Leyla Edebiyatı

Umut Kozak
Toplum artık o derin toplum değilmiş, birçok yayıncı ve yazar âdetâ el birliği etmiş, “Kolay olanı, basit olanı, düşündürmeyeni, sorgulatmayanı verin, bu topluma müstehak.” demiş. El birliğiyle üretmişler, fabrika usûlü sunmuşlar serî kitapları. Okuyanlar leylâ olmuş, basitliğe vurulmuşlar. Üretenler, “Biraz İslâmî kelime koyun, biraz mecâzî aşk.. Günlük konuşma dilini geçmesin, yediden yetmişe herkes anlasın yazılanları. Büyük puntolarla basın, bir sayfayı bir cümle doldursun, hemen okunsun geçilsin. Serî üreteceğiz, serî… Devir edebiyat devri değil, ticâret devri..” demişler. Tüm bunları söylediklerini duymadık ama görüyoruz.    O derinlikten bu sığlığa.. O gölden bu çoraklığa.. Lâkin şimdi yeniden, O ummâna doğru…  
117 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

117 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
okuyun bilinçlenin :)
●LEYLA EDEBİYATI| Gecikmeli olsa da sonunda bitirdim kitabı, yazarın bir çok kitabını okudum hiç beğenmediğim olmadı bunu da en az diğerleri kadar sevdim. Ne anlatıyor diyecek olursanız, günümüz yazarlarını eleştiriyor, bir kaç satırlık oradan buradan laf alıp kitap yazan kendini yazar gören, takipçi sayısı yükselince hemen yazar olmaya koşan fenomenleri, tılsımlı kitap yazanları, aşkı basite indirenleri, hatta en çok şaşırdığım bu oldu çocuk yapmak için tüyo verenleri.. Bunun en büyük etkenlerinden biri de yayınevleri kaçınılmaz olarak tabi ki.. Depolarında bekleme olmasın hızlıca satılması için basılan kitaplar, kendini elit gösterme çabalarında olan insanlar için yazılan bu kitaplar malesef ki çok fazla, bunların önüne geçebilmek adına devletin izin vermesi gerektiğini ifade etmiş yazarımız haklı da. . Günümüz kızları hayatı aşk çevresinde dolaşıp leyla olarak gezdikleri için bu tür kitaplar yok satıyor, gerçekten bilgi edinip donanmak isteyen yok denecek kadar az. Kendimi bildim bileli bu tür kitapları sevmem, tabi hiç okumadım diyemem ama son yıllar da tercih ettiğim söylenemez. Edebiyatın nasıl olması gerektiğini, gerçek edebiyatçılardan örnekler vererek açıklamış, bundan sonra okumalarıma biraz daha dikkat ederek devam edeceğim. Ah neyse fazka konuştum gerçekten yazarın gördüğüm kadarıyla okuyucusu az, ama bir çok yazardan daha iyi kaleme sahip kendisi. Çok satanlar da yer alıp insana bir şey katmayan kitaplardan değil yazdıkları, herkese tavsiye ediyorum kaçırmayın bu kalemi. Dünya üç günlük kaliteli yazarlar okuyarak değerlendirelim.
Leyla Edebiyatı
Leyla EdebiyatıUmut Kozak · Kozak · 021 okunma
117 syf.
10/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Bu bir inceleme sayılamaz ama tamamen içimden geldiği için geldiği gibi bir şeyler yazmak istiyorum bu kitap hakkında. Ülkemizde bariz bir şekilde çoğumuzun farkında olmadığı, olsak da elimizden bir şey gelmediği bir edebiyat suistimali var maalesef. Günümüz yazarlarından çoğu yazmak için yazıyorlar ayaküstü söyledikleri iki sözü bir araya getirip kitap diye piyasaya sürüyorlar ve işin en acı tarafı bunların satın alınıyor olması. Yaşadığımız dönemdeki insanlar kendilerine bir şeyler katmak, az da olsa kendilerini geliştirmek için değil tamamen günlük yaşantılarından, çektikleri varoluşsal acılardan(!) birer parça bulmak, onları hikayelerine ekleyip popüler kültüre ayak uydurmuş olmak için okuyorlar. İşte bu kitap da tam olarak bu konu hakkında farkındalık oluşturmak için, sadece olanları seyretmekle kalmayıp bir şeyleri düzeltmek amacıyla bir yerlerden başlanmak için yazılmış bir nevi bir eleştiri kitabıdır. Kitaptan aldığım bir alıntıyla konuyu özetleyebiliriz aslında "Edebiyat, yazarın elinde geleceğe yakılan bir umut meşâlesi, toplum için bir şifa aracı olabildiği gibi, yıkıcı bir etkiye sebep olup adeta bir silah da olabilir. "
Leyla Edebiyatı
Leyla EdebiyatıUmut Kozak · Kozak · 021 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.