Çok güzel tasviye ederim
Kitapi okudum
Sjsizisnsk,ien2kx8wn2ox9wmwoxown2kdiejwkxiwjeisisiz8z9wis9zkwksowkziskwoz9wmwos9mzizosmwoz9sjwizisksoz
Herkese tavsiye ederim
LightbringerClaire Legrand · Sourcebooks Fire · 202128 okunma
Serinin son kitabı…
Her devam kitabıyla beklentileri düşüren bir serinin son kitabının okumasını o kadar uzun ve zorlu bir sürede bitirdim ki, bir ara kitabı bitirebileceğime dair inancımı kaybettim. Son 75 sayfada bazı bölümleri atlamış bile olabilirim.
Kurgu fikri aslında güzel. Yeterince parlatılsa – ve bu söylediğim tüm kitaplar için geçerli – bu kadar uzun olmasa daha keyif verebilirdi. Bir noktadan sonra yürümedi bazı şeyler; o savaşa bir türlü ulaşamamak, tekraren aynı olaylar etrafında dönmek… yazık olmuş bu seriye sanki.
Karakterlere gelirsek:
Audric… aptal herif. Rielle’ye karşı tavrı Corien’den farklı değildi. Ama Corien dürüsttü; kötü karakterli dürüst. Audric ise iyi etiketine sahip iki yüzlüydü. Bir tek Rielle’yi sevdim ben. Çaresizliği, kafa karışıklığı, tüm çabası kendini ait hissedebilmek içindi.
Genel olarak bu okumayı bir şekilde başarıyla tamamladığım için kendimi tebrik ediyorum. Mükemmel alıntılar içeriyor. Ama sanırım sonlara doğru Rielle’nin vedası… şimdilik favorim.
"Bana kızgın olabilirsin, benden nefret edebilirsin. Ne hissedersen hisset, seni ümitsizce sevdiğimi ve bu yüzden seni terk etmek zorunda kaldığımı bil."
IşıkgetirenClaire Legrand · Salon Yayınları · 202228 okunma
Son zamanlarda çıkan fantastikler beni kesmiyor şöyle detaylı bir fantastik okuyayım diyenler bu seriye baksınlar bence beni zaman zaman detaylar yorsada epik fantastik sevenler bayılır..gerçi bende oldukça sevdim bu arada kaliteli bir evreni ve karekterleri vardı merakla okudum sonuna kadar
Elena Simon tarafından ele geçiriliyor ve corienin altında eziyet ve işkence görüyor,gücünü kullanırsa Simon empiriumu kullanabilecek geçmişe portal açıp corieni geçmişe yollayacak bu sayede corien rielleyi daha iyi manipüle edecekki rielle intihar etmesin.
Ludivienin insan olma isteğiyle ölümsüzlüğünden kurtulmak istemesini okuduk ancak corien saldırınca korkuyor ölümden ,bu ne çelişki ?
Simonin bölümleride saçmaydı.Simon kahin altında işkence görüyor ki coriennzihninde planları görmesin, Elena corienin eli altinda işkencesini goruyorki kendi gücünü geliştirip geçmişe döndüğünde annesiyle yüzleşecek gücü olsun.
Ben bu kitabı hiiiic sevmedim.Nereden tuttuysam elimde kaldi.En yavaş okuduğum kitap oldu sanırım.Riellenin bölümlerinden nefret ettim.Gucunden dolayı tanri kompleksinde, corienin zihin manipülasyonu altında ,nereye çekilse oraya gitmesine sinir oldum.Ozellikle corienin intikam uğruna onu maşa olarak kullanması ve bunu aşk kisvesi altında yapmasına rağmen ikiside birbirlerini seviyorlarmis ? Ha nasi yani ? Yaptığı cinayetler ,yalanlar ortaya serilince audrici terkedip corienle hamileyken beraberlik yaşaması ise tek kelime ile igrencti.Ben zaten hem manipüle edip hem kullanıp hemde seviyor kelimesini anlayamıyorum.Bu sevgi değil ama yazar öyle adlandırılıyor.Incelemeyi bitiremeyecegim bile o denli rezaletti.
Rielle büyük bir kalp kırıklığı ile hayatının aşkı Audric’i, en iyi arkadaşı Ludivine’ı, evi olan Baingarde’ı ve halkını geride bırakarak kötü melek Corien’in yanına gitti.Çünkü içinde her ne kadar Güneş’in gücünü taşısa da aslında Kan’ın gücünü daha çok benimsediğini büyük bir acıyla fark etti.Artık kötünün yanında ve bu kötülük, Geçit’i yıkıp Dip Dünya’ya hapsolmuş bütün melekleri serbest bırakmasını istiyor ki savaş başlasın ve tüm dünyalara hükmedebilsinler.
Eliana, İmparator’un yani Corien’in eline düştü çünkü Corien, bin yıl önce Rielle ile başaramadığı yükselişi Eliana’nın güçlerini kullanarak başarmak niyetinde.Corien’in planına göre, Eliana’nın gücü sayesinde Simon zaman ipliklerini örebilecek ve böylece zamanda geriye gidip Rielle’i geri getirip planını kaldığı yerden devam ettirebilecek ve böylece hem savaşı hem de kaybettiği aşkı geri kazanabilecek.Ancak işler Corien için hiç de öyle düşündüğü gibi yürümeyecek, ne bin yıl önce Rielle ile ne de bin yıl sonra Eliana ile.
Böylece, yanlış bir zamanda yapılan yolculukla başlayan macera, doğru bir zamanda yapılan yolculuk ile daha da efsanevi bir maceraya dönüşüyor.
Mükemmeldi, süper ötesiydi ne desem az.Bu iki güçlü kadını çok özleyeceğim.Sadece Rielle ve Eliana’yı değil Simon, Audric, Zahra, ve Ludivine’ı da.Corien her ne kadar kötü ve başına gelenleri haketmiş de olsa onu da ayrı bir sevdim.İyi ki okumuşum, çok güzel bir final kitabıydı.Yazar ve seri favorilerime girdi.Empirium üçlemesi, Gölge ve Kemik serisini hatırlattı bana çoğunlukla, bir ara tekrar okumasını yaparım belki.
“Gecit düsecek
Zamanın geldiğini biri kan,
Diğeri ışık olan iki insan kraliçenin doğumuyla anlayacaksınız.
İki kraliçe yükselecek.
Yedinin gücünü taşıyacaklar,
birlikte Kaderinizi ellerinde tutacaklar.”
Eliana, yaşadığı ihanetin ve kayıpların şokunu atlatamadan, ilk başta farkına varamadığı bir kabusun içine sürüklenmişti. Sevdiklerinden ayrı düşmüş, geçmişin hayaletleri hiç ummadığı bir anda karşısına çıkmıştı. Başlangıçta bir nebze çekilebilir şartlarda yaşarken, hükmü altına girdiği canavarın sabrını kaybetmesiyle, tam anlamıyla en kötü kabuslarında bile hayal edemeyeceği kadar kötü muamelelere maruz kalmıştı. Bu süreçte yaşadıklarından çok, güvendiği dağlara karlar yağması ve bunu yapan kişinin de yanı başında olması O’nu zorlamıştı. Fakat hani derler ya’ Seni öldürmeyen şey güçlendirir.’ diye. Tam ümidini kaybetmeye başlamışken gelen sürpriz yardımla azıcık toparlanmıştı. Ama, bu durum, planlarını gerçekleştirmesi için yeterli olacak mıdır?
Rielle ise, yaşadığı hayalkırıklığı ile denize düşüp yılana sarılmıştı. Daha kötüsü de kalbi o kadar kırılmış, hayalleri o kadar yıkılmıştı ki, yılandan daha beter şeyler yapmaya başlamış, acımasızlık dozu da her geçen gün artmıştı. Hiddeti cogaldıkça, gücü de sanki o oranda artmış ve inanılmaz şeyler yapmaya başlamıştı. Kendisini uyarmaya gelen ve çok sevdiği kişilere bile zarar vermekten çekinmiyordu üstelik. Sevgili zebanimizse, Rielle’yi manipüle etmekten geri durmuyordu tüm bu süreçte.
Audric ve Ludivine ise farklı sıkıntılar yaşıyorlardı. Celderia’da olanların üzerine Rielle’nin yokluğu ve duyduğu pişmanlık da eklenince Audric kelimenin tam anlamıyla ruhu cekilmiş, tükenmiş bir hayalete dönmüştü. Bu durumdan kurtulmasını sağlayacak şey neydi?
Eliana ve Rielle kaderlerine boyun eğecekler miydi?
Yoksa??...
Remy,
IşıkgetirenClaire Legrand · Salon Yayınları · 202228 okunma
kitabin yazim tarzini sevdigimi soyleyerek baslamak istiyorum. sevmeme ragmen neden 106 KOCA GUN boyunca neden bitiremedigimi soracak olursaniz kitabin ilk 300 sayfasi erkek elinden cikma gibiydi seride tanrica olarak nitelendirilecek 2 kadin varken erkek guclerinin bu kadar one cikmasi beni bunaltti ve okuyamadim rsye soktu. ama son 300 sayfa icin buna degerdi hele son 159 sayfa aglamadan okudugum tek sayfa olmadi her neyse genel olarak konuya gelirsek sanirim kendine ve cevreye olan guvensizlik sevgiden emin olamama insani korkunc bir ipe goturuyor diyebiliriz rielle ve eliana siz ayni anda hem isik hem kan getiren iki kralicesiniz sizi seviyorum
IşıkgetirenClaire Legrand · Salon Yayınları · 202228 okunma
Genel olarak güzel bir seri, konusu gerçekten çok iyi ve karakterlerin de işleyişini başarılı buldum. Bu kitapta konu bazen arapsaçına dönse de ve bazı noktalarda ‘olmamış’ dedirtse de genele baktığımda fantastik seven herkesin okuması gereken bir seri olduğunu düşünüyorum.
Rielle, Corien’in de etkisi ile tanrısal sanrılar içine düşüyor ve yazar da bunu okuyucuya çok iyi aktarmış. Kalbi kırık, sevilme ihtiyacı olan herkes gibi ilgiyi nerede gördüyse oraya yöneliyor Rielle, tıpkı bir insanın yapacağı gibi.
Eliana ise Corien’in işkenceleri altında zihinsel bir gelişim süreci gösteriyor ki bence bu kısım çok uzundu. Daha çabuk kurtulmasını beklerdim ancak yazar, gücünü kullanamıyor olmasını sağlam bir nedene bağladığı için bu durum bir noktada anlaşılır kalıyor.
Simon’a daha farklı bir rol biçilebilirdi, yani olayı bu noktada dramatikleştirmek istemiş sanırım yazar ve aslında bunu da iyi bir nedene bağlıyor ama tam da bu sebeple Corien-Eliana bölümleri fazla uzun olmuş. Yine de genele baktığımda heyecanla okuduğum bir kitap oldu. Okuduğum için de mutlu olduğum bir seri diyebilirim.
IşıkgetirenClaire Legrand · Salon Yayınları · 202228 okunma
Claire Legrand, romanlar ve kısa öyküler de dahil olmak üzere çocuk ve genç yetişkin edebiyatının Amerikalı bir yazarıdır. En çok Sourcebooks Fire tarafından yayınlanan New York Times'ın en çok satan Empirium üçlemesi ile tanınır.
Kuzey Teksas Üniversitesi'nden İngiliz Edebiyatı alanında lisans derecesi ve Kütüphane Bilimi alanında yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. Halen Princeton, New Jersey'de yaşıyor ve kütüphaneci olarak çalışıyor.