Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kur'an'da Hz. Peygamber

Bayraktar Bayraklı

Kur'an'da Hz. Peygamber Sözleri ve Alıntıları

Kur'an'da Hz. Peygamber sözleri ve alıntılarını, Kur'an'da Hz. Peygamber kitap alıntılarını, Kur'an'da Hz. Peygamber en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnkârda inadı kıracak tek güç Kur'an bilgisidir.
Bizler Kur'an'a sımsıkı sarılmadıkça ne Yüce Allah'ın emrini ne de Hz. Peygamber'in sünnetini yerine getirmiş oluruz. Üzerinde çalışılmayan, anlaşılmayan hayata uyarlanmayan Kur'an'a nasıl sımsıkı sarılmış olunacaktır. Hz. Peygamber Kur'an'a sarılırken, bizler beşeri görüşlere sarılıyoruz, sonra da Hz. Peygamber'in sünnetini arıyoruz ve o sünneti namazların sünnetlerini kılmanın duvarları içine hapsediyoruz.
Sayfa 56
Reklam
İslâm âlemi, mezheplerin zincirinden, bağından,cemaatin özgürlük tanımayan baskısından, tarikatların bencilliğinden kurtulmadıkça,oralardan hicret etmedikçe kurtuluşa eremeyecektir. Bütün bu odak noktalarından Kur'an'a hicret etmek için bizim için en büyük ibadet olacaktır. İslâm ve Kur'an okuluna girip oraya hicret etmekten daha büyük hicret olur mu?
Müminler Hz. Muhammed’i bir beşer ve bir peygamber olarak tanımalı,anlamalı,tâbi olmalı ve bu kimliğin ötesine asla geçmemelidirler.
"İnsanlık, farklı inanç ve düşüncelere tolerans göstermek, inanç ve düşünce özgürlüğüne saygı göstermek konusunda orta çağ zihniyetinden bir adım ileri gidememiştir."Benim gibi inanmıyor, benim gibi düşünmüyorsan, benim yanımda, benim bulunduğum sosyal ortamda, hatta ülkemde yerin yoktur zulmü hiç dinmedi, hiç hafiflemedi, hiç irtifa kaybetmedi. Hâlâ insanlar inançlarından, düşüncelerinden, kanaatlerinden dolayı sürülmekte, dışlanmakta, işleyen çarkın dışına çıkarılmaktadır. "Benim gibi düşünmez ve benim gibi inanıp hayatını yaşamazsan sana dünyayı dar ederim"baskısı öylesine metod değişikliğine uğradı ki, farkına varmadan işlemekte, icraatını sürdürmektedir. Özgürlüklere saygı orta çağdan daha geriye düşmekte, uzaklardakiler bile birilerinin özgürlüklerine müdahale edebilmektedir.Hz. Peygamber böylesine bir baskı neticesinde hicret etmek zorunda kaldı. İnanç ve ibadet özgürlüğü uğruna yapılan bu hicret, bir iman yurduna, bir özgürlükler diyarına olmuştur. Bir bakıma nefis ülkesinden beyin ve gönül ülkesine olmuştu.Karanlıklar ülkesinden, nur ülkesine olmuştu. İşte biz böyle bir çabanın neticesinde aldığımız bu dini,kötülüklerden hicret ederek yaşamalıyız,öğretmeliyiz ve gelecek nesillere bırakmalıyız. "
Sayfa 238 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
"Kurân üniversitesi, bilgiyi beyinden gönül' e, oradan nefse indirip bütüncül bir eğitimi gerçekleştirmeyi en öne almakta, kapısında "aklını kullanamayan bu kapıdan içeri giremez" ifadesini yazmaktadır. Çünkü okumayı, aklı harekete geçiren ve onu düşünmeye sevk eden bir güç olarak görmektedir. Aklı harekete geçirip düşündürmeyen okumanın Kurân üniversitesinde yeri yoktur."
Sayfa 45 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Reklam
Mü'minler Hz. Muhammed'i bir beşer ve peygamber olarak tanımalı, anlamalı, tabi olmalı ve bu kimliğin ötesine asla geçmemelidirler.
Sayfa 23 - Düşün Yayıncılık
"Müslüman toplum ortada olduğundan insanlara örnek olur,onların problemlerini çözer, dertlerine derman olur,sosyal hastalıklarına çare üretir. İnsanları Allah'ın yaratığı olarak anlamaya çalışır ve onlara saygı duyar.Farklılıklardan ziyade benzer yönleri öne çıkarır. Daima insanlara yardımcı olmaya çalışır ve onlar için bir denge unsuru olur Bütün bunları Hz. Peygamber yapardı. Onun peygamber olarak gönderilmesinin bir amacı da bu idi. Aynı görevleri mümin toplum, yani bizler de yapmalıyız. Mümin toplum problem üreten değil, problemleri çözen olmalıdır. O zaman hem Yüce Allah'ın dediğini, hem de Hz. Peygamber'in sünnetini yerine getirmiş olacağız. Hz. Peygamber'in şahitliği, yani örnekliği kendi yașadığı dönemle sınırlı değil, kıyamete kadar bütün nesillere örnek olacaktır. "
Sayfa 84 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
Kur’an üniversitesi,bilgiyi beyinden gönüle,oradan nefse indirip bütüncül bir eğitimi gerçekleştirmeyi en öne almakta,kapısında “aklını kullanmayan bu kapıdan içeri giremez” ifadesini yazmaktadır. Çünkü okumayı,aklı harekete geçiren ve onu düşünmeye sevk eden bir güç olarak görmektedir. Aklı harekete geçirip düşündürmeyen okumanın Kur’an üniversitesinde yeri yoktur.
"Üzerinde çalışılmayan,anlaşılmayan, hayata uyarlanmayan Kur'ân'a nasıl sımsıkı sarılmış olunacaktır. Hz.Peygamber Kur'ân'a sarılırken, bizler beșeri görüşlere sarılıyoruz, sonra da Hz. Peygamber'in sünnetini arıyoruz ve o sünneti namazların sünnetlerini kılmanın duvarları içine hapsediyoruz."
Sayfa 51 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
32 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.