Küpeli Asker

2010
Muştu Yayınları

2020 2. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2020 11:04
Kitabı bir abimin oğluna hediye aldım. En nihayetinde okumadan vermek olmaz diyerekten sayfaları birer ikişer çevirmeye başladım. Büyük punto ve bol resimli sayfalar çok uzun sürdürmedi Küpeli Asker ile muhabbetimizi. Öncelikle yayınevine şükranlarımı sunuyorum, hatasız ve mükemmel bir baskı olmuş gerçekten. Kitap şanlı kurtuluş mücadelemizin geçtiği yıllarda geçen bir öyküyü taşıyor yüreklere. Sanıyorum ki gerçek bir yaşantıyı anlatıyor. Küpeli askerimiz Nezahat çocuk yaşta annesini kaybettiği için kumandan olan babasının yanında, savaşın tam ortasında buluyor kendisini. Aldığı at binme, silah ve diğer askeri talimlerden sonra başarısı gözler önündedir. Katıldığı Gediz Muharebeleri'nde gösterdiği başarı ile iyiden iyiye orduda ismi konuşulmaya başlamıştır. Hikaye sürükleyici olduğu kadar eğitici ayrıntılarıyla da dikkat çekiyor. Kısım kısım tarihe değinip, dini ve vicdani değerlerimizi çocuklarımıza tam da olması gerektiği gibi aktardığına inanıyorum. Çok sevdim. Bugün yakınımda olan çocuklara, yarın kendi çocuklarıma zevkle okutacağım bir eser olmuş.
Tarih
2021 3. kitabı
Bu kitabı okudum çok güzel. 8 Yaşındayken annesini kaybeden 12 yaşında bir öksüz kız olan Nezahat babası komutan olan Halit bey ile 70.alay komandosunda kalmaktadır. Kız öğrenmeye çok hevesli. Sürekli babasından bir şeyler isterdi. Ancak babası kızına korktuğu için her istediğini yerine getirmez. Kızı görenler şaşkına dönerler. Çok güzel bir kitap. Herkese tavsiye ederim.
Puan vermedi·63 syf.·
2018 19. kitabı
Kitabı zevkle okudum. Sayfa sayısı az (60 syf), yazı puntosu büyük, resimleri çok olmasından;çabucak bitiyor.:)) Tavsiye ederim. İyi okumalar. Gerçek bir hayat hikayesi anlatılıyor. Kurtuluş savaşındaki küçük yaşta öksüz olan kız çocuğu Nezahat ın hikayesi. Başarılarından dolayı onbaşı unvanını almıştır..