10 Şubat 2022
Şule Yayınları
9786258062052

2022 32. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2022 23:55
Selamün aleyküm... Bu kitabı bir ablamın kütüphanesinde görüp almıştım ve beğenerek okudum. Yazar, Cemil karakterini biraz kendisininde başından geçen acı tecrübe ile kaleme almış anladığım kadarıyla. Başından geçen olayları ve kaçma planlarını, insanlarla olan tecrübelerini anlatmış.Bazı şeylere sadece dokunarak geçmiş ama oraların gerçeklerini bilmek bile insanın içini acıtıyor.(Çünkü kitap darbe zamanında, ceza evine yanlışlıkla düşmüş, suçsuz bir genci anlatıyor.) Kitap ve yazara bir şans verilip okunmalı bence. Anlatım dili çok akıcı.
2022 59. kitabı
Yazarların ilk eserlerinde (genellikle) dikkat çeken otobiyografik ögeler, Kodes'te temiz bir kurgu ile aktarılmış. *Temiz kurgudan kastım, yazarın, eseri olmuş mu olmamış mı dilemmasında bırakmamış olması. Henüz kurguya kendinizi bırakmadan, yazarın biyografisini okuyunca ve sonrasında metni yarıladığınızda, biyografinin şifrelenmiş taraflarını araladığınızı düşünüyorsunuz. Tertipli cümle dizilimleri ile rahatlıkla karakterin gelişim sürecini takip edebiliyorsunuz. Benim aklıma konusu itibariyle uzak bağlantılar olsa da Shawshank Redemption'ı getirdi Kodes hikâyesi. Gerçeklik ile kurgunun karıştığı yahut belki de çatıştığı o yer, ne zaman tam olarak görünecek? Mesela ben bir okur olarak, nasıl başka türlü anlayacağım Kodes'i? Duvarlarını görebilir miyim? Veya 'klik'leri duyabilir miyim?
2022 58. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2022 12:15
Bazı kitapları okuyup bitirdikten sonra şöyle kollarımı açıp sarıp sarmalamak geliyor içimden. Sanki öyle yaparsam kahramanın acısına ortak olabilirmişim, yanındayım ben hissiyatını yaşatabilirmişim

Cengiz KaraefeYazar · 1 kitap
Nisan 1957'de Üsküdar'da doğdu. Nüfusa kaydı Erzincan, Kemah olsa da çocukluğun yaz tatillerini Kafkas kökenli babaannesinin köyünde, Biga'da geçirdi. Liseye kadar Üsküdar'da okudu, Otelcilik ve Turizm Okulu'nu Beyoğlu'nda, İktisat Fakültesi'ni Anadolu Üniversitesi'nde bitirdi. O yıllarda felsefi bir arayış için çıktığı Hindistan yolculuğu dönüşünde, 1970'lerin çalkantılı siyasi ortamında bir banka soygununa adı karıştı ve kendini 15 yıl cezaya çarptırılmış buldu. Cezaevinde geçirdiği bu dönemde felsefe ve inanç yönünde köklü değişimler ve manevi yolculuklar yaşadı. Evli ve üç çocuk babası yazarın, 2015 yılından itibaren katıldığı Pendik Yazı ve Şiir Atölyesinde kaleme aldığı romanı dışındaki öyküleri Birnokta ve Barbar dergilerinde yayımlanmıştır. Diğer Eserleri: Bilig Çocuk Mavi Kurt (Çocuk Romanı, 2017) Bilig Çocuk Tatil (Çocuk Romanı, 2017)