Kitapyurdu Doğrudan yayıncılık
Türler:

Komşu
2021 1. kitabı
Okunma: 21 Mart 2021 18:47
İlk kez bir kitap incelemesi yazıyorum ve bu kitapla başladığım için kendimi şanslı hissediyorum. Komşu - Yasin Doğan Akıcı, yalın ve anlaşılır bir dile sahip bu romanı tek solukta biterebiliyorsunuz. Günlük şeklinde yazılmış ve yazarın bahsettiğine göre tarihler ile yazım zamanları birbirine uyuyormuş, kitapta aslında birçok şey birbiri ile uyuşuyor ama sizin kitabı okuyup anlayıp öğrenmeniz daha uygun olur. Genç bir yazar için gayet güzel bir kitap olmuş. Yazarın gelecekte çok iyi işlere imza atacağını düşünüyorum. Teşekkür ederimm betelguese* Okuyacaklara tavsiye; Yedi günahı kitapla bağdaştırırsanız daha keyifli bir okuma deneyimine ulaşacağınıza inanıyorum.
KomşuYasin Doğan · Kitapyurdu Doğrudan yayıncılık · 07 okunma
(ÜST, YAN VE ALT) KOMŞU
Puan vermedi·108 syf.·
2021 10. kitabı
Kitabın yazarını tanıyor olmasaydım hayatım boyunca bu kitabı okumuş olmayacaktım. Bu kitabı ve Yasin Doğan'ın çıkacak olan diğer kitaplarını okumayı şu şekilde değerlendiriyorum; insanlarca tanınan ünlü bir yazar haline nasıl gelinir? Tekniği, dili -üslubu- ve kendine 'has'lığı konularındaki gelişim sürecini ve ilerleyiş şeklini takip etmiş, deneyimleyerek öğrenmiş olacağım -umarım-. Kitap, yazarın 'komşuluk' ve 'komşu' konularındaki -biraz da yazarın kendi hayatındaki- yaşanmışlıkları günlükler ile anlatıyor. Komşuluk -artık- bir çoğumuzun uzak kalmış olduğu veya bilmediği bir konu, o yüzden kitaptan yapabileceğimiz çıkarımlar bizlere bu konu hakkında birçok öğretecektir. Yazarın bazı günlüklerin sonuna "Rüyanızda en sevdiğiniz şeyi görün" yazması hoşuma gitmişti açıkçası, beni -okurunu- düşünen bir yazarmış gibi hissettirdi. Belki de, yazarın günlüklerinin sonundaki o güzel dilekleri sadece kendineydi... Bir eserde 'inandırıcılık' ve 'ikna' kavramı çok önemli kavramlardır. Yazar, okuyucusunu ikna edemezse, inandıramazsa yazdıklarına okuyucu, Yazarın ona yansıtmak istediği hisleri hissedemez -veya istediğinden çok daha azını hissettirir-. Örneğin, "iyi hissetmiyorum" şeklinde yazan birisi, söylediklerini okuyucusuna inandırmazsa, onu 'iyi hissetmediğine' ikna etmezse o sözleri pek değerli bulamaz okuyucu, yazarın sözleri 'etkili' olamaz. Bu kitapta da bunu hissettim çok defa. (Ya da 'hissedemedim' demek daha doğru olabilir) Yazar bir olay hakkında okuyucusuna bilgi verirken okuyucusuna o olay hakkındaki bilgisizliğini hissettirirse (yani üslubundan kaynaklı olarak bunu -olaylar hakkındaki bilgisini hissettiremezse) o söylenilenler pek inandırıcı gelmeyebilir.(Bu belki de bildiklerini anlatmadaki yetersizlikdir -bilemedim-.) Zaten kitabın Sonsöz'ünde de bu
KomşuYasin Doğan · Kitapyurdu Doğrudan yayıncılık · 07 okunma