Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Korku Siyaseti ve Siyaset Korkusu

Halis Çetin

Korku Siyaseti ve Siyaset Korkusu Gönderileri

Korku Siyaseti ve Siyaset Korkusu kitaplarını, Korku Siyaseti ve Siyaset Korkusu sözleri ve alıntılarını, Korku Siyaseti ve Siyaset Korkusu yazarlarını, Korku Siyaseti ve Siyaset Korkusu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
ideolojiler de tıpkı dinler gibi , çok güçlü bir korku ve iman gerektirir ve kendi dışındaki dünyaları cehennem, kendi vaat ettiği dünyayı ise cennet olarak tasvir eder.
siyasal iktidar, gerek meşruiyeti sağlamak gerekse toplumsal itaatin meşrulaştırılması için korku üretmek için dini kullanır. din, siyasal iktidar meşruiyetinin en eski ve en güçlü aracıdır. dine bu özellikleri veren, onun aşkınlaştırıcı ve kutsallaştırıcı gücüdür.
iktidar, umut ve korku tükendi mi biter. çünkü iktidarı yaratan, çıkar umudu ve zarar korkusudur.
Türkiye'de
artık hiç kimse güvende değildir ve herkes haddini aşma ya da bozgunculukla suçlanma ihtimaliyle karşı karşıyadır.
Reklam
devleti yaratan korku, devlet tarafından büyütülür. en hızlı yayılan virüs olan korku, insanların bedenlerine ve ruhlarına sirayet eder.
halbuki farklılıklarımızla güzeliz...
korku siyaseti toplumda "aynı"lık kültürünü yaratır. birbirine benzeyen, farklılıklardan korkan toplumsal korku düzeni kurulur.
korku siyasetinde eğitime hakim olan temel algı bilmenin cesareti değil, bilginin korkusudur. yani gerçeği bilmekten korkmaktır. çünkü korku siyaseti bilir ki "gerçekler insanı özgürleştirir."
"size böylesine hakim olan kişinin iki gözü, iki eli, bir bedeni var ve herhangi bir insandan daha fazla bir şeye sahip değil. yalnızca sizden fazla bir şeyi var; o da sizi ezmek için ona sağlamış olduğunuz üstünlük. eğer siz vermediyseniz, sizi gözetlediği bu kadar gözü nereden buldu? sizden almadıysa, nasıl oluyor da sizleri dövdüğü bu kadar eli oluyor? kentlerinizi çiğnediği ayaklar sizinkiler değilse bunları nereden almıştır?"
Reklam
insanlar kendileri gibi olan diğer insanlara ne zaman korku, aşkınlık, mutlaklık ve egemenlik hakkı verdilerse kendilerini hep onların kulu veya kölesi olarak buldular.
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.