Kur’an’ın Mahiyeti ve Yorumu

İlhami Güler

Kur’an’ın Mahiyeti ve Yorumu Gönderileri

Kur’an’ın Mahiyeti ve Yorumu kitaplarını, Kur’an’ın Mahiyeti ve Yorumu sözleri ve alıntılarını, Kur’an’ın Mahiyeti ve Yorumu yazarlarını, Kur’an’ın Mahiyeti ve Yorumu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Müminin kalbi katı ve kafası boş ise düşünmüyorsa, ihtiyaçlarına göre Kur'an'ın anlam derinliği artar ve zenginleşir. Kalbi diri ve kafası calışıyorsa onun anlamı normal sınarlarına çekilir. "Vicdan iş başında/aktif iken, Kur'an zihinde olmaz.."
Kur’an’ı okuyup doğru anlayan bir müminin aklı, hakikat ve adalet hususlarında gayrimüslimlerden daha avantajlı durumdadır.
Sayfa 134Kitabı okudu
Reklam
Kur’an’nın önerdiği düşünme “yol (sırat-sebil-şeriat)” iken; Haidegger’in ki “patika (orman yolu)” dır. Birincisi, insana güveni ve kolaylığı ifade ederken; ikincisi, ona güvensizliği ve modern dönemde zorluğunu ima eder.
Sayfa 119Kitabı okudu
Kur’an’da “ilm”, dünyanın bilgisi değil; Allah’ın, ahiretin ve ahlakın bilgisidir. Değişik fiil kalıpları ile ifade edilen “düşünme” ise, “bilim” anlamında var olanların “ne”liği “nasıl”lığını anlama/hesaplama değil; onların “niçin?”ini düşünmedir.
Kur’an’ın, kulak asılacak fikri gündem olmaktan çıkıp “kutsal kitap” olarak rafa kaldırılması, Müslümanın/ müminin sekülerleşmesi/dünyevileşmesidir.
Kur’an’ın temel davası, epistemolojik olarak salt kafa/zihin/mantık davası değil, kafayı da içeren bütüncül bir “kalp/ahlaki duygu” davasıdır.
Reklam
Geri17
79 öğeden 71 ile 79 arasındakiler gösteriliyor.