17 Mayıs 2026
Ephesus Yayınları

KLİŞELERİ YIKAN KİTAP!
·304 syf.·
2026 38. kitabı
DİKKAT! BU İNCELEME SPOİLER İÇERİR! Texting klişesini yıkan, gizem ve gerilim içeren bir kitap olmuş. Ellerine sağlık
Melisa Şentürk
:) Sonunu gerçekten tahmin edemedim. Zarf detayına bayıldım. Mesajlaşmalar çok güzeldi. Linda ve Ateş'e bayıldım. Maya biraz şapşaldı :) Linda'nın annesinden nefret ettim. Manyak bu kadın! Babası fena değildi. Ama genel olarak aileler çok kötüydü. Havva'ya çok üzüldüm ama bence Linda'nın suçu değildi. Kullanıcı'nın profesör olması ilginçti. Onun da yaşadığı şeyler kolay değilmiş. Ama bence psikolojisi normal biri değil. Kısacası tavsiye ederim. Anonim klişesini yıkan güzel bir kitaptı. Kitaba puanım 10. Herkese iyi okumalar dilerim.
Eksik hissettirdi
2026 43. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2026 18:11
Kitabın tarzı çok farklıydı ve bu hoşuma gitti. Texting şeklinde olması, karakterin telefonuna girmiş gibi olmamız fikri, gizemli durum olması, kitabın sonundaki zarf fikri vb oldukça etkileyici geldi. Bir saat içinde bitirdim, mesajlaşma kısımları oldukça büyük şekilde yazılmıştı, bazı sayfalar boştu, bazı sayfalar resimliydi, arada iki üç sayfalık büyük puntolu anlatımlar vardı. Kitabın yaş sınırı gerektirecek herhangi bir içeriği yoktu, 12-13 yaş itibariyle okunabilir. Kitap beklenti ve heyecan oluşturuyor ancak üzülerek söylüyorum ki ben aradığımı bulamadım. Kurgu çok sığ geldi, eksik hissettirdi. Verilmek istenen mesaj elbette güzeldi ancak bu hayal kırıklığımı hafifletmedi. En başta çözülecek çok bir durum olduğunu düşünmüyorum, bilmece/gizem olan kısmı fazla ortadaydı. Eğer amacınız bir gizem çözmekse hayal kırıklığına uğrarsınız. Daha fazla ayrıntı eklenseydi, mesajlaşmalar arttırılsaydı ve gerçekten bizim çözebileceğimiz bir gizem şeklinde yazılsaydı bayılırdım, kitabın müthiş bir potansiyeli var çünkü. Kitap okumaktan ziyade oyun oynamak gibiydi ancak o yüzeysellikten dolayı yeterince keyif alamadım.
2026 18. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2026 12:40
Bu kitabı ilk çıktığından beri merak ediyordum ve hemen alıp okudum. Uzun zamandır Teksting okumamıştım konu bakımıyla beni bayağı bir içine çekmişti. Bu kitapta romantizm unsurları arayanlar koşarak uzaklaşsın çünkü böyle bir kitap değil. Ve yakın zamanda böyle bir olay yaşamış olarak bu kitabı okumak… Kitap yazışmalar üstünden gidiyor dört tane karakter var Linda, Maya, Ateş ve User. Ara ara anne babasından da bahsedilse de konu genelde bu dört karakterden ilerliyor. Kitap Lindanın bilinmeyen bir numara üstünden mesajlar alması ile başlıyor ve ister istemez o numarayla konuşmaya başlıyor. Ateş ise Lindanın çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda kıza aşık fakat Linda Ateşten uzak duruyor. Geçmişinde aslında onun suçu olmayan bir hata yapmış ve bunun suçluluğuyla mücadele ediyor. Ateş her ne kadar ondan uzaklaşmasa da ailelerde sıkıntı. Annesinin babasının ona olan tavrı değişmiş Ateşle bir araya gelmelerine izin vermiyorlar kız biraz da bulunduğu psikolojik durumdan ötürü aslında bu numarayla konuşmaya başlıyor. Ateş de bir şekilde bu numarayla konuştuğunu öğreniyor başta hiç bir şey yapmasa da aslında sonunda en önemli gerçeği ortaya çıkaran o oluyor. Yazarın aslında böyle bir konuya değinmesi çok iyi oldu. Bu temada sonu romantizimle biten çok kitap okudum çok da sevdim ama her zaman sonun mutlu etmeyeceğini insanlar bilmeli özellikle genç yaştaki herkes bu kitabı bir ders niteliğinde mutlaka okumalı bence. Ben kitabı çok sevdim. Sabah başladım şimdi bitti. Zaten yazışma üstünden ilerlediği için çok hızlı okunuyor yine düz yazı var tabiki ama üç sayfayı bulmuyor. Tam bir RS kurtarıcısı diyebilirim.
İnceleme
·304 syf.·
2026 38. kitabı
Kitap çıkdığı an okuma isteği gelmişti, hem tasarımı çok güzeldi, hem de texting olması çok hoşuma gitmişti ilk başta. Şimdi okuya bildim ve kendi şahsi düşüncelerimi sizlerle

Melisa ŞentürkYazar · 0 kitap
9 Ekim 2006'da Bursa'da dünyaya gelen Melisa Şentürk, çok küçük yaşlardan itibaren kitapların dünyasına girmiştir. Sosyal medya hesaplarında kitap yorumları yapan genç yazar aynı zamanda kendi eserlerini de yazmaktadır. "Kullanıcı" yazarın basılı olarak yayımlanan ilk eseridir.