Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Köroğlu

Refik Durbaş

Köroğlu Hakkında

Köroğlu konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
8/10
1 Kişi
16
Okunma
2
Beğeni
1.320
Görüntülenme

Hakkında

"Köroğlu elinde sazı dağa taşa; gece yatağında yatanın rüyasına, gündüz harmanında güneşin ışığını tırpan vurana; pınarların serin suyuna, kır çiçeklerinin kokusuna söyledi: Köroğlu'yum kayaları yararımHalkın kılıcıyla hakkı ararım Şahtan padişahtan hesap sorarım Uykudan uyanan katılır bana Doksan dokuz gün geçmeden doksan dokuz koç yiğit toplandı Köroğlu'nun çevresinde. Dünyanın avanak zamanı; anasından kaçan, babasına küsen; yavrusuna ekmek getiremeyen, yavuklusunu bezdiren Çamlıbel'e, Köroğlu'na geldi." Geçmişin düşleri, kültürümüzün zenginliği halk hikâyeleri edebiyatımızın usta kalemleri tarafından çağdaş bir yorum ve dille yeniden anlatılıyor. (Tanıtım Bülteninden)
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 20 dk.Sayfa Sayısı: 188Basım Tarihi: 2014İlk Yayın Tarihi: 2007Yayınevi: Doğan ve Egmont Yayıncılık
ISBN: 9786050921823Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 71.4
Erkek% 28.6
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Refik Durbaş
Refik DurbaşYazar · 79 kitap
10 Şubat 1944'te Erzurum Pasinler'de doğdu. Liseyi İzmir'de bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ndeki öğrenimini yarıda bıraktı. Gazeteciliğe 1967'de Yeni İstanbul gazetesinde başladı, yirmi yıl Cumhuriyet gazetesinde çalıştıktan sonra 1992'de emekli oldu. Ardından Sabah gazetesinde kitap ve sanat sayfaları hazırladı. Yeni Yüzyıl gazetesinin kuruluşunda görev alarak kültür-sanat bölümünü yönetti. Yeni Yüzyıl ve Ateş gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Sabah gazetesinde iki yıla yakın "Sabah Posta Kutusu" köşesini yönetti. İkinci Yeni esintisi ile başladığı şiir anlayışı, zaman içinde daha toplumsal meselelere doğru yöneldi. Kendine özgü dili ve benzetmeleriyle, baştan beri tavrını ve varlığını keskinleştiren, anlam kadar biçime de önem veren şiirler yazdı. Çarşıların, işçi kızların, pazar yerlerinin, çay evlerinin dünyasını yansıtan şair olarak tanındı. Şiirinde günlük konuşma dili içine ustaca serpiştirilmiş eski sözcükler de kullandı. 1 Aralık 2018 tarihinde akciğer kanseri tedavisi gören ve diyaliz hastası olan Durbaş, sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Medeniyet Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındıktan sonra hayatını kaybetti. 2 Aralık 2018 tarihinde Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.