Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni

Muazzez İlmiye Çığ

Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni Gönderileri

Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni kitaplarını, Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni sözleri ve alıntılarını, Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni yazarlarını, Kur'an, İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tıbbın başlangıcı da Sümerlilerde. Hastalıkları, onlara yarayacak ilaçları gözlemişler, çeşitli ilaç reçeteleri yazmışlardır. Hastaları iyi etmek için yalnız ilaca değil sihire de başvurmuşlardır. Sihir, bu çağda bile aynı amaçla kullanılıyor.
Batı'da uygarlıkla ilgili her konunun başlangıcı Yunah'da denir. Halbuki şimdi yapılan araştırmalar bunun yanlış olduğunu, hepsinin kaynağının Sumerlilere dayandığını gösteriyor.Bana Sumer yolunu açarak bunları açığa çıkarma olanağını sağ­layan ölümsüz Atam'ı şükranla anıyorum.
Sayfa 95 - Kaynak Yayıncılık - 36. Basım
Reklam
R. Cooper kitabının 209. sayfasında şunları yazmış
İlk insanın çamurdan meydana geldiğini ve hayat nefesi verilerek canlandığını düşünmek, kadının erkeğin kaburgasından yaratılmış olduğunu kabul etmek ancak barbarların yaşadığı çağa ait olmalı. Bunlara inananlar ayınküflü peynirden yapıldığı din kitaplarında yazılsa ona da inanırlar. İnsanlar Adem ile Havva'dan üremiş olsalar bu kadar farklı ırklar nasıl meydana gelir?
Sayfa 45 - Kaynak Yayıncılık - 36. Basım
Kuran, Tevrat gibi uzun yıllar yazılmamıştır. Muhammed’in vahi olarak söyledikleri taşlar, hurma dalları, kemikler üzerine yazılmış. Peygamber öldükten sonra bu yazılanlar ve Kuran’ı ezberleyenler bir araya getirilip tek kitap haline getirilmiştir.
Yahudi bilginler, Nabukadnezar tarafından Babil’e sürülüyor. Sonradan Babil’i alan Persler Yahudileri geri ülkelerine yolluyorlar. Bunlar döndükleri zaman halkının tanrılarından uzaklaştığını görünce onlara Tanrılarını yeniden hatırlatmak için Tevrat’ı yazıyorlar. Bu yazımda Babil’de öğrendikleri çeşitli mitleri de ekliyorlar. Yani Tevrat bilindiği gibi Musa tarafından yazılmıyor. Zaten kitapta Musa’nın ölümünden bahsediliyor.
İslam’da Tevrat’tan farklı olarak Adem’i cennetten yılan değil şeytan çıkartıyor ve ne Havva’nın adı ne de kaburgadan yaratıldığı yazılı.
Reklam
Kuran’da bazı hocaların uydurduğu gibi başlarını örtmeyen kadınların cehennemde saçlarından asılacak şekilde bir ayet olmadığı gibi örtülenlerin de cennete gideceğini söyleyen bir ayet yoktur.
Asur kralı, yaptığı bir kanunla evli ve dul kadınların başlarını örtmeye mecbur etmiştir. Fakat kızlar, cariyeler ve sokak fahişelerinin örtünmesi yasak, yaparlarsa ceza var.
Hıristiyanlık’ta olduğu gibi Sümer’de de günah çıkaran rahipler vardı, bunlar kırmızı elbise giyerlerdi.
Araplarda zina yapan kadınların taşlanması Tevrat’ta olmasına karşın, Kuran’da böyle bir ceza yok.
Reklam
İslam’da hukuk ancak Arapların Irak topraklarını ele geçirdikten sonra kurallaşmıştır.
Temizlik Sümerler için çok önemliydi. Tapınağa girerken ya da kurban keserken suyla temizlenme adetleri vardı. “Yıkanmamış elle yemek yeme!” Diye atasözleri vardır.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.