22 Ağustos 2024
Orijinal Adı:
The Bird King

2024 28. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2024 14:44
Kuş Kral, bir nevi kendini bulma kitabı diyebiliriz. Fantastik ögelerle maceranın harmanlandığı, yer yer meraktan arka arkaya okuduğunuz sayfalar, yer yer sıkıcı tasvirler... Haritacı Hasan ve Fatma'nın, egemenliğinin son dönemini yaşayan inparatorluktan, Kuş Kralı bulma yolculuğunda karşılaştıkları zorluklar, dostluklar ve amaca ulaşmalarıyla birlikte bir yol serüveni. Çok beğendim diyemem ama doğu fantazyası okumak isteyenler için önerilebilir.
Kuş KralG. Willow Wilson · İthaki Yayınları · 202413 okunma
2026 3932. kitabı
Benim için hem masalsı hem de derin bir yolculuk oldu. G. Willow Wilson’un anlatımı o kadar akıcı ki sayfalar ilerledikçe kendimi Endülüs’ün büyülü atmosferinin içinde buldum. Tarihle fantastiğin iç içe geçtiği bir hikâye okumak gerçekten çok keyifliydi. Kitapta en çok hoşuma giden şey, büyünün sadece gösterişli bir unsur olarak değil; özgürlük, inanç ve kimlik temalarıyla birlikte işlenmesiydi. Fatima karakteri bence oldukça güçlü ve etkileyiciydi. Onun cesareti ve sadakati hikâyeye duygusal bir derinlik katıyor. Hasan’ın haritalara hayat veren yeteneği ise kitabın en özgün taraflarından biri. Haritaların kapı gibi açılması fikri bana çok yaratıcı geldi. Aynı zamanda kitapta dostluk ve fedakârlık temaları da ön planda. Karakterlerin yol boyunca yaşadıkları zorluklar ve birbirlerine tutunmaları hikâyeyi daha anlamlı kılıyor. Bazı yerlerde tempo biraz yavaşladı ama atmosfer o kadar güzel kurulmuş ki bu durum beni çok rahatsız etmedi. Genel olarak Kuş Kral, hem fantastik ögeleri hem de tarihi arka planıyla farklı bir deneyim sunuyor. Sadece bir macera değil, aynı zamanda özgürlük üzerine düşündüren bir hikâye. Ben okurken hem keyif aldım hem de bitince hafif bir hüzün hissettim. Fantastik ama derinliği olan kitapları sevenlerin mutlaka şans vermesi gerektiğini düşünüyorum.
Kuş KralG. Willow Wilson · İthaki Yayınları · 202413 okunma

G. Willow WilsonYazar · 10 kitap
Amerikalı yazar, çizgi romancı ve gazeteci. Hayatının ilk yirmi yılını Mısır Kahirede yaşamıştır. İlk romanı Alif the Unseen ile 2013 yılında World Fantsy ödülünü almıştır. Müslüman olan Willow Wilson, Ms.Marvel de 16 yaşında müslüman süper kahraman Kamala Khan'ın da çizeridir.