Dünya Tarihçesi 6. Kitap

Kozmik Şifre

Zecharia Sitchin
2006
Ruh ve Madde Yayıncılık

Açık ve Net ! Yok ağlayacaksınız; o zaman oynamayın, derim.
·304 syf.·
2024 10. kitabı
İlk defa bir kitap tam bitmeden bir inceleme yazma gereği duydum. Çünkü kitap bittiğinde de belirtmek istediğim noktalar değişmeyecek. Şöyle ki; İnsanoğlu nereden geldi, nereye gidiyor…Kendini
2025 35. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2025 20:00
Merhaba arkadaşlar. Hepimize mutlu bir hafta sonu ve iyi bir akşam dilerim. Bu seride en çok merak ettiğim eserlerin başında bu kitap vardı. Eleştirenler çok fazla eleştirmiş övenler çok fazla övmüş
Önsöz
2024 110. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2024 03:53
Yeni Dünya'nın keşfi, Avrupa'nın tarih kayıtlarında El Dora do'nun, şu amansız altın arayışının izini taşımaktadır. Ama Yeni Dünya'nın fatihleri, Yeryüzünde ve bu yeni topraklarda binlerce yıl önce meydana gelmiş bir arayışı yalnızca yeniden oynadıklarını hiç bilmiyorlardı! Kayıtların ve de yeni bulunan bu zenginliklerin tetiklediği para hırsı, yağmacılık ve nedensiz tahribat hikayelerinin altına gömülmüş olan o dönemin tarihçelerinde, Avrupalıların Eski Dünya' dakilere çok benzeyen uygarlıklara rastlamaktan dolayı nasıl şaşırdıklarının kanıtları da vardır: krallıklar ve maiyetler, şehirler ve kutsal bölgeler, sanat ve şiir, göğe yükselen tapınaklar, rahipler ve de haç sembolü ile Her Şeyi Yaratan inancı. Son olarak ama bir o kadar da önemlisi, giden ama döneceklerine söz veren beyaz tenli, sakallı tanrılara ilişkin kehanetler. Mayaların, Azteklerin, İnkaların ve onların atalarının yeni dünya fatihlerinin aklını karıştıran gizemleri ve muammaları, beş yüz yıl sonrasında bile bilginleri de halkı da hala şaşırtmaktadır. Yeni Dünya' da böyle büyük uygarlıklar nasıl, ne zaman ve niçin doğmuştu? Onlar hakkında daha çok şey öğrendikçe, bun ların kadim Yakın Doğu'nun uygarlıklarının tarzını daha çok taşıyor görünmeleri yalnızca bir rastlantı mıdır? Yanıtların ancak Annunakilerin, yani "Gökten Yer' e İnmiş Olanlar"ın Yeryüzündeki varlığının bir mit değil de bir olgu olarak kabul edilmesiyle bulunabileceğine eminiz. Bu kitap, kanıtları sunmaktadır. .

Zecharia SitchinYazar · 12 kitap
On kitaplık "Dünya Tarihçesi" adlı kitap serisiyle tanınmış, Yahudi asıllı gazeteci ve amatör sümerologdur. Çivi yazısı dışında hiç bilinmeyen "ölü diller" konusunda da çalışmaları vardır. Londra Üniversitesi'nden ekonomi diploması aldı ve 1952'de New York'a taşınmadan önce İsrail'de editör ve gazeteciydi. Bir gemicilik şirketinde yönetici olarak çalışırken, kendi kendine Sümer çivi yazısını öğrendi. Immanuel Velikovsky ve Erich von Däniken gibi yazarlara benzer şekilde Sitchin, dünya dışı olayların eski insanlık tarihinde önemli bir rol oynadığı varsayılan hipotezleri savundu. Sitchin pre-astronotiğin tanınmış bir temsilcisidir. Kitaplarında, hıristiyanlık öncesi antik sümer çivi yazılı metinlerin çevirisine dayanan teorisinde, tarih öncesi çağlardaki varsayımsal bir onikinci gezegen olan Nibiru tarafından Anunnaki adındaki uzaylılar kendi gezegenlerindeki (Niburu) atmosfer zararını onarabilmek için dünyamıza gelip çalıştırmak için ilkel işçi olarak olarak insanı yaratmıştı. Çevirdiği tabletlerden yola çıkarak Nibiru gezegeninin güneşin etrafında 3.600 yıllık eliptik bir yörüngede olduğunu iddia etti. Sitchin'in kitapları dünya çapında milyonlarca kopya satmış ve 25'ten fazla dile çevrilmiştir. Eserleri 12. Gezegen (1976) Gökyüzüne Merdiven (1982) Tanrıların ve İnsanların Savaşları (1985) Kayıp Diyarlar (1990) Zaman Başlarken (1993) İlahi Karşılaşmalar (1995) Kozmik Tohum (1998) Enki'nin Kayıp Kitabı (13 Tablet yoktur. Bu kitap, önsözünde de yazdığı gibi bir Derleme Roman'dır) (2002) Dünya Tarihçesi Seferleri (2004) Kozmik Şifre (2005) Ölmeyi Reddeden Kral (2014)