Ocak 2024
İthaki Yayınları

2024 4. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2024 09:47
Eveet... Sevgili eşim haklısın. Yapay zekaya olan merakımdan dolayı ve bir kısmı yapay zeka tarafından yazıldığı için alıp okudum. Kitabı almaya karar verdiğimde eşim buna değmez, ChatGPT'ye şimdi bile kitap yazdırabiliriz demişti. Ve tabi hemen denedik ve eveet hemen birkaç hikaye yazıverdi ChatGPT. Koda kitabı, Lili, Koda ve Piksel arasında geçen ve etkileyici olmayan ve merak uyandırmayan bir hikayeyi konu alıyor.
2024 Okuma Raporları
2025 2. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2025 00:00
Beyza Doğuç, yapay zeka entegrasyonu ile müzik yapan Türkiye'nin tek ve nadide müzisyenidir. Bir kitap yazdığını ve bu kitabın ana karakterlerinden birini yapay zekanın oluşturduğunu görünce bir de kitap kapağı tasarımındaki kediyi görünce dayanamayıp tabiki kitabı almış bulundum :) Bazı noktalarda eksiklikler ve yetersizlikler olsa da ben bu kurguyu çok beğendim. Yapay zekanın da tıpkı insanlar gibi farkındalıklar oluşturma çabası hoşuma gitti. Okumak isteyenlere keyifli okumalar..
Yapay Zeka
KODA
2024 21. kitabı
Okunma: 04 Mart 2024 11:48
Herkese Merhaba keyifli merak uyandırıcı küçük ( daha büyük olmasını çok isterdim) bir kitap okudum ve çok sevdim.. Lili, küçük yalnız bir kız.. Şehrin karnavalında ruhuna işleyen bir müzik duyar ve hayatı Koda ile bir birine karışır peki ya bu bir tesadüfmü yoksa.. Müzik dostluk yapay zeka ve yapay zekanın yazdığı bir kitap var karşımızda. Yolumuz Mozart' tan Bach 'a bir çok üstat ile kesişirken yapay zekanın ürkütücü ve mükemmel yanı ile çok yakından tanışacağız.. Kitaptan çok keyif aldım keşke biraz daha hacimli bir kitap olsaydı.. tavsiyemdir kitapla kalın..
2024 14. kitabı
Kitabı hiç beğenmedim. Yazarı beğeniyorum, İthaki etiketi görünce büyük bir beklenti ile başladım. Çok da beklenti kurmamak lazımmış. Belki 14-18 yaş grubu keyifle okur ama 30 yaş üstü bilim kurgu severleri özellikle bilişim alanında çalışan bireyleri saracağını çok düşünmüyorum. Yine de okuru çok olsun diyorum
2024 Okuma Raporları
KodaBeyza Doğuç · İthaki Yayınları · 202424 okunma
İçinde hiçbir olay olmayan kitap
2024 13. kitabı
Öncelikle kapağın tatlılığı ve mükemmelliğine hayran olduğumu söylemek isterimm Ancak ve ne yazık ki bir hikaye için yapay zeka daha ne kadar kötü kullanılabilirdi bilemiyorum..
Duygu ve Düşünce

Beyza DoğuçYazar · 0 kitap
1996 yılında dünyaya gelen Beyza Doğuç Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk okul, orta okul ve lise eğitimini tamamladıktan sora Üniversite eğitimini de Ankara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. Aslen nereli olduğuna dair net bir bilgi bulunmasa da verdiği bir röportajda kendisini Ankaralı hissettiğini dile getirmiştir. Hayatının hep bir yerinde müziğin olduğunu söyleyen Beyza Doğuç kendi besteleri ile şarkılar yapmaya başlamıştır.