2010
Martı Yayınları
Sıralamalar

2022 137. kitabı
New York Times Bestseller listesinden bir kitap, "Kuralsız." Önce kısa bir özet geçeyim, sonra gömme çalışmalarım olacak. Wyatt Hunt, askerlik mesleğinden sonra Çocuk Koruma Kurumunda çalışmaya başlar. Burada yıllarca çalıştıktan sonra üstü ile zıtlaşan Hunt görevinden ayrılır. Bir arkadaşının önerisi üzerine özel dedektif bürosu açar ve aslında hayatının işini bulur. Çocuk Korumadayken hayatlarını kurtardığı iki kardeş onunla çalışmaya başlar. Eski okul arkadaşı, polis Juhle ile seneler sonra karşılaşınca aralarında gayri resmi bir ortaklık doğar. Hunt Kulübü adını verdikleri çalışma gruplarına günlük işlerinden başka heyecan arayan avukat ve savcı arkadaşları da katılır.  Bu sırada önemli bir yargıç evinde sevgilisi ile öldürülür. Akabinde olaya bir noktasından bağlı olan ve Hunt'ın hoşlandığı avukat Andrea ortadan kaybolur. Bütün bu olanlar gardiyanların oluşturduğu bir birliği işaret etmektedir. Herkes bir cepheden olayı çözmek için kolları sıvar.  Aslında Hunt, başarılı ve devamını okumak isteyeceğiniz bir karakter. Ama yaklaşık ilk 200 sayfasında olaya bir türlü girememesi ve muhtemelen Martı yayınlarının bir zamanlar çok kötü olan (kitap 2010 basımı) çeviri ve editasyonu yüzünden okumak çok zorlaşıyor. Dipnotları sayfa altında bulamayışınız var bir de. Sadece iki dipnot yerli yerindeydi. Gerisi tamamen kaymış, açıklamayı bulmak için sayfalar öncesine, bir önceki notun olduğu sayfaya gitmeniz gerekiyor.  Yani sıkan bir okuma oldu ama belki yeni bir çeviri ve basımla okunabilir, yoksa niye bestseller olsun di mi?
2018 5. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2018 14:18
Konusunun güzel olmasına karşın akıcılığı oldukça vasat. Bunu çok ayrıntıya girmesi ve hikayede çok fazla isim geçmesine bağlıyorum. Kitapta rolü olmayan kişilerin (yani buna konuk karakter dersek eğer), uzun uzun ve ilgi çekici olmayan konuşmaları kitabı fazlasıyla boğmuş.
KuralsızJohn Lescroart · Martı Yayınları · 2010110 okunma
İlk öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben kolay kolay asla bir kitabı yarım bırakmam çünkü öyle bir huyum var ve içim yarım bıraktımsa eğer hiç rahat etmez. Yani kısaca kitap yarım bırakmam. Ama bu kitap... baygınlık geçirdim tam manasıyla. İki yüz sayfasına zar zor dayandım. Dedim olaylar ha başladı ha başlayacak, bir elli sayfa daha, bir otuz sayfa daha... Ama yok yahu! Bir başlamadı. Ve o kadar sıkıcıydı ki anlatım, karakterler o kadar kötüydü ki, konu, cinayet o kadar sıradandı ki... tahammül etmesi gerçekten çok zordu. Sonu ne oldu, nasıl bitti, sonradan aksiyon başladı mı başlamadı mı bilmiyorum ama merakta etmiyorum açıkçası. Zerre sevmediğim bir kitap oldu, halbuki arka kapağı çok ama çok ilgimi çekmişti. Ve Harlen Coben'in öndeki o yorumunu da görünce dedim Zülal, efsane bir kitaba başlıyorsun herhalde ama hiçte umduğum gibi gelişmedi olaylar. :D Kısaca sevmedim, tavsiye etmem. Ama beğenenler de olabilir belki mesela Harlen Coben beğenmiş... Emeğe saygı olarak bir puan veriyorum ama sadece saygımdan. :D Şimdilik bu kadar. Herkese iyi günler!

John LescroartYazar · 7 kitap
Amerikalı New York Times Best Seller yazarı. Suç ve gerilim romanlarıyla tanınır. Romanları 75 ülkede 22 dile çevrilmiş ve 10 milyondan fazla satmıştır.