Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna Sanatı

Uğur Batı

Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna Sanatı Sözleri ve Alıntıları

Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna Sanatı sözleri ve alıntılarını, Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna Sanatı kitap alıntılarını, Kusursuz Kararlar Vermek ve İkna Sanatı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Motivasyon en büyük zihin açıcı faktörlerdendir,zihin açar. Olivier Wendell Holmes bu durumu şöyle ifade eder: Yeni bir deneyimle zorlanan bir zihin, bir daha eski boyutlarına dönemez.
İnsanların çelişkili şeylere aynı anda inanabilme kapasitesi vardır. Bu yüzden hem mutlak güç sahibi Tanrı’ya hem de ondan bağımsız bir şeytana inanmasına şaşırmamak lazım.
Reklam
Unutmayın, insanın hayatta en kolay aldatabileceği aptal kendisidir!
Sayfa 206Kitabı okudu
Büyük imparator Aurelius, Roma şehir meydanına indiğinde kendisiyle birlikte yürümesi için arkasında bir uşak bulundururmuş. Uşağın tek görevi, insanlar imparatora övgüler yağdırırken Aurelius'un kulağına, 'Sen sadece insansın' diye fisıldamakmış, 'sen sadece insansın!"
Sayfa 171Kitabı okudu
Yıl başında, doğum gününde ve pazartesi alınan yeni kararların başında değişim vardır. Hep şöyledir: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve siz artık bambaşka biri olacaksınız. Daha mutlu, daha huzurlu, daha başarılı, daha zengin... Soru şu: Neden uygulanmaz bu kararlar ya da kısa sürede eski hayatınıza neden dönersiniz?
Sayfa 138Kitabı okudu
Reklam
İnsan zekâsı, beynimiz plan yapıp, bunları nedene bağlayıp, çözdüğü zaman artıyor. Evet, insan zekâsı artabiliyor.
BEYNİMİZ SİZCE DOĞRUNUN peşinde olan bir savcı mıdır? Yoksa seçimlerinde kendisinin haklı olduğunu iddia eden bir avukat mı?
Sayfa 215Kitabı okudu
Rufus Choate
"Hayatı boyunca okuduğu tek kitabı, dünyada yazılmış tek kitap zannedenlerden korktuğum kadar hiçbir şeyden korkmadım."
Bertrand Russell’ın “İnsanın akıllı bir hayvan olduğu söylenir. Hayatım boyunca bunun kanıtlarını aradım ancak bulamadım.” şeklindeki ifadesinin haklı olabileceğini düşünmekte fayda var. Çünkü ikna, öğrenme ve davranışla ilgili tüm bilişsel ağırlıklı kuramların tersine, insanların salt akıl değil çoğunlukla duyguların yöneldirmesiyle harekete geçtiğini düşünmemiz son derece normaldir.
Reklam
Mutluluk, keder, hüsran, kıskançlık, öfke, aldırmazlık, hayret, pişmanlık, arzu, acıma ve üzgün olma durumu... Daha birçoğu. Hepsi İçimizdedir. Alegorik olarak düşünüldüğünde cennet ve cehennem bile zihnimizdedir. Zihnimizdeki bir parantezdir bu. "Dünya, sonsuzlugun içinde küçük bir parantezdir" derler. Öyledir de. O nedenle bu sonsuzluğu bilip parantezle de ilgilenmek gerekir.
Sayfa 254Kitabı okudu
Nankör beyin
Kendini sürekli eleştiren ve yargılayan birine şöyle der İbn Haldun: Benim hakkımda düşündüğün şeyler “ben” değilim. Bu “sensin.”
Bana her şeyi bağışlayan güzel Tanrım, niçin verdiklerinin yarısını geri alip bana özgüven ve yeterlilik duygusu vermedin ki?
Sayfa 201Kitabı okudu
Beyin (analoji) İstanbul büyüklüğünde bir kent ve o kentte yaşayanları düşünün. Bu insanların her birine on bin adet ip verin ve her bi ipi başka birine bağlamasını söyleyin. Ve şimdi bu kenti on bin defa büyütün. Işte sonuçta ortaya çıkan şey beyindir.
119 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.