Komplo Yok

Mahir Kaynak
Tahmini Okuma Süresi:
5 sa. 25 dk.
Sayfa Sayısı:
191
Basım Tarihi:
Mart 2000
Yayınevi:
Timaş Yayınları
ISBN:
9799753624281
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Komplo teorisi!Herkes günlük yaşıyor,yoksa bozguncusundur(!)
9/10
·191 syf.··
2025 8. kitabı
"En yeteneksiz istihbaratçılar,tespit ettikleri casusu yakalayanlardır." "Bir ajan karşı tarafa verdiği zarardan çok fazlasını kendi örgütüne verebilir.Kendi ajanlarıma muhtemel bir hasım olarak hep endişe ile bakarım.Karşı tarafın ajanları,eğer tespit edilirse,bir maden kadar değerlidir" Akıllı adamın hâli bir başka oluyor.
Komplo YokMahir Kaynak · Timaş Yayınları · 200064 okunma
9/10
·191 syf.··
Beğendi
·
2015 112. kitabı
Oldukça güzel bir araştırma eseri. Eski bir MİT elemanı olan yazar 90'lı yıllarda olan olaylara çok farklı bir bakış açısı getiriyor. Oldukça güzel bir mantığı olan yazar Susurluk olayı, DYP-RP çekişmesi, Ortadoğu olayları, ABD-Rusya ilişkileri gibi önem arz eden olaylara farklı bir yönden bakıyor. Siyasi olaylara ilgi duyan insanların mutlaka okuması gereken bir kitap.
Komplo YokMahir Kaynak · Timaş Yayınları · 200064 okunma
Komplo yok incelemesi
8/10
·191 syf.··
2024 2. kitabı
·
16 saatte okudu
·
Okunma: 07 Mayıs 2024 13:11
Eski istihbaratçılardan Mahir kaynağın 1994 - 1998 yılları arasında yaşanan olayları öncesi ve sonrası dönemlerde Susurluk kazası , Irak İran savaşı Saddam Hüseyin devrilmesi , emniyet, MİT,Ordu kapışması kendi aralarında istihbaratçıların ülkeleri nasıl karıştırdıklarını , istihbarat olayları nasıl büyüttüğünü ülkelerde , Kürt sorunu hakkında , Kürt sorunun politikacılar tarafından nasıl kullandıklarını ve nasıl siyasi propaganda amacı için kullandıklarına ve daha birçok şeyi son 30 senenin olaylarını bir istihbaratçı gözünde olayları başka bir bakış açısıyla soru sorarak ve düşünmemizi isteyerek doğru bilgiye bize sunan bir kitap . Tavsiye ederim herkese bambaşka bir bakış açısı kazandırıyor.
Edebiyat
Komplo YokMahir Kaynak · Timaş Yayınları · 200064 okunma

Yazar Hakkında

Mahir KaynakYazar · 39 kitap
1934 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra 1948’de Kuleli Askeri Lisesi’ne gitti. 1953’te Harp Okulu’nu bitirdi. 1967’de askerlikten ayrıldı. 1961’de mezun olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde asistanlık yaptı. 1965’te doktor, 1971’de doçent oldu. O dönemlerde Millî İstihbarat Teşkilatı'na girdi. 1980 yılında Millî İstihbarat Teşkilatı'ndan emekli oldu. 1989’da İktisat profesörü oldu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi’nden emekliye ayrıldı. Mahir Kaynak, 9 Mart cuntacılarını deşifre ettikten sonra Millî İstihbarat Teşkilatı tarafından deşifre edilmiştir, belki de kendi istihbarat servisi tarafından deşifre edilen tek ajandır. Türk akademisyen Deniz Ülke Arıboğan'ın babası, eski basketbolcu Lütfi Arıboğan'ın kayınpederi idi. 14 Şubat 2015'te öldü. Cenazesi Karacaahmet Mezarlığına defnedildi. Kitapları - Uluslararası Eksende Terör ve Türkiye/ Terör Nasıl Bitirilir ? Nevzat Yalçıntaş,Mahir Kaynak, Ahmet Almaz Nokta Kitap. - Erdoğan operasyonu - Amerika 11 Eylül Afganistan Irak - Başımıza Çuval Geçirenler - Yeni Ortadoğu Haritası (Emin Gürses ile birlikte) - Büyük Ortadoğu Projesi ve Türkiye Üzerine Stratejik Analizler - Dünyayı Kimler Yönetiyor (Ömer Lütfi Mete ile birlikte) - İstihbarat ve Terör Oyunları - Maskeli Balo / Türkiye, ABD ve Diğerleri - Para İmparatorluğu / Kontrol Kimin Elinde? - Sil Baştan - Sonuçlardan Sebepler - Üç... İki... Bir (Ters Labirentlerde Final) - Yel Üfürdü Su Götürdü (otobiyografik hatıralar) ISBN 975-8486-13-6 - Derin Devlet (Ömer Lütfi Mete ile) - Yeni Dünya Düzeni - Mit ve Türkiye (Oğuzhan İhtiyar- Truva Yay.- Kısa Röportajı) - Geleceğin Türkiye'si Yeni Osmanlılar (Emin Gürses - Cem Küçük Röportajı) - Darbeli Demokrasi (Olaylar ve Çözümlemeler)