin genlerinden çocuk klonlar yapıyor. Çoğunu en yüksek düzeyde psikolojik ve fiziksel şiddetin görüldüğü ortamlarda bazılarını da gayet iyi ve sağlıklı ortamda yetiştiriyor. Ve o büyük gün geldiğinde... :) devamını okumalısınız. Ancak benim değinmek istediğim nokta ise şu: her ne kadar kitap bir kurgu üstüne yazılmış olsa da ve her ne kadar insan klonlama etik ve yasal olmasa da günümüzde bir yerlerde bu uygulamaların yapılmaması garip kaçmaz mı? Sonuçta bu buluş bilim dünyasında devrim yaratacak nitelikte ve insanoğlunun sırf etik ve yasal değil diye bundan vazgeçeceğini sanmam. Eğer bir deney yapılmak isteniyorsa; koşullar ne kadar elverişsiz olursa olsun (yasal kısıtlamalar,ahlak ve etik sorunları, kötülük silahı olarak kullanılma ihtimali...) bilim adamlarının bundan vazgeçeceğini sanmam. Açıkçası etik kurallarını bir tarafa bırakalım. Bence kulağa o kadar da kötü gelmiyor klonlama. Tabi karanlık ellere geçene kadar :) Diğer değinmek istediğim nokta ise şu: sizce kötülük genlerden mi gelir? Yoksa bilinçli olarak mı seçeriz kötülüğü? Bence; kötülük genlerden gelir diyorsak eğer o genlerde iyiliğin de olduğunu unutmamalıyız. Ve her ne kadar damarlarınızda seri katillerin kanı dolaşıyor olsa da kötülük yapıp yapmamak sizin elinizde :)
KlonGeoffrey Girard · Panama Yayıncılık · 20161,116 okunma
Kötülük genlerden mi yoksa yetiştirilme tarzından mı gelir?
2020 5. kitabı
Kitap komplo teorisi diye bakılan bir konu hakkında yazılmış. Bir bilim adamı büyük bir deney için seri katillerin genlerinden çocuk klonlar yapıyor. Çoğunu en yüksek düzeyde psikolojik ve fiziksel şiddetin görüldüğü ortamlarda bazılarını da gayet iyi ve sağlıklı ortamda yetiştiriyor. Ve o büyük gün geldiğinde... :) devamını okumalısınız. Ancak benim değinmek istediğim nokta ise şu: her ne kadar kitap bir kurgu üstüne yazılmış olsa da ve her ne kadar insan klonlama etik ve yasal olmasa da günümüzde bir yerlerde bu uygulamaların yapılmaması garip kaçmaz mı? Sonuçta bu buluş bilim dünyasında devrim yaratacak nitelikte ve insanoğlunun sırf etik ve yasal değil diye bundan vazgeçeceğini sanmam. Eğer bir deney yapılmak isteniyorsa; koşullar ne kadar elverişsiz olursa olsun (yasal kısıtlamalar,ahlak ve etik sorunları, kötülük silahı olarak kullanılma ihtimali...) bilimadamlarının bundan vazgeçeceğini sanmam. Açıkçası etik kurallarını bir tarafa bırakalım. Bence kulağa o kadar da kötü gelmiyor klonlama. Tabi karanlık ellere geçene kadar :) Diğer değinmek istediğim nokta ise şu: sizce kötülük genlerden mi gelir? Yoksa bilinçli olarak mı seçeriz kötülüğü? Bence; kötülük genlerden gelir diyorsak eğer o genlerde iyiliğin de olduğunu unutmamalıyız. Ve her ne kadar damarlarınızda seri katillerin kanı dolaşıyor olsa da kötülük yapıp yapmamak sizin elinizde :)
Gerilim
·454 syf.·
2017 23. kitabı
İnsan içindeki kötülük, sahip olduğu genlerden mi yoksa yetiştiği çevreden mi gelir? Konu çok güzel.. Kitabın ön kapağında yazan cümleden dolayı hemen aldım ve okudum... Bilim adamları nam salmış seri katillerin (Ted Bundy, Jeffrey Dahmer vs. gibi) genlerini klonlayarak kimisini çok güzel aile ortamına, kimisini de neredeyse olabilecek en olumsuz şartların olduğu yerlere para karşılında bazı ailelere evlatlık verirler. Klkonlar büyüyüp gerçekleri öğrendiğinde kabus başlar...Devam edersem çok ağır spoiler olacağı için gerisini kitaptan okuyunuz :) Dediğim gibi konu çok güzel ve ilgi çekici, ama bir sorun var sanki anlatımda. Kendimi veremedim ve hikayeye yabancı kaldım. Bu çeviriden de kaynaklanabilir tabiki. Eğer klişe dedektif-katil senaryolarından sıkıldıysanız, farklı bir macera arıyorsanız, kitap, konu olarak önerilir. Okunabilir.. ''Canavarlarla savaşırken canavarlara dönüşmemeli!'' (Klon - Geoffrey Girard)
2020 18. kitabı
Bir grup bilim adamı, yeni nesil biyolojik silah üretmek amacıyla akıl almaz bir bilimsel programa imza atarak yüzyılın en ünlü seri katillerinin DNA’larını kopyalar. Jeffrey Dahmer, Ted Bundy gibi bilinen en acımasız ölüm makinelerinin genleri, artık kopyalarında yaşamaktadır.
2019 21. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2019 03:59
Her ne kadar ismini,yazarını bilmediğim kitapları almayacağım artık desem de.Bir sebepten markete giriyorum ve indirimdeki kitabı görünce de dayanamayıp alıyorum.Klon o kitaplardan biri.Kitap isminden de anlaşıldığı gibi klonlama üzerine yazılmış.Koyundur devedir derken kimi de insan klonlamış.Kitabı okurken çok sıkıldım ve zor bitirdim.Kitabın en güzel tarafı sonunda...Merak etmeyin sonunu söylemeyeceğim.Sonunda..Oh be kitap bitti dedim.
2022 4. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2022 19:53
Umarım bu kitaptaki her şey gerçekten sadece kurgudur... Ve bence kurgu dahi olsa önemli bir noktayı ele almış, bir çocuk en tehlikeli bir seri katilin klonu da olsa düzgün yetiştirilme şekliyle iyi bir birey olabilir.. Sürükleyici bir anlatımı var ama bazı yerlerde (sanırım çeviriden ötürü) kopukluk oluyor gibiydi.
2021 18. kitabı
İlgi çekici ve güzel bir konusu var. Bir grup bilim adamının Kötülüğümüzün kaynağı genlerimiz mi ? Yoksa yetiştirilme şeklimiz veya yaşam koşullarımız mı ? Sorusuna aradığı cevap için ünlü seri katilleri (Ted Bundy, Sam'in Oğlu, Boston Katili, Albert Fish, Henry Lee Lucas.) klonlayan ve bu bilimsel deneyin sonuçlarını hatta daha fazlasını anlatan güzel bir hikâyeydi. Akıcı ve sürükleyiciydi beğenerek okudum. İyi okumalar. :))
Puan vermedi·454 syf.·
2021 66. kitabı
2020 19. kitabı
Okunma: 31 Mart 2020 23:44
Öncelikle belirtmeliyim ki kitabın çevrisi oldukça başarısız. Öyle ki bazı bölümlerde isimler karışmış. Bu kitabı daha iyi bir çeviri ile tekrar okumak isterim. Zira konusu dikkat çekici... Hemen hemen herkes klonlama ile yapılan koyun Dolly'i biliyordur. Bu eser ise bir kaç akıl hastası bilim adamının dünya üzerinden gelmiş geçmiş en azılı seri katilleri klonlayıp askeri birliklerinde kullanmak üzerine kurgulanmış. Kurgu başarılı olsa da çevri kurguya gölge düşürmüş... Klonlanan Ted Bundy gibi seri katiller asılları gibi yetiştirilmek üzere devlet araştırmaları adı altında bakıcı ailelere verilir ve izlenmeye başlanır fakat yanlış giden bir şeyler olduğu ortaya çıkar ve bütün bu pisliği temizlemesi için asker emeklisi Castillo tutulur... Kitap komplo teorisi diye bakılan bir konu hakkında yazılmış olsa da insan düşünmeden edemiyor; Gerçekten dünya da insan klonlamak yasak mı? Kapalı araştırma merkezlerinde bilmediğimiz, görmediğimiz neler oluyor acaba? Açıkçası klonlanmış askerlerin var olduğu fikri bana oldukça korkutucu geliyor. Yazar klonlanmışta olsa sevgi ile büyüyen bir seri katilin gen haritasının dışına çıkıp çıkamayacağı konusunu güzel işlemiş... Eğer çevri kaynaklı hatalara katlanırım derseniz okumanızı tavsiye ederim değerli kitap dostlarım :)

Geoffrey GirardYazar · 2 kitap
Geoffrey Girard gerilim, tarih ve koyu spekülatif kurgu yazarıdır. 26 Aralık 1967'de Würzburg, Almanya'da doğdu. Girard İngiliz edebiyatı BA ile Washington Koleji'nden mezun oldu ve daha sonra Miami Üniversitesi'nde yaratıcı yazarlık konusunda yüksek lisans kazandı. Kitap serileriyle ödüller kazanan yazar şu anda Ohio'da yaşamaktadır.