Ağustos 2021
Göl Kitap Yayıncılık

2021 21. kitabı
#Kitapyorum #ARALIKKITAPYORUM Aytaç Bozkurt #KyıSevmek insanların sağcılar,solcular,dinciler hatta kürtler diye ayrım yapıldığı içlerinde iyilerin olduğundan daha çok zalimlerin olduğu bir dönemde dahi aşkın varolduğunun romanıdır K'yı Sevmek. O dönemde yaşamış olanlar ne kadar karşı görüşe sahip olsalarda yaşadıkları acılar, kayıplar, yaşayamadıkları mutluluklar ve boşa çıkan umutlar ortaktır. Ve bu kadar olumsuzluklar içinde yeşeren aşk tohumları her yürekte ayrı bir heyecan.Ama bir çift kalp varki Ayşe ve Ahmet onlar birbirini çok sevdi.Her türlü olumsuzluğa rağmen. Ahmet'in birdenbire ortadan kaybolması ailesinin apar topar kimseye birşey söylemeden taşınması ve birdaha hiçbirinden haber alınamaması Ayşe'yi derinden yaraladı.Neler olmuştuda herşey birden bire karma karışık bir hal almıştı? Ahmet neden birden bire ortadan kayboldu? Ahmet'in ailesi neden apar topar taşındı? Ayşe Ahmet'e ne olduğunu bulabilecek mi? Ahmet geri dönecek mi? ALINTILAR "O ağaç Ahmet'le tek bağımdı.Her sabah ona günaydın derim.Gamze gamze güler çiçekleri. Ekildiği günden bu yana o aşkıma, ben onun fidanken ağaç olmasına tanıklık ettik." Ortada koca bir taş duruyor, biz hep birlikte tutup kaldırabilecekken, sen kaldıramazsın, ben kaldırırım kavgası yapıyoruz. Taş yerinde duruyor ve biz bir adım ilerliyemiyoruz. O dönemde yaşamış olan tuttuğu taraf önemli değil insan olması yeterli.Onlar için üzülecek ve yaşananlara inanamayacaksınız.Herkese tavsiye edeceğim bir kitap K'yı sevmek.Yazarımızın kalemi daim yolu açık olsun inşallah.
2021 133. kitabı
K'yi sevmek bir dönem romanı. Anarşinin kol gezdiği dönem, Ankara'da Üniversite okuyan Ayşe ile Kürt ama ülkücü Ahmet'in aşkı.. Merak ettiğim "K" aslında bir isim değilmiş, spoi olmasın diye ne olduğunu yazmıyorum. Ayşe'nin Ahmet'i beklemesi, umudu kalmayınca Ömer ile evlenmesi.. ve yıllar sonra Ahmet'in hayatta olduğunu öğrenmesi ile yasadığı şok. Sizi o döneme götüren sürükleyici bir roman.
2022 9. kitabı
Herkese merhaba size muhteşem bir dönem kitabıyla geldim. Bu kitapta aşk, acı, ızdırap ve sevdiklerini yitirenlerin çektikleri acılar var. Ayşe,Ahmet ve Ömer üniversiteden üç arkadaş Ayşe ve Ahmet'in gönlü birbirine düşer,aynı zamanda komşudur bu iki genç. Öte yandan Ömer'de sevdalıdır Ayşe'ye hemde Ahmet'e olan sevdasını bile bile.. Dedim ya dönem 80 öncesi okullar sağ sol olaylarıyla kaynamakta,Ömer ve Ahmette bu davaya gönül vermiş iki genç. Bir sabah Ayşe uyandığında Ahmetlerin evinin boşaltıldığını görür ve kala kalır kimseler nereye gittiklerini bilmez Ayşe ve babası kendi çevrelerine sorsalarda tatmin edici bir cevap vermez kimse yer yarılmış Ahmet içine girmiştir.Ayşe Ömer'e sordukça Ahmet'i lafı değiştirip bilmediğini söylemektedir. Aradan yıllar geçer ve bakalım hayat Ayşe'ye, Ömer'e ve Ahmet'e neyi gösterecektir Okurken hıçkıra hıçkıra ağlayarak okuduğum bir kitaptı Sevdayı, aşkı ne güzel anlattı Ayşe. Ama öte yandan bir sürü gencin gönül verdikleri davaları yüzünden neler yaşadıklarını okuyunca sanki onlarla o günleri tekrar yaşadım. Kesinlikle bu kitabı alıp okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Okuduktan sonra belkide onların aşkına ve sevdasına gıpta edeceksiniz. Kitapla ve sevgiyle kalın # İçeriden çıkan bir arkadaşım,sorduğumda şöyle dedi: Bir cephe değil orası,tek taraflı cehennem. Hani defalarca derileri soyulup ölmek için yalvaracak cehennem ahalisi gibiydik. Ölmek için yalvarıyorduk. İşte böyle bir durumdan geliyorum. 'Rengi sapsarıydı, dişleri kırılmıştı." # Bir hayat daha ,asla eskisi gibi olamayacak. Onu geride bırakırken,sadece Ahmet ve benim için değil,onun içinde tükenmiş umutlaraydi yolculuk. Kurduğu her saray bir bir yıkılmış,son kaleye,son sığınağa,oğluna gidiyordu. Bende her daim sorgusuz sualsiz bana açılmış kapıya ve kollara,şifa
Deneme, İnceleme, Edebiyat
2022 1. kitabı
Gece oldu yine, yeryüzü ne kadar renkli ise gökyüzü o kadar sade. Kandiller yandı yine. Ebedi mutlakın nurlu yansımaları. Onlar hep oradalar ve âşıklara aşinalar. Hangi âşık vardır ki çaresiz gecelerde yüzünü onlara dönmesin. Güneş doğar, ay bürür. Hiç değişmeyen nizam. Tam üç senedir bu temaşa döndürüyor başımı. Dervişin bir alamet beklemesi gibi bir işaret bekliyorum.” “İçeriden çıkan bir arkadaşım, sorduğumda şöyle dedi: 'Bir cephe değil orası, tek taraflı cehennem. Hani defalarca derileri soyulup ölmek için yalvaracak cehennem ahalisi gibiydik. Ölmek için yalvarıyorduk. İşte böyle bir durumdan geliyorum.' Rengi sapsarıydı, dişleri kırılmış.” “K'yı Sevmek”; Ayşe, Ahmet, Ömer ve onlarla birlikte olanları, ölümü, doğumu, sistemin çürüttüğü, öldürdüğü, yok ettiği bir devrin bıraktığı acıları sorgulayan bir roman. Kırgınlıkları, fedakârlık, tutku ve aşkları büyük bedellere yol açsa da, inanç ve adanmışlık o günleri yaşayan gençliğin en önemli özelliği… Romanda yer yer manevi sığınak arayışlarına, bazen de acılar karşısında yazgıya teslimiyete tanık oluyoruz… Satırlar arasında dolaşanların bir yerlerinin kanamaması imkânsız.