Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kur'an Vahyi’nin Yazıldığı İlk Malzeme

Veli Kayhan

Kur'an Vahyi’nin Yazıldığı İlk Malzeme Hakkında

Kur'an Vahyi’nin Yazıldığı İlk Malzeme konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
1
Okunma
Beğeni
255
Görüntülenme

Hakkında

Rasûlullah’a (sas) değişik zaman, mekân ve şartlarda gelen vahiy, O’nun emriyle ve huzurunda, o anda temini mümkün en kolay malzemeye; tablete, tahtaya, hurma kabuklarına, deri parçalarına, kürek kemiklerine vs. yazılmıştır. Vahyin resmî yazılışı dışında Ashâb (ra)’dan bazıları da kendileri için, imkanlarının elverdiği nisbette elde edebildikleri muhtelif malzemelere vahyi yazmaktaydılar. Ancak Rasûlullah (sas)’in huzurunda yazılan Kur’ân-ı Kerîm vahyi hep bu eğreti, iptidâî malzemeler üzerinde kalmamış, daha sonra bunlar yine O’nun huzurunda sayfalarda bir araya getirilmiştir (te’lîf). Dolayısıyla, Nebî (sas) daha hayatta iken Kur’ân düzgün parşömen sayfalarda bir araya getirilmiştir. Ancak bu sayfalar o gün için iki kapak arasına konularak bir mushaf (kitap) haline getirilmiş değildi; her bir sûre kendi içinde bütünlük oluşturacak biçimde müstakil sayfalarda, fasiküller halinde bulunmaktaydı.
Tahmini Okuma Süresi: 3 sa. 58 dk.Sayfa Sayısı: 140Basım Tarihi: Temmuz 2014Yayınevi: M. Ü. İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınları
ISBN: 9789755483320Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Yazar Hakkında

Veli Kayhan
Veli KayhanYazar · 1 kitap
Veli Kayhan, 10.02.1951’de Kayseri Hacılar’da doğdu. İlköğrenimini Hacılar Merkez İlkokukulu’nda tamamladıktan sonra 1961–1962 öğretim yılında Kayseri İmam-Hatip Okulu’na kaydoldu. 1969 yılında buradan mezun oldu ve aynı yıl Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’ne girdi. 1973 yılında mezuniyetinden sonra aynı yıl Kayseri İmam-Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmeni olarak göreve başladı. 1975–1982 yılları arasında müdür yardımcılığı görevinde bulundu. 1982 yılında Arap Dili öğretim görevlisi olarak İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ne intikal etti. Aynı yıl YÖK’ün ihdası ile Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı’nda önce araştırma görevlisi, bilahare öğretim görevlisi olarak görevine devam etti. M. Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden, “Ğarîbu’l-Hâdis İlmi” adlı çalışmasıyla 11.09.1984 tarihinde yüksek lisans diplomasını, “Kur’an İlimlerinin Doğuşu ve Gelişmesi” adlı çalışması ile de 17.10.1991’de doktorasını aldı. 1994 yılında E. Ü. İlahiyat Fakültesi’ne geçti.