Kobaylar Kampı

Thomas Disch
7.4/10
14 Kişi
23
Okunma
8
Beğeni
1.275
Görüntülenme
ABD savaş halinde ve siz bir vicdani redci olarak askere gitmeyi kabul etmiyorsunuz... Bir toplama kampına kapatılacaksınız ve üzerinizde deneyler yapılacak; insan zekâsını geliştirmeyi, bir tür "üst-insan" yaratmayı hedefleyen deneyler. Ancak gardiyanlarınızın iyi hesaplayamadığı bir sorun var:Ya deneyler gerçekten başarılı olursa?
Kitabın Konusu:
180 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

180 syf.
7/10 puan verdi
·
6 günde okudu
"Peki ama kendimde değilsem kimim?" Dünyada savaş ve salgın hastalıklar vardır. Şair-yazar Louis Sacchetti vicdani redçi olarak bu savaşa katılmaz. Sonucunda kendini kobaylar kampında bulur. Kampta yapılan deneylerin amacı ise kobayları zeka seviyelerini arttırmak. Kamp yöneticisi kendisinden burada edindiği gözlemleri ve değerlendirmelerini günlük olarak yazmasını ister. Böylece biz de kamptaki olaylara ve daha da önemlisi Sacchetti'nin değişimine tanık oluyoruz. İkinci bölüm kobayımızın zekasının artmasıyla gittikçe anlaşılmaz bir hal alıyor. Çünkü zeka artışı deliliğe neden oluyor. Bu bölümde sayıklamalar ve hezeyanları okumak ve anlamak oldukça zorladı. Sanırım yazarın amacı da buydu zaten. Kitabın sonu oldukça şaşırtıcıydı. "Peki tamam, bundan sonra ne olacak?" dedim Herkes sever mi bilmem ama farklı bir okuma deneyimi oldu.
Kobaylar Kampı
Kobaylar KampıThomas Disch · Metis Yayınları · 199823 okunma
180 syf.
·
Puan vermedi
Kobaylar Kampı bilim kurgu severler için. zaten bu zamandan kim klasik bilim kurgu okuyor. Etrafta gezen kendine bilim kurgu diyen çöplerle uğraşanlara göre değil. klasik bir söylem olacak nerede eski bilim kurgular. Kobaylar Kampı gerçek bilim kurgu sevenlerine hitap eden bir orta şekerli bir roman.
Kobaylar Kampı
Kobaylar KampıThomas Disch · Metis Yayınları · 199823 okunma

Yazar Hakkında

Thomas Disch
Thomas DischYazar · 1 kitap
1940'ta doğdu. İlk bilimkurgu romanı The Genocides (Soykırımcılar) 1965'te yayımlandı. Oldukça karamsar olan bu romanı bir yıl sonra The Puppies of Terra (Arz'ın Köpek Yavruları) izledi. 1968'de yayımlanan Kobaylar Kampı Disch'in yazarlık kariyerinin zirvesi sayılır. (Camp Concentration: Türkçeye çevrilmesi olanaksız bir dizi kelime oyunu içeren bu başlık, "Temerküz Kampı" anlamına gelen "Concentration Camp" ifadesini tersine çevirerek, buna "Zihin Yoğunlaşması Kampı" ve kasıtlı ve abartılı banallik anlamına gelen "camp"ten hareketle, "Banallik Yığını" anlamlarını da katıyor.) 1972'de yayımlanan334'ten sonra Disch, bilimkurgu dışında korku ve fantazi türlerinde de denemeler yaptı. 1975'te yayımlanan Clara Reeve, modern korku edebiyatının önemli eserlerinden biri sayılır.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.